Jade Raymond csatlakozott a Google-höz

Jade Raymond karrierje az utóbbi években meglehetősen sok drámai fordulatot vett, és nincs ez másként a mai napon sem. A Ubisoft és az EA után a Google-nél folytatja a munkát, méghozzá alelnöki pozícióban.

Jade Raymond neve rengeteg olyan játékhoz kapcsolódik, melyek mára már igazi klasszikussá váltak. Részt vett az Assassin’s Creed-franchise megalkotásában, a Ubisoft Toronto vezetőjeként pedig sikeresen állította össze a Rainbow Six: Siege mögött álló csapatot is. 2014-ben azonban otthagyta a francia vállalatot, és átigazolt az EA-hez, mint a Motive stúdió vezetője, ám mivel több projektjüket is lelőtték, a tavalyi év során onnan is távozott.

Ezután fél évig semmit sem lehetett tudni arról, hogy merre folytatja a karrierjét, a mai napon azonban megtört a csend. Egy hivatalos tweetjében bejelentette, hogy csatlakozott a Google kötelékébe, mint alelnök. Igen ám, de itt jön a csavar! A kérdés ugyanis az, hogy minek az alelnöke? Amikor ezt a kérdést feltették neki Twitteren, csupán egy kacsintós smiley volt a válasza, szóval eléggé erős a gyanúnk, hogy egy olyan részlegről van szó, melyet a Google még nem jelentett be.

És hogy mi lehet ez a be nem jelentett részleg? Nos, Jade Raymond korábbi állásaiból, a pár napja befutott Google-féle kontrollerkoncepcióból, a GDC 2019-en várható hatalmas bejelentésből és a saját játékstreaming platform fejlesztéséről szóló infók alapján igencsak úgy néz ki a dolog, hogy a Google teljes erőbedobással beszáll a játékbizniszbe.

Szóval pontos részleteket még nem tudunk, de eléggé nagy a valószínűsége annak, hogy Raymond a Google játékrészlegének nyerte el az alelnöki pozícióját. A pontos értesülésekre nem kell egyébként már sokat várni, ugyanis a március 18-22. között rendezett Game Developers Conference során mindenre fény derül.

47 komment - szólj hozzá!