Jade Raymond csatlakozott a Google-höz

  • Írta: sirdani
  • 2019. március 13.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Jade Raymond karrierje az utóbbi években meglehetősen sok drámai fordulatot vett, és nincs ez másként a mai napon sem. A Ubisoft és az EA után a Google-nél folytatja a munkát, méghozzá alelnöki pozícióban.

Jade Raymond neve rengeteg olyan játékhoz kapcsolódik, melyek mára már igazi klasszikussá váltak. Részt vett az Assassin’s Creed-franchise megalkotásában, a Ubisoft Toronto vezetőjeként pedig sikeresen állította össze a Rainbow Six: Siege mögött álló csapatot is. 2014-ben azonban otthagyta a francia vállalatot, és átigazolt az EA-hez, mint a Motive stúdió vezetője, ám mivel több projektjüket is lelőtték, a tavalyi év során onnan is távozott.

Ezután fél évig semmit sem lehetett tudni arról, hogy merre folytatja a karrierjét, a mai napon azonban megtört a csend. Egy hivatalos tweetjében bejelentette, hogy csatlakozott a Google kötelékébe, mint alelnök. Igen ám, de itt jön a csavar! A kérdés ugyanis az, hogy minek az alelnöke? Amikor ezt a kérdést feltették neki Twitteren, csupán egy kacsintós smiley volt a válasza, szóval eléggé erős a gyanúnk, hogy egy olyan részlegről van szó, melyet a Google még nem jelentett be.

És hogy mi lehet ez a be nem jelentett részleg? Nos, Jade Raymond korábbi állásaiból, a pár napja befutott Google-féle kontrollerkoncepcióból, a GDC 2019-en várható hatalmas bejelentésből és a saját játékstreaming platform fejlesztéséről szóló infók alapján igencsak úgy néz ki a dolog, hogy a Google teljes erőbedobással beszáll a játékbizniszbe.

Szóval pontos részleteket még nem tudunk, de eléggé nagy a valószínűsége annak, hogy Raymond a Google játékrészlegének nyerte el az alelnöki pozícióját. A pontos értesülésekre nem kell egyébként már sokat várni, ugyanis a március 18-22. között rendezett Game Developers Conference során mindenre fény derül.

46.
46.
delphijos
Azért az MS-nél is volt jópár félresikerült húzása. Egy valag pénzt költött a mobilos terjeszkedésre ( pl. Nokia ) és aztán kénytelen volt teljesen visszavonulni. Az MS Health is meghalt, és egyelőre nem nagyon akar összejönni hogy a Windows platformon is ők legyenek a kizárólagos sw forgalmazók, pedig abban lenne még nagy pénz, nem véletlen hogy folyamatosan próbálkoznak. Az Azure is sokkal döcögősebben indult mint szerintem szerették volna, bár az mostanra "kirúgta" magát. Persze összességében nagyon hasítanak, de lehetett volna pár döntést okosabban meghozni. A Sony-nak meg mára tényleg a PS a húzóágazata, pedig sok más területen láttak már szebb napokat.
23.
23.
Juha
#22: Bocs, nem ide szántam, de jó az itt is :-)
22.
22.
Juha
Sokan azt felejtik el, hogy a Sony összességében veszteséges, attól hogy a konzoljuk pluszos, a Ms-nek meg a játékipar "aprópénz", de azért talált pénz. Ezért nem erőltették meg magukat, de most ez a pc-xbox összemosás szerintem jó ötlet nekik windows/xbox vásárlói bázisnövelésre. Letojják, hogy x millió ps-t adtak el, amikor ők 100x annyi win, xbox, office, Mscloud stb.-t értékesítettek.
21.
21.
Zuzmo
Már 2016-ban volt app streamelés a google search-ben androidon.
14.
14.
ollie92
Ilyen semmi hírt....és az új PS5 infóról meg semmi.
13.
13.
user101
Mindenkinek meg van az ára... ettől még nem válik kurv@vá ügye ? :)
4.
4.
PapaYeti
Hát a google től szívesen várok gamer / konzol probálkozásokat a verseny csak nekünk kedvez.
3.
3.
sirdani
Köszönöm az észrevételt! Ugyan a hivatalos sajtóanyagok az általunk is alkalmazott képet használják, de biztos, ami biztos, kerestem hozzá egy újabb képet is.
1.
1.
GAMEROD
A kép 27 éves korában készült, most pedig 44 éves.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...