Drogügyek miatt leállt a Judgment forgalmazása

Erre mi sem számítottunk! A Sega átmenetileg beszüntette a Judgment forgalmazását Japánban, miután a játék egyik főbb szereplőjét alakító Pierre Takit kokainfogyasztás miatt letartóztatták.

A Sega határozatlan ideig leállította a Judgment fizikai és digitális forgalmazását Japánban. A Yakuza-spinoff világában érthető módon nem ismeretlen a bűnözés, de az mégis váratlan fordulat, hogy a való élet bűncselekményei legyenek ilyen behatással a játékra. Szóval mi is történt egészen pontosan? A játék egyik kulcsszereplője a ludas, pontosabban az őt alakító színész. 

Pierre Taki, aki az alattomos Kyohei Hamurát játssza a programban, őrizet alá került kokainbirtoklás és -fogyasztás miatt. A szigetország törvényei és lakói igen szigorúan bánnak a hasonló drogügyekkel, így nem csoda, hogy a színész kapcsolata a videojáték-óriással komoly hullámokat keltett. Ennek hatására a Sega ideiglenesen beszüntette a játék Judgment terjesztését, nem törvényes felszólítás miatt, hanem teljesen önállóan. Nyilvánvaló, hogy a vállalat igyekszik minél jobban eltávolodni az ügytől.

A Judgment egyébként már tavaly december óta kapható Japánban, a tervek szerint pedig júniusban hozzánk is elér a PlayStation 4-exkluzív cím.

9 komment - szólj hozzá!