Végre akcióban a Project xCloud

Az Inside Xbox e heti epizódjában végre mozgás közben is megnézhettük, hogyan működik a Microsoft saját felhős játékrendszere, a Project xCloud. A bemutatóban a Forza Horizon 4 egy androidos mobiltelefonon futott.

Ami nem jött össze évekkel ezelőtt az OnLive-nak, az most úgy néz ki, a következő évek nagy dobása lehet majd. Legalábbis minden arra utal, hogy a játékipar következő nagy trendje az online játékstreaming szolgáltatások irányába mozdulhat el, így a Microsoft mellett az Amazon és a Google is dolgozik a saját megoldásán, ráadásul utóbbi valószínűleg épp a hamarosan induló GDC-n mutatja be titokzatos projektjét. Mellettük egyébként a Sony a PlayStation Now-val kísérletezik, míg az Electronic Arts is dolgozik már egy saját szolgáltatáson, a Project Atlason.

A Microsoft elébe ment a dolgoknak, hiszen a tavalyi E3-on leleplezett Project xCloud fejlesztése nagyon jól halad. Kareem Choudhry, az Xbox felhős részlegének vezetője ugyanis az Inside Xbox héten tartott friss adásában megerősítette, hogy már idén publikus próbalehetőséget kap majd a szolgáltatás, aminek az a lényege, hogy segítségével PC- és konzolminőségben streamelhetjük majd játékainkat az otthoni eszközeinkre.

Az adásban szerencsére demót is kaptunk, így végre látható, hogyan is működik majd a rendszer.

34 komment - szólj hozzá!