A Sony felvásárolja a Take-Two Interactive-ot?

A piacfigyelő Market Watch a Wedbush Securities befektetőcég technológia- és médiarészlegének vezetőjére, Joel Kulinára hivatkozva arról számolt be, hogy a Sony állítólag tárgyalásokat folytat a Take-Two felvásárlásával kapcsolatban.

Tavaly év elején még arról pletykáltak, hogy a Microsoft azzal szeretné orvosolni exkluzív játékainak hiányát, hogy felvásárolna külsős stúdiókat. A Polygon akkor egy elég vad ötlettel is előállt, a magazin ugyanis úgy vélte, simán szóba jöhet az Electronic Arts is, mint potenciális jelölt.

Ebből végül semmi sem lett, most viszont ismét arról pletykálnak, hogy egy komoly kiadó és annak teljes portfóliója kerülhet az egyik nagy konzolgyártóhoz, nevezetesen a Sonyhoz. A Market Watch ugyanis arról számolt be, hogy a Wedbush Securities befektetőcég technológia- és médiarészlegének vezetője, Joel Kulina szerint a Sony szemet vetett a Grand Theft Auto- és a Red Dead Redemption-sorozatot is magánál tudó Take-Two Interactive-ra. Állítólag már a tárgyalások is elkezdődtek.

A hír hallatára hirtelen több mint 5 százalékot ugrottak a Take-Two részvényei, érdemes azonban óvatosan kezelni mindezt. A Take-Two rutinosan nem kommentálta a fentieket, és később maga Kulina is úgy nyilatkozott, hogy ezek csak megerősítetlen, forrás nélküli piaci pletykák, illetve spekulációk. Az úriember egyébként kifejezetten zabos lett amiatt, hogy ebből ebben a formában hír lett, illetve hogy őt jelölték meg a pletyka megszellőztetőjeként.

50 komment - szólj hozzá!