A Sony felvásárolja a Take-Two Interactive-ot?

  • Írta: Shifty
  • 2019. március 14.
  • Pletyka
Link másolása
A piacfigyelő Market Watch a Wedbush Securities befektetőcég technológia- és médiarészlegének vezetőjére, Joel Kulinára hivatkozva arról számolt be, hogy a Sony állítólag tárgyalásokat folytat a Take-Two felvásárlásával kapcsolatban.

Tavaly év elején még arról pletykáltak, hogy a Microsoft azzal szeretné orvosolni exkluzív játékainak hiányát, hogy felvásárolna külsős stúdiókat. A Polygon akkor egy elég vad ötlettel is előállt, a magazin ugyanis úgy vélte, simán szóba jöhet az Electronic Arts is, mint potenciális jelölt.

Ebből végül semmi sem lett, most viszont ismét arról pletykálnak, hogy egy komoly kiadó és annak teljes portfóliója kerülhet az egyik nagy konzolgyártóhoz, nevezetesen a Sonyhoz. A Market Watch ugyanis arról számolt be, hogy a Wedbush Securities befektetőcég technológia- és médiarészlegének vezetője, Joel Kulina szerint a Sony szemet vetett a Grand Theft Auto- és a Red Dead Redemption-sorozatot is magánál tudó Take-Two Interactive-ra. Állítólag már a tárgyalások is elkezdődtek.

A hír hallatára hirtelen több mint 5 százalékot ugrottak a Take-Two részvényei, érdemes azonban óvatosan kezelni mindezt. A Take-Two rutinosan nem kommentálta a fentieket, és később maga Kulina is úgy nyilatkozott, hogy ezek csak megerősítetlen, forrás nélküli piaci pletykák, illetve spekulációk. Az úriember egyébként kifejezetten zabos lett amiatt, hogy ebből ebben a formában hír lett, illetve hogy őt jelölték meg a pletyka megszellőztetőjeként.

50.
50.
user101
Nem érdekel semmi amit ők csináltak eddig, de szurkolok, legyen Sony exkluzív. Annyira jó látni, hogy meg a kiegyenlített harc. A microsoftnak is vannak exkluzívjai... :)))))) rotfl lol..... :))))))
33.
33.
kamgecam
#26: Durr- hurr Irgum Burgum!
28.
28.
Marcus88
És a nap végére befutott egy sony utáló is,pont te hiányoztál ide.
Jól megmondtad a magadét.
26.
26.
Brenor
Eddig sony ártott a legtöbbet a játékos társadalomnak az exkluzív címükkel. Nagyon örülnék, ha az emberek bojkotálnák az összes sony terméket és csődközelbe lenne. Nem bánnám, ha megszünnének a fenébe. Kapzsiságuk már az egekben van! Szarházi banda!
23.
23.
Max3000
#22: Értem én,de ennek mi köze van a témához?

21 .Te arra nem gondoltál,hogy ez a pletyka hír nem arról szól,hogy ideiglenes exclusivitást akar a sony take two-tól?Legalább olvasnál cikket....
22.
22.
Bnecne
#20: 92 millió NAPI aktív játékosa van a Minecraftnak(természetesen csak eredetiről van adat) szóval szerintem a Minecraft nyomtatja a pénzt a Microsoftnak,ha viccesnek hangzik hanem
21.
21.
Krezy
Arra senki nem gondolt, hogy mondjuk nem felvásárolni akarják a céget csak egy exkluzív játékot szeretnének készíttetni velük?
20.
20.
Max3000
#19: utolsó mondatodban van a válasz.Mégcsak nem is érdemes hasonlítani a vételi árakat más platformokhoz,vagy kiadókhoz.A valve is annyit ér amennyit Gabe-ék mondanak rá,ha tényleg megvenné valaki és tényleg eladnák biztos többet mondanának 10 milliárdnál.
19.
19.
Ooorky
#18: 10 milliárd $-t a Valve ér Steam-estől, csak az Gabe Nevell magántulajdona és büdös életben nem adná el.
Mondjuk anno a Microsoft a Minecraft-ért képes volt 2,5 milliárdot kidobni...
18.
18.
Max3000
#17: Apró megjegyzés,a 10 milliárd, dollárban értendő,a bmw-s összeg pedig ft-ban.
17.
17.
Max3000
Itt pár embernek jegyezném meg,hogy a "nincs pénzük" megvenni őket nem a klasszikus értelemben értendő,hogy nincs pénzük erre meg arra,nem hétköznapi eszement pénzköltéses fejjel kell gondolkodni,hanem komoly elemzést megelőző,üzleti stratégiát figyelembe vevő dolgokat előtérbe helyezni,valamint ők nem úgy költik a pénzt(ismételten két köznapias szórjuk a pénzt mentalitás),hogy "megtudjuk venni ezért megvesszük",hanem bizony van egy határ.Egy komolyabb cég, mint a sony,nyilván jobban játszhat a stratégiával,és könnyebben kiadhatja a lóvét.Hiába van Zsoltikának 2 milliója egy bmw-re,ha nem tudja fenntartani utána....

Egyébként a take two szerény megjegyzésem szerint ha benne lenne sem adná el magát 10 milliárdon alul.(lehet,hogy rohadt keveset is írtam)
15.
15.
KRAT0S
#5: +++
Kell a francnak a gta + társai.
14.
14.
Yanez
Pénzük miért ne lenne rá? Viszont a TT nem szorul ilyesmire. Ugyanakkor ki tudja kinek mi van a fejében! Azért az gáz lenne, ha a GTA csak ps-re jönne, mivel nem új ip-ről van szó. A sony haterek száma az ezerszeresére nőne. Joggal. Másfelől pedig az amúgyis gamer piac vezető sony-nak így már biztosan nem lenne ellenfele. No de hoppá, akkor megintcsak mi gamerek járnánk rosszul! Szóval maradjon minden csak úgy ahogy van!
13.
13.
zsocc-nrg
Nagyon remélem hogy kacsa. Ha PS-exkluzívvá válna a Bioshock és Borderlands akkor mocskosul pipa lennék és még finoman fogalmaztam...
7.
7.
zoli12i
Olcsóbban talán behúzhatóbb lehetne az EA vagy az Activision már akkor. De nem lesz ebből valószínűleg semmi. Bár arra már jó volt, hogy a részvények meg ugorjanak.
5.
5.
kamgecam
Jó hülye lenne a sony! Nincs rá szükségük, azt pénzt sokkal jobb helyre lehet fektetni. inkább a belső studióikra fókuszáljanak ahogy eddig is tették.
4.
4.
Miért adnák el magukat?Igen stabil lábakon állnak!Rengeteg bevételük van még a Gta-ból is+ott a RDR.
Ha a közeljövőben úgy döntenének,hogy szívesebben dolgoznak inkább mások alatt akkor a Microsoft is tenne egy jóval nagyobb ajánlatot mint a Sony.(Gondolom)
Hogy miért?Mert megtehetik.
3.
3.
Max3000
Már beszélni róla is vicces,hogy a sony felvásárolná.A Take Two meg fogyatékos barom lenne csak egy platformra gyártani.
1.
1.
A Pulyka
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...