Anthem - simán behúzta a februárt

Az NPD tájékoztatása szerint az Egyesült Államok februári eladásait tekintve nem talált legyőzőre az Anthem, ráadásul a kritikusok és a rajongók körében is vegyesen megítélt játék a stúdió történetének második legjobb nyitányát produkálta.

Az NPD adatai szerint az Egyesült Államok februári eladási listájának az élén az Anthem végzett. Tette mindezt annak ellenére, hogy a játék rajongói és kritikai fogadtatása is nagyon vegyes volt. A piacelemző cég az adatok során a PC-s digitális eladásokkal sajnos nem tudott számolni, mert azok nem ismertek, és az Electronic Arts sem közölt pontos számokat, ennek ellenére derék teljesítmény a játéktól, hogy simán behúzta a múlt hónapot. Ráadásul tette mindezt úgy, hogy az Anthem a BioWare történetének második legjobb nyitányát produkálta, és csak a Mass Effect harmadik részének teljesítménye előzi meg.

A kihívók közül a Jump Force a dobogó második fokán végzett, míg a Far Cry: New Dawn egészen a negyedik helyig verekedte fel magát. A Metro Exodus már nem volt ilyen szerencsés, több tavalyi cím is beelőzte, igaz, ez esetben sem ismertek a PC-s digitális eladások. A játék csak a nyolcadik helyen zárt. Panaszkodásra így sem lehet oka a 4A Gamesnek, hiszen a Metro Exodusból 50 százalékkal több kópia fogyott a megjelenése hónapjában, mint a Metro: Last Lightból. 

Február top 20 legjobban fogyó játéka az Egyesült Államokban:

 1. Anthem^
 2. Jump Force
 3. Kingdom Hearts III
 4. Far Cry: New Dawn
 5. Red Dead Redemption II
 6. Resident Evil 2
 7. Super Smash Bros. Ultimate*
 8. Metro: Exodus^
 9. NBA 2K19
 10. Call of Duty: Black Ops 4^
 11. New Super Mario Bros. U Deluxe*
 12. Mario Kart 8*
 13. Grand Theft Auto V
 14. Assassin's Creed: Odyssey
 15. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
 16. Minecraft#
 17. Super Mario Party*
 18. Rainbow Six: Siege
 19. Madden NFL 19^
 20. Spider-Man


* a digitális eladások nélkül
^ a PC-s digitális eladások nélkül
# a PS4-es és Xbox One-os digitális eladások nélkül

36 komment - szólj hozzá!