Frissítve: Visszatérhet a Lucasfilm Games?

  • Írta: fojesz
  • 2019. március 21.
  • Pletyka
Link másolása
A Disney weboldalán megjelent álláshirdetések alapján úgy tűnik, visszatérhet a LucasArts elődje, a Lucasfilm Games. Ez akár jó hír is lehet, de persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy házon belül készülnének a jövő Star Wars-játékai.

A Disney weboldalán megjelent álláshirdetések alapján úgy tűnik, hogy valamilyen formában visszatérhet a Lucasfilm Games. A cég producereket, művészeti rendezőket és marketingmenedzsereket is keres, és bár a munkavégzés helyszíne mindegyik állásnál San Francisco, az egyik pozícióban kifejezetten az ázsiai régióval kell foglalkoznia a majdani munkatársnak.

A nagy kérdés persze az, hogy mi lesz a feladata a régi-új divíziónak. George Lucas 1982-ben Lucasfilm Games néven alapította meg a fejlesztőcégét, ebből nőtt ki 1990-ben a LucasArts. Adná magát, hogy egy új belsős stúdióra gondoljunk, erre viszont kicsi az esély, a Disney ugyanis évekkel ezelőtt kivonult a játékfejlesztésből, és lényegében csak licenceléssel kamatoztatja a címeit - többek között ezért húzta le a rolót a LucasArts is.

Reálisabb forgatókönyv, hogy a Lucasfilm Games afféle támogató szerepet tölt majd be, erről árulkodik a pozíciók leírása is. Az egyik szerint "különböző licencelt címek vizuális fejlesztését és gyártását kell támogatni", míg egy másik alapján "személyesen és távolról kell tartani kapcsolatot a fejlesztőkkel, hogy a termékek megfeleljenek az elképzeléseknek és a minőségi elvárásoknak". (A cég egyébként tapasztalt szakemberekre utazik, van, ahol az öt év tapasztalat is elvárás, referenciaként pedig AAA-kategóriás konzol-, PC- és mobiljátékokat kell felmutatni, a VR és az AR pedig további előnyt jelent.)

A cél tehát az lehet, hogy a fejlesztőpartnereket nagyobb kontroll alatt tartsa a Disney. Egy ilyen húzás nem lenne meglepő a cégtől: többször is lehetett olyan pletykákat hallani, hogy a Disney nem elégedett az Electronic Arts Star Wars-játékaival (amit persze sosem ismertek be hivatalosan), míg Marvel-fronton tökéletesen működött a Pókember-játék, amit egy hasonló konstrukcióban készített el a Sony, az Insomniac és a Marvel Games. Ott is egészen friss ez a megközelítés, egy korábbi interjú alapján a Spider-Man volt az első fecske.

Az már más kérdés, hogy hasonló álláshirdetéseket már 2017-ben is adott fel a Disney, konkrét bejelentést pedig azóta sem hallottunk a témában. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Update! A Lucasfilm a The Next Webnek megerősítette a fenti forgatókönyvet, vagyis a Lucasfilm Games egy olyan belsős csapatot takar, aminek az a feladata, hogy támogassa a külsős fejlesztőket a licencelt címek munkálatainál. Ami azt illeti, nem is új a kezdeményezés, egy ideje már ezen a néven fut a brigád.

4.
4.
Zisten
Kiadhatnának 1-2 játékot külső stúdióknak felújításra... olyan Shadow of the Colossus minőségűre.
3.
3.
Gondolom mobiljátékokhoz keresnek paytowinesítő szakembereket.
2.
2.
ollie92
Nem tér vissza, nem olyan pozícióra kerestek embereket.
1.
1.
bitbandita
Tragikomikus, hogy a Disney miatt annak a Lucasartsnak kellett lehúzni a rolót, akiknek szinte az összes címe instant klasszikus lett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...