GDC 2019: Folytatódik a Vampire: The Masquerade

  • Írta: Shifty
  • 2019. március 22.
  • Bejelentés
Link másolása
A korábbi beharangozók után a Paradox Interactive tegnap késő este hivatalosan is lerántotta a leplet a Vampire: The Masquerade - Bloodlines folytatásáról, ami a tervek szerint a következő esztendő első negyedévében jelenik meg.

Közel tizenöt évet kellett várnia a rajongóknak, hogy második részt kapjon a Troika Games kultikus szerepjátéka, a Vampire: The Masquerade - Bloodlines. A közvetlen folytatás 2020 első negyedévében jelenik meg, a fejlesztést pedig a Blacklight: Retributiont is készítő Hardsuit Labs végzi. A játék PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra jön majd.

A játék helyszíne Seattle, a történet pedig a két rivális vámpírfrakció között zajló háború kellős közepén játszódik majd. Ebbe a konfliktusba csöppenünk mi is bele, és el kell döntenünk, kihez is csatlakozunk. Bármelyik klánt is válasszuk, mindegyik frakciónak megvannak a saját tulajdonságai és történetei, de bárhogy is döntünk, biztosak lehetünk benne, hogy így vagy úgy, de be fogjuk mocskolni a kezünket. Az ígéretek szerint DLC-k formájában újabb klánok is csatlakoznak majd a játékhoz.

A folytatásban nem meglepő módon nemcsak arra kell majd ügyelnünk, hogy ne fedjük fel az emberek előtt a vámpírközösség létezését, de komoly politikai manőverezésekre is számíthatunk, miközben arra is nagyon kell ügyelnünk, hogy mindennapi vérigényünket sem tudják már korlátlanul biztosítani az emberek. Az első beszámolók szerint a folytatás egyszerre emel főt a klasszikus rész előtt, és gondolja azt tovább, többek között némi Dishonored-beütéssel.

A Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 fejlesztésében az első felvonás korábbi írója és dizájnere, Brian Mitsoda is részt vesz, méghozzá vezető narratív dizájnerként, ami elég jó előjelnek tűnik.

20.
20.
user101
Hát én ellenvéleménnyel élnék. Ez az a játék és talán az egyetlen aminek többszőr visszakértem az árát mert nagyon akarom szeretni, de mérhetetlen undort érzek vele kapcsolatban.

Inkább nézek meg egy uwe boll féle bloodrayne-t, mint, hogy ezt jó érzéssel bárkinek ajánljam. A játék egyenesen ocsmány, a karakter modellek kidolgozatlanok és a mozgás / animáció botrányos és teljes mértékben természetellenes. Rendre beleakad a karakter a semmibe, egy gyufaszálon elbukik és sorolhatnám órákig.

Nagyon szeretném, ha végre csinálnának egy játszható játékot belőle, mert amit eddig az elődjéből láttam, az kritikán aluli !!! :(((
17.
17.
Dízel
Jó lesz ez, bár remélem mindenki látja, hogy a "gameplay" az egy renderelt jelenet az egész, nem így fog kinézni.
Amúgy nagyon várós! remélem sokmindent beleraknak ami kell!
14.
14.
thernielle
#10: Megerősítették, hogy lesznek benne régi kedvenc karakterek az első játékből, szóval én jó szívvel ajánlom neked, marhára fogod élvezni, garantálom! :)
13.
13.
drat576
#6: Van a játékhoz magyarítás is, én személy szerint nem próbáltam, de állítólag igényes lett.
11.
11.
drat576
#6: Szerintem bőven jó a GoG.com-os verzió ami tartalmazza a játékhoz kiadott patchek basic verzióját, ami csak annyit nyúl bele a játékba, hogy a hibákat orvosolja és nem ferdíti el a játékmenetet, emellett a gog-os példány támogatja az új gépeket, új op rendszereket, magas felbontásokat és széles képarányokat. Én sokáig magam patcheltem a játékot, de amióta ez megvan ezt szoktam elővenni, újra meg újra.
10.
10.
Chrysh
#8: Már csak azért is érdekel, mert lehet, hogy pótolni kéne előtte az első részt, ha ez tényleg annyira egyeneságú folytatás lesz, meg amúgy nagy kultusza van ennek a játéknak rá kéne néznem majd.
8.
8.
thernielle
#6: Vannak hozzá textúra modok is, egyébként - bár én egy PICIT elfogult vagyok - azt mondom, hogy a játék látványra is kifejezetten elfogadható a mai napig, a színek élénkek, a karakterek, az arcmimika szerintem bravúros, én a moddb.com-on nézelődnék textúra upgrade ügyben, ott elég sok van.
6.
6.
Chrysh
#3: A modok mennyire rázzák fel a játék látványvilágát? Nem feltétlen csúcsszép kinézetet szeretnék, csak olyat, ami nem szembántó.
5.
5.
zsocc-nrg
Ez aztán hangulatos! Bevallom sose játszottam az első részével de ezek után ki kell próbálnom
4.
4.
Macifasz
Nekem annó kimaradt az első rész, de most eljött az ideje, hogy pótoljam. :-)
3.
3.
thernielle
15 éve nem játszottam normális vámpíros játékkal, csak a Bloodlines megy újra meg újra, minden évben egyszer kötelezően az aktuális legújabb patchekkel, modokkal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...