GDC 2019: Folytatódik a Vampire: The Masquerade

A korábbi beharangozók után a Paradox Interactive tegnap késő este hivatalosan is lerántotta a leplet a Vampire: The Masquerade - Bloodlines folytatásáról, ami a tervek szerint a következő esztendő első negyedévében jelenik meg.

Közel tizenöt évet kellett várnia a rajongóknak, hogy második részt kapjon a Troika Games kultikus szerepjátéka, a Vampire: The Masquerade - Bloodlines. A közvetlen folytatás 2020 első negyedévében jelenik meg, a fejlesztést pedig a Blacklight: Retributiont is készítő Hardsuit Labs végzi. A játék PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra jön majd.

A játék helyszíne Seattle, a történet pedig a két rivális vámpírfrakció között zajló háború kellős közepén játszódik majd. Ebbe a konfliktusba csöppenünk mi is bele, és el kell döntenünk, kihez is csatlakozunk. Bármelyik klánt is válasszuk, mindegyik frakciónak megvannak a saját tulajdonságai és történetei, de bárhogy is döntünk, biztosak lehetünk benne, hogy így vagy úgy, de be fogjuk mocskolni a kezünket. Az ígéretek szerint DLC-k formájában újabb klánok is csatlakoznak majd a játékhoz.

A folytatásban nem meglepő módon nemcsak arra kell majd ügyelnünk, hogy ne fedjük fel az emberek előtt a vámpírközösség létezését, de komoly politikai manőverezésekre is számíthatunk, miközben arra is nagyon kell ügyelnünk, hogy mindennapi vérigényünket sem tudják már korlátlanul biztosítani az emberek. Az első beszámolók szerint a folytatás egyszerre emel főt a klasszikus rész előtt, és gondolja azt tovább, többek között némi Dishonored-beütéssel.

A Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 fejlesztésében az első felvonás korábbi írója és dizájnere, Brian Mitsoda is részt vesz, méghozzá vezető narratív dizájnerként, ami elég jó előjelnek tűnik.

20 komment - szólj hozzá!