Battlefront II - érkezik a Capital Supremacy

Jövő héten landol a Star Wars: Battlefront II várva-várt új játékmódja, a Capital Supremacy. A klónháború látványos ütközeteit egy időben vívhatjuk meg a talajon harcolva és az űrben repkedve is.

Nem lustálkodott mostanában a DICE, sűrű hete lesz a grandiózus online shooterek szerelmeseinek a jövő héten. Nem elég, hogy március 25-én, azaz hétfőn megérkezik a Battlefield V-be a Trial by Fire, vele együtt pedig a Firestorm battle royale-módja, rá egy napra a Star Wars: Battlefront II is kibővül az eddigi leghatalmasabb játékmódjával.

Az utóbbi pár hónapban Grievous, Obi-Wan, Dooku és Anakin is megérkeztek a frontvonalra, így a klónháborúk eseménysorozata lassan véget ér. Előtte azonban még egy hatalmas durranásra számíthatunk, érkezik ugyanis a Capital Supremacy, ahol a földi gyalogos seregek és az űrben cikázó pilóták egy közös arénában küzdhetnek meg egymással. 20v20 meccsekről lesz szó, de mindkét oldalhoz társul majd 12 MI-csapattárs is. Így az ütközetek még akciódúsabbak lesznek anélkül, hogy valaki folyton elhappolná előlünk a hősöket.

Hogyan is néz ki egy ilyen meccs? Mindkét csapat a bolygó felszínén kezd, ahol el kell foglalniuk néhány kulcsfontosságú állást. Az elfoglalt helyszínek pontokat termelnek, egy bizonyos pontszám elérése után pedig megérkeznek a csapatszállító hajók. Itt kezdődik az űrcsata, a csapatszállítókat ugyanis el kell juttatni az ellenfél anyahajójához. Az ellenséges terepen ezután fel kell törnünk a két páncélajtó közül egyiket, majd egy időzített bomba segítségével belülről el kell pusztítanunk az anyahajó kulcsfontosságú rendszereit.

Az új játékmód kezdetben csak a Geonosis-pályán lesz játszható (később ezt a csapat elhozza más helyszínekre is) a klónháborúk idején. Ennek megfelelően alakulnak a hősök is: a jók oldalán Obi-Wan, Anakin, Yoda és Chewbacca száll majd harcba Grievous, Dooku, Darth Maul és Bossk gonosz csapatával. Mindkét oldal kap egy-egy különleges új egységet is. A klónokhoz csatlakoznak az ARC Trooperek, a szeparatistákhoz pedig a BX-sorozatú droidkommandósok.

9 komment - szólj hozzá!