Íme, a Quantic Dream játékainak gépigénye

  • Írta: sirdani
  • 2019. március 24.
  • Gépigény
Link másolása
Alig pár napja jött a mindent elsöprő hír, hogy a Quantic Dream játékai a Sony platformjai után PC-re látogatnak, és mostanra már be is futott a hivatalos gépigényük. Mind a három esetben azonos elvárásokra számíthatunk.

Négy nappal korábban derült ki, hogy az Epic Games Store új játékokkal fog bővülni, köztük a Quantic Dream zseniális alkotásaival, a Heavy Rainnel, a Beyond Two Soulsszal és a Detroit: Become Humannel. A minap mindhárom port megkapta a saját gépigényét.

A gépigénnyel kapcsolatban egyébként érdekesség, hogy mindegyik játék esetében azonosak az elvárások. A minimális rendszerkövetelmény meglehetősen baráti lett, még egy 2011-es processzorral is bátran nekifuthatunk az alkotásnak. Az ajánlott gépigény viszont már jóval húzósabb (pláne a kilencéves Heavy Rainhez mérten), és feltehetően a 4K-s felbontáshoz tervezték, ugyanis egy i7-es processzor mellé még egy GTX 1080-ast is felsoroltak.

Minimum gépigény:

  • OS: Windows 7 (64-bites)
  • Processzor: Intel Core i5-2400 @ 3,4 GHz, vagy ezzel egyenértékű
  • Memória: 4 GB RAM
  • Grafika: NVIDIA GeForce GTX 660, vagy ezzel egyenértékű
  • VRAM: 2 GB
  • Grafikus API: Vulkan


Ajánlott gépigény:

  • OS: Windows 10 (64-bites)
  • Processzor: Intel Core i7-2700K, vagy ezzel egyenértékű
  • Memória: 12 GB RAM
  • Grafika: NVIDIA GeForce GTX 1080, vagy ezzel egyenértékű
  • VRAM: 8 GB
  • Grafikus API: Vulkan
16.
16.
user101
Magyarán az epicnek ne köszönjetek semmit, mert azon kívűl, hogy paraszt módon kitolta a saját áruházára az exkluzivitást és elvág tőle játékosokat mást nem tett... Nehogy már még ők legyenek a jófiúk a végén ... Azért ennyire birkák ne legyetek már !!! :(((
15.
15.
Pénzben mindenképp jobban kifizetődő a multiplatform fejlesztés. Ezek amolyan "különleges" játékok és régen, az Indigo Prophecy is multiplatform volt. Akkor is jól meg tudta oldani ez a csapat. Én magam pedig nagyon szívesen veszem ezeket a játékokat PC-re. Az mondjuk megint más kérdés, hogy vajon teljes áron dobják ki, vagy alacsonyabban. Mert pl szerintem egy Heavy Rain-t nem lehet már úgy megcsinálni, hogy PC-n, 2019-ben elérje a standardokat, de ettől még jó játék. Csak mondjuk 30 €-ért és nem 60.
11.
11.
RangerFox
#8: Hát nekem az anélkül is elmaradt.
10.
10.
crytek
#9: Ez csak 1 +1 év után derül ki. De később ha lesz minden "steam" funkció az epicbe a gamerek is lekakilják majd a steam-et... ami nem lesz epicben az a kártyázás ez sokakat még vissza tarthat mert ugye walletből vett ingyen game az ingyen game :) Jó is ám az :)
9.
9.
Juha
#7: Ha ez komolyabb arány lesz, akkor a Steam is változtat, eddig letojták, mert "fing a gőzben".
8.
8.
kamgecam
#1: HR-ről nehogy nézettek végigjátszást mert oda lesz a mindfuck feeling.
7.
7.
crytek
#6: Most "nyitnak" csak ,meg kell alapozni a bázist. Azt meg úgy lehet hogy kilóra megveszi a kiadókat és ebből kifolyólag lesznek számok..amit ha világgá kürtölnek látja a többi nagy cég is...és akkor tudnak számolgatni hogy 1.5 millió * x -12% vs a steam-en 30 vagy csak 2x százalék...aztán dönthetnek ,hogy a jövőben őket válasszák-e vagy sem... Érzésre nem lesz semmiféle válogatás mert ezek után hülyék lennének only steam-ezni hiszen itt több jön be mint a valvenál. Aztán a nép meg majd dönt hol veszi a kiadók ezen csak nyernek...
6.
6.
darta
Na ezt kéne csinálni az epicnek, szépen portolni a jobbnál jobb játékokat nem pedig olyan játékok exkluzivitását megvenni ami úgy is jön pc-re.
5.
5.
logic5
Menni fog az szépen egy 4690K-n, 1060-nal :D
4.
4.
manderel
Megjelenési dátum van már?
3.
3.
Peepe
#1: 'Become 2 Souls'? LOL
2.
2.
crytek
100% hogy 4K hoz van a gépigény.
A Beyond Two Souls és a Detroit magyar feliratos, remélem a Heavy Rain-nél pedig megoldható lesz a magyarítás.
1.
1.
GAMEROD
Heavy Rain, Become 2 Souls? Királyság, épp nemrég vittem ki a Life Is Strange-t, pont gondoltam rá hogy de jók lennének ezek is pc-re.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...