Két új Switch-modell érkezhet az idén

Az elmúlt év végi pletykákat a The Wall Street Journal értesülései is megerősítik, most már meglehetősen biztosnak tűnik, hogy nem egy, hanem rögtön két vadonatúj Switch-modell is be fog futni az idén.

Tavaly már több találgatás is felütötte a fejét egy esetleges felújított Switch kapcsán, ám a dolgot jelentősen árnyalta, hogy voltak források, melyek egy erősebb konzolról beszéltek, míg egészen sok konkrétum látott napvilágot egy olcsóbb és kisebb egység érkezéséről is. Nos, örömteli hírünk van, mindkét oldalnak igaza volt.

2019-ben ugyanis két modell is érkezik a The Wall Street Journal szerint. Az egyik verzió az elkötelezett hardcore játékosokat célozza majd, rengeteg extra képességgel és felturbózott tempóval, mely azonban az értesülések szerint azért nem fogja felvenni a versenyt az olyan erőteljes gépekkel, mint a Sony PlayStation 4 Prója, vagy a Microsoft Xbox One X konzolja.

A másik kiadás viszont egy lényegesen olcsóbb modell lesz, feltehetően a jelenleginél kompaktabb fizikai adottságokkal, mely inkább a casual játékosok figyelmét kívánja magára vonni, és lényegében a már korosodó Nintendo 3DS utódjaként is felfogható.

További érdekesség, hogy az új modellekből - a drágább verzió esetében még ugyan kérdőjeles a dolog - elhagyják a rezgő funkciókat, mivel a vállalat szerint nem jelent meg elegendő játék, ami teljes mértékben kihasználta volna az ebből adódó lehetőségeket. Ami pedig a dizájnt illeti; az infók szerint azok az emberek, akik már látták a két új konzolt, egyértelműen azt nyilatkozták, hogy az „jelentősen eltér az eredetitől és nagyon meglepő”.

Az eredeti Nintendo Switch egyébként még 2017 márciusában mutatkozott be, és jelenleg a Nintendo bevételeinek 80 százaléka hozzá kapcsolódik, így nem meglepő, hogy a vállalat ebbe az irányba próbál terjeszkedni.

Az új gépek pontos árazásával kapcsolatban még nem érkezett információ, viszont valószínű, hogy a 2019-es E3 során már működés közben is láthatjuk őket. A rajtra ezután pár hónappal később kerülhet sor, még a karácsonyi időszak és az olyan sikervárományos címek megjelenése előtt, mint a Pokemon Sword & Shield és az Animal Crossing.

5 komment - szólj hozzá!