Így alakul a WoW: Classic lootrendszere

  • Írta: szlav
  • 2019. március 25.
  • Hír
Link másolása
A World of Warcraft eredeti, kissé archaikus lootrendszere némi változtatáson esik át az idén nyáron érkező Classic megjelenésekor. Kevésbé kell félnünk a ninja looterektől és könnyebb dolga lesz a raid leadereknek is.

Idén újra belekóstolhatunk az eredeti, vanilla World of Warcraft élményébe, pontosan úgy, ahogy 15 évvel ezelőttről emlékszünk rá. A Blizzard csapata minden tekintetben igyekszik idomulni az MMO akkori állapotához, de a kor megköveteli, hogy néhány apróságon mégis igazítsanak. Így például annak ellenére, hogy a kliens az 1.12-es frissítéssel fut majd, a raid- és dungeontartalmak nem szimultán, hanem az eredeti sorrendjük szerint érkeznek majd, összesen hat felvonásban. A legújabb hírek szerint pedig némi változtatás éri a lootrendszert is.

Már a tavalyi Blizzcon alkalmával szóba került a kiesett loot átadásának lehetősége, a játék egyik közösségi menedzsere azonban nemrégiben tisztázta, hogy miben állapodott meg a fejlesztőcsapat. Az eredeti World of Warcraftban ha egyszer a karakterünkhöz jutott egy "Soulbound" jelzővel ellátott tárgy, akkor azt semmiképp sem adhattuk át más csapattársainknak. Ez továbbra is így lesz az ötfős dungeonök esetében, de a nagyobb raidek megkapják a Wrath of the Lich King kiegészítőben bevezetett kétórás loot trading-rendszert. Így tehát ha véletlenül rossz kezek közé kerül egy item, akkor lesz esély korrigálni a helyzetet. Hasonló módon, ha gond lenne a tárgyak átadásával, akkor a megszerzett jutalmakat a raid leader közvetlenül felveheti, hogy aztán személyesen ossza ki a nyerteseknek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...