Metro Exodus - megérkezett a Ranger Update

A Metro-széria megszokott Ranger-frissítése végre eljött az Exodushoz is. Mostantól elérhető tehát a New Game+, számos módon személyre szabhatjuk a játékélményünket, valamint további finomhangolást kaptak az RTX-kártyák is.

Befutott a Metro Exodus első nagy frissítése és meg kell hagyni, tartalmas patchről van szó! A Ranger Update nem csak hagyományos bugfixeket hoz (habár akad abból is bőven) - mostantól újra nekieshetünk Artyom és az Aurora történetének, hiszen megérkezett a várva-várt New Game +. Ha tehát úgy tartja kedvünk, akkor ismét kivándorolhatunk Moszkvából, megtartva az összes megszerzett felszerelésünket, de emellett egy halom módosítót is bekapcsolhatunk az új végigjátszáshoz.

Ha úgy tartja kedvünk, akkor bekapcsolhatjuk a One Weapon opcióját, ezzel pedig kizárólag egy fegyver lehet nálunk egyszerre - ezzel új értelmet nyernek a földön elhullott fegyverek. Ha megtetszett a számszeríj, akkor már a játék elején megszerezhetjük azt. Kapunk néhány lehetőséget arra is, hogy nehezebbé tegyük a túlélést: az Iron mód mellett (ami kikapcsolja a mentési rendszert a pályákon belül) erősebbé tehetjük a szörnyetegeket, illetve az emberi ellenfelek páncélzatát. Extra robbanószereket is adhatunk a rosszfiúk kezébe, valamint kikapcsolhatjuk a hátizsákból való craftolás lehetőségét is.

Persze nem minden saját magunk szívatásáról szól, szimplán valósághűbbé is tehetjük a játékot anélkül, hogy közben a hajunkat tépnénk. Így például beállítható a reális napszakváltás, ami a hagyományos nappal/éjszakát lecseréli egy 24 órás modellre. A környezetet szélsőségesebbé is tehetjük, így növelhetjük a radioaktív zónák gyakoriságát, valamint azt, hogy milyen sűrűn találkozzunk köddel, esővel, havazással, vagy homokviharral.

A 4A Games csapata elszórt néhány kazettát a Metro Exodus jókora nyílt pályáin, így ha egy kis fejlesztői kommentárra vágytok, akkor kezdődhet a kutakodás! A listát a PC-specifikus újdonságok zárják: az általános teljesítmény- és stabilitásjavítások mellett a csapat finomított a ray tracing beállításain is - ha tehát beruháztatok egy RTX-szériás videokártyára, akkor ezen a téren is számíthattok némi javulásra. A teljes patch note-ot itt találjátok meg.

A Metro Exodus PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en jelent meg.

11 komment - szólj hozzá!