Gameplay trailerrel mutatkozott be a Borderlands 3

A sorozatos teaselés után a Gearbox az imént formálisan is bejelentette a Borderlands 3-at, illetve a sorozat korábbi részei kapcsán is készült újdonsággal - elvégre ez "a Borderlands éve".

Habár nyílt titok volt, hogy készül, az imént formálisan is bemutatkozott a Borderlands 3, a Gearbox ráadásul nem aprózta el a bejelentést, egy több mint háromperces gameplay trailer társaságában mutatta be a játékot. Túl sok konkrétumot viszont nem tudtunk meg (így például a megjelenési dátum és a platformlista sem ismert), április 3-án azonban további infók várhatóak a folytatás kapcsán.

A trailer alapján több ismerős karakter is visszaköszön majd a folytatásban, illetve újoncokat is megismerhetünk természetesen. Valamivel konkrétabb üzenet, hogy az előzetes szerint több világot is felfedezhetünk majd a folytatásban, vagyis a Borderlands 3 lényegesen nagyobb lehet, mint az elődjei voltak, és természetesen fegyverekből sem lesz hiány, ezekből mindjárt "egymilliárdot" ígér a kedvcsináló - az egyik egy robotlábakon járó gépfegyver.

Miután a Gearbox szerényen "a Borderlands évének" titulálta az idei esztendőt, más Borderlands-bejelentésekkel is szolgált. A korábbi szivárgásoknak megfelelően április 3-án újra megjelenik a Borderlands: Game of the Year Edition, ezúttal PC mellett PlayStation 4-re és Xbox One-ra is. (A PC-s játékosok, amennyiben rendelkeztek a játékkal, ingyen megkapják a frissítést!)

Ez a kiadás az alapjáték mellet az összes DLC-t felvonultatja, viszont nem egyszerű port lesz, az ígéretek szerint további tartalmakra (például új fegyverekre) és egyéb fejlesztésekre is számíthatunk: a konzolos verziók támogatják a 4K-t és a HDR-t, emellett mindegyik változat javított fényeffektekkel, textúrákkal és karaktermodellekkel érkezik.

A játékmenetet is finomhangolták a készítők, többek között átalakították az inventoryt, kapunk egy, a Borderlands 2-éhez hasonló opcionális minimapet, és a karakterünk immár automatikusan gyűjti majd a lőszert, a pénzt és a HP-t is. További apróság, hogy a játszható karaktereknek alternatív fizimiskát választhatunk, és a Gearbox ígéri, keményítettek egy erőset a játék utolsó bossán is.

Frissül egyet a PC-s Borderlands 2 és Borderlands: The Pre-Sequel!, valamint a PS4-re és Xbox One-ra megjelent Borderlands: The Handsome Collection is (utóbbi szintén ezt a két játékot vonultatja fel).

A Gearbox egy HD-textúracsomagot ad ki április 3-án ingyenesen: a konzolos verziók esetében a PS4 Pro- és az Xbox One X-tulajok érintettek, ők 4K-s felbontásnak, HDR-támogatásnak, remasterelt környezettextúráknak, karaktereknek és járműveknek örülhetnek, továbbá az élsimítás és az árnyékok is javultak. A PC-s verzió esetében a HDR hiányzik. 

Végül a Borderlands 2 VR játékosai sem maradnak extrák nélkül: ők a nyár folyamán egy ingyenes frissítés keretein belül a Borderlands 2 összes DLC-jét megkapják VR-osítva.

26 komment - szólj hozzá!