2020-ban leállnak a Driveclub szerverei

  • Írta: Shifty
  • 2019. március 30.
  • Gyászhír
Link másolása
A Sony hivatalosan is megerősítette, hogy augusztus végéig lesznek elérhetőek a PlayStation Store-ban a Driveclub megvásárolható tartalmai, majd 2020-ban a játék teljes online szekcióját nyugdíjba küldik.

Nem volt zökkenőmentes a Driveclub 2014-es rajtja, de a két évvel később bezárt Evolution Studios az évek során tisztességgel gatyába rázta a játékot. Az alapvetően online versenyzésre kihegyezett Driveclub életciklusa azonban a végéhez ért, a Sony ugyanis úgy döntött, augusztus 31. után semmilyen, a játékhoz köthető tartalmat nem árusítanak a PlayStation Store-ben, vagyis sem az alapjátékot, sem a DLC-ket,  sem a Driveclub Bikes és Driveclub VR csomagokat nem tudjuk majd megvásárolni.

Ami viszont fájdalmasabb lehet a ajongóknak, hogy 2020. március 31. után a játék szerverei is leállnak, azaz a teljes multiplayer élmény megy a levesbe. Ez azt jelenti, hogy elérhetetlenné válnak a kihívások, a különböző események és a ranglétra is. A döntés az egyjátékos élményt nem érinti, azt szabadon lehet majd az adott időpont után is nyúzni.

59.
59.
thrill
https://twitter.com/Rushy33/status/1112294854539788288?s=19

#tutihazudik #lefizettek #akkoriskocsogsony
58.
58.
Őrnagy
#57: Erről a következő sztori jut eszembe:
Kb 14 voltam. Anyám egy butikban válogatott. Azt mondja neki az eladó:
-Vedd meg a fiadnak ezt a pólót, mindenki ilyet hord!
Erre anyám:
-Az én fiam nem hord olyan ruhákat, mint mindenki más...
:D :D :D
Na, van ilyen.
57.
57.
godach
#56: Hát, a fene se tudja. Kezdem azt hinni, hogy ízlésficamos vagyok.
Gothic nagy kedvencem volt, erre kuka. Aztán a Resistance szériát is imádtam, az is kuka. Én, személy szerint nagyon szerettem a Motorstorm sorozatot is, na az is kuka. Contra, Double Dragon, Islander (csak azért mondom ezeket, mert rengeteg cím van abból az időből amik még "élnek") de azok is kuka. Szinte, minden egyes kedvencem, vagy kuka, vagy más a sárga földig tiporja. Pl: Fallout 3, ami életem egyik legjobb játéka volt.
Amiket meg nem, azt nem is ismerik. Codename Eagle (ebből lett a battlefield) vagy Arx Fatalys, akik később a Dishonoredet készítették el.
56.
56.
Őrnagy
#53: Pontosan így gondolom én is! Lehet, hogy az elején nem volt túl szép, és nagyon nehéz is volt nekem, de szépen fejlődött. Nem tudom, mennyire lehetett nyereséges vagy veszteséges, de sajnálom, hogy veszni hagyták.
51.
51.
godach
#49: Igen, de ez a válasz kamgecamnak ment, akivel rég "ismerjük" egymást és néha azt hiszi, sony ellenes msbot vagy mi a csuda vagyok. Erre válaszoltam (illetve inkább az elmúlt hetekben való vitáinkra)
49.
49.
thrill
#48: Biztos bennem van hiba, mentségemre szolgáljon, hogy épp beteg vagyok. Szóval lehet ezért, de nekem úgy tűnt. Engedd meg hogy csak az utolsó hozzászólásodból eredeti kontextusából kiragadva kiragadjak pár részt (talán nem sínyli meg a mondanivaló :)

"Én kőkeményen odamondom a sony-nak, mert most megérdemli."
"számomra vicc a fortheplayers alcímük"
"rengeteg olyan dolgot csinálnak, amit a felhasználók elnéznek nekik pedig iszonyat gerinctelen"
"a vezetőség és az a gőgös makacs, megkényelmesedett majom hozzáállás, amit csinálnak az undorító"
48.
48.
godach
#47: Nem érzem, hogy vergődtem vagy hisztiztem volna :)
47.
47.
thrill
#44: Hadd kezdjem egy ismerettségemben megesett valós történettel:
Gyerek: (vörös fejjel üvölt mint a sakál)
Anyuka: El tudod mondani mi bajod van?
Gyerek: NEM! (és üvölt tovább)

:)

Kb. le lett vezetve, mi vezetett az Evolution bezárásáig, az MS servereinek lelövéséig (ami ugye nem történt hamarabb, mint szokott), a játékok továbbra is elérhetőek leszenk azoknak, akik megvették, ergo csak annyi történt, hogy nem lehet már megvásárolni majd őket. Ráadásul addig még van egy év, szóval akcióban is lesznek még párszor jó eséllyel.

Most én kérdezném:
"El tudod mondani mi bajod van?" :)
44.
44.
godach
#40: Én kőkeményen odamondom a sony-nak, mert most megérdemli. Nem csak a vezetés miatt (számomra vicc a fortheplayers alcímük) hanem a rajongók miatt is.
Hidd el, odamondtam anno az ms-nek is, amikor fizetős lett a multi (bár nem igazán érintett) mert nem nagyon onlineozok játékban, és még sok más dolognál is.
A gond ott van, hogy exkluzívokban tényleg nagyon ott vannak, de ennek a pajzsa mögé bújva, rengeteg olyan dolgot csinálnak, amit a felhasználók elnéznek nekik pedig iszonyat gerinctelen. Szerintem.
Mint azt már elmondtam ezerszer, van itthon vitán kívül minden ps és nincs gondom vele, de a vezetőség és az a gőgös makacs, megkényelmesedett majom hozzáállás, amit csinálnak az undorító. (szerintem)
41.
41.
thrill
#40: Pontosan ez a problémám, örülök hogy valaki átlátja. :)

A State of Play valóban gyengus volt, ne szépítsük, de közel sem lett volna ekkora hiszti belőle, ha a sajtó nem fújja fel a lufit és kelt teljesen reménytelen várakozásokat. Plusz ha az emberek tudnának logikusan gondolkodni, az sem ártana. A Sony kihagyja a PSX-et, az E3-at, de majd egy 20 perces streamben fogja lerántani a leplet a legnagyobb titkairól.... persze. Mellesleg aki utánaolvasott, tudhatta kb. mire számíthat, lebegtették előre, hogy főleg VR cuccokról lesz szó. Szerintem felesleges ennyire erőlködve keresni a szenzációt, ha a Sony be akar majd jelenteni valamit, arról tudni fogunk.

Driveclub:
Az eladott példányszám egy dolog (mellesleg én 2 milliós számot ismerek, 2015-ben annyit ismertek el, hogy átlépte - ha utána tényleg el is érte a 3-at, az már jelentősen lecsökkentett áron történt). Azt viszont nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy mi volt megjelenéskor (balhé, alacsony pontszámok). A japánok valszeg új franchise-t akartak építeni és az elvárásaik is magasabban voltak. Ezek figyelembevételével mondom azt hogy bukás volt. Azt sem tudhatjuk, hogy az előzetes kapcsolat során már milyen feszkó alakult ki (a Motorstorm sorozat sem teljesített jól, legalábbis erősen lejtőn volt). Mindenesetre az valóban fura, hogy pont akkor tettek pontot az ügy végére (értsd: bezárták az Evolutiont), amikor már kezdtek kimászni a kakiból. De mint írtam már: nem tudhatjuk addigra mennyire romlott meg a viszony.

Mielőtt újabb hisztiroham indulna bárkitől: sem a State of Play-t nem akarom védeni, sem a Driveclub leszedését, Evolution bezárását, pusztán arra szeretnék rávilágítani, hogy érdemes néha logikusan átgondolni a dolgokat, mielőtt repülne a "köcsögsony", vagy bármilyen más cég behelyettesíthető.
40.
40.
kamgecam
#28: Nézd én sem szoktam kímélni a sonyt, sony fanként ha arról van szó. Lásd state of play fostalicskát de azért abban igaza van a srácnak hogy sokan úgy viselkednek itt ha sonyról van szó mint a veszett kutya ami alig várja hogy beleharaphasson valakibe, csak az akalmat lesi. Nem rólad beszélek mert Te képes vagy a pozitív dolgokat is észrevenni mégha az xboxot jobban is preferálod azért képes vagy józanul is ítélkezni.
35.
35.
Back2U
#33: Nem érzed egy kicsit furának hogy itt mindenki szerette ezt a játékot, de legalább élvezte valamennyire amikor játszott. Erre jössz te, és mindenkit meghazudtolsz.

Van erre is egy vicc. Jóska az autópályán szembe megy a forgalommal. Hallja a rádióban: Figyelem, egy elmebeteg idióta szembe megy a forgalommal, mindenki vigyázzon. Erre Jóska: Nem egy, mindenki.
33.
33.
RebornSoul
Tök durva, hogy jött ide 32 hozzászólás, pedig ez az egyik legsemmilyenebb és legérdektelenebb autós játékok egyike. Identitászavaros katyvasz. :D
32.
32.
thrill
#28: A Forza, mint pozitív példa lett felhozva. Azért linkeltem, hogy lám ott is volt ilyen. Nem kell olyat belelátni, ami nincs, vagy csak Te akarod hogy ott legyen.

A DC megbukott. Hányszor kell még eltemetni?
Személy szerint én is sajnálom, de ott van a polcomon és ott is marad, hogy bármikor előszedhessem.

Azt is írtam, hogy a trendnek én sem örülök egyáltalán, sőt eléggé aggasztó a digitális játékok tulajdonjogának kérdése úgy általánosságban. Ebben azonban nem csak és egyedül a Sony a ludas, szóval felesleges ráhúzni a vizes lepedőt. Hány hasonló hír volt csak a közelmúltban (pl. LEGO játékok)?

Arra meg kíváncsi lennék, ha bármelyikőtök döntéshozó lenne egy ilyen helyzetben, akkor mit csinálna? A játék megbukott, elenyésző online játékos van. Elérkezik az idő, amikor lejárnak a licenszek. Persze hogy megújítom, van pénz alapon - teljesen világos.
29.
29.
Max3000
#28: Na igen.Ez a "másik is ezt meg azt csinálta" érvelést sosem értettem.Mintha akkor már jó dolog is lenne az egész.Az adott hírnél egyébként sem érdekli a döglött lőtéri kutyát sem,hogy más mit csinált.Arról már volt hír.
28.
28.
godach
#26: Amúgy, azt bírom hogy mikor be van jelentve a jó hír, akkor még a saját vállát is képes veregetni az ember, amikor meg rossz van, akkor nem tud szembe állni a tükörrel, hanem jön a "dehát a másik is csinálta ezt". Számomra, az az érvelés, és ezt nem bírjátok felfogni, hogy elnézzük ennek, de csak azért mert a másik is megcsinálta, egy nagy semmi.
Nem beszélve arról, hogy amivel te is példálóztál, annak van két újabb része meg egy spin offja (ami viszont támogatva van) és készül a következő(k) is.
Ellenben ezzel. Mert itt bizony a cég kinyírta a játékot, a fejlesztőket és most jön a radír teljesen.
27.
27.
#23: Ja amugy ez a legjobb, visszafele kompatibilitas meg minden, erre fele ps4 jatek 'megszunik' mire jon a ps5...
25.
25.
Blazkowicz
Konkrétan ez miatt vettem megjelenéskor PS4et, kár érte, én nagyon szerettem a kihívásokat és time trial versenyeket mások ellen. :(
24.
24.
crytek
Mondjuk ilyenkor azt nem értem, hogy ok bukott mert nem adtak el 800 ezer csilliót belőle... De akkor ha látom kutya se veszi ps4-re már ,leteszem a gögös parasztságot és kihozom, pc-re /box-ra ahol elmegy még 2 milla... egyből kicsit másmilyen lett volna a dolog.. De rühellem amikor csöves csicskák döntenek egy ilyen nagyszerű game sorsáról.
23.
23.
crytek
Ej pedig ezt akartam ps5-re venni (mert visszafelé komp lesz a ps4 játékokkal tuti) erre kiszedik a store-ból :(
22.
22.
Falcon
Ezt nem tudtam megbocsájtani a sony-nak hogy a driveclub fejlesztőit a szélnek engedte minimum 100 órám van a játékban szeretem a legjobb autós játék ebben a generációban de mivel nem jöt fojtatás átpártoltam az x box hoz és boldogan forzázom az évenkénti uj részeken imádom
20.
20.
Gaboo77
Nem akarom a Sonyt védeni, de jövőre 6 éve lesz a játék. Mi nem látunk bele a statisztikákba, Elképzelhető, hogy folyamatosan csökken a játékosok száma világszinten és lassan nem éri meg üzemeltetni.
14.
14.
Krezy
Na ez igen!
Az utóbbi évek egyetlen olyan autós játéka ami megfogott.
100%-ig ki toltam és minden kihívást meg csináltam 3 csillagosra, folyamat érkeztek hozzá kiegészítők , jött motoros kiegészítő is a játékhoz(gondoltam magamba ez az még évekig el leszek ezzel az egy autós címmel, nem is vágyok másra a kategóriában :D).
Erre a Sony szét kapja a fejlesztő csapatot és a mai napig ott van a játékban a következő kiegészítőnél a felirat, hogy "Coming Soon" aztán azóta is jön..
Azóta mi történt? Jött hozzá egy VR mód,de ez is csak azért mert a Sony jelenleg le akarja nyomni az emberek torkán a VR-t (lásd :State of Play), erre most még az egyetlen értelmes autós exkluzívuk szervereit is le akarja kapcsolni? Sőt még storebol is ki veszi a játékot? What?
Hát szomorúan olvasom ezeket a sorokat :/
Hozzá teszem tudom, hogy van egy Gran Turismo is ps4-re, meg is van,de egyszerűen annyira nem tud motiválni a sok ajándék autó miatt, na meg persze a szememben a régi GT részekhez képest egy Demo csak..
Én szerettem egy használt autóval kezdeni a GT módot, hogy a későbbiekben meg szerzett jogsikkal és sok sok verseny utáni össze kuporgatott pénzemből vett autókkal törjek előre..
13.
13.
godach
Kölcsönadtam havernak a pst és felvett 20perc gameplayt a gt sportból. Azóta mikor ilyeneket hallok hogy erős meg jó játék, mindig elkap a nevetés :)
12.
12.
zozo76hun
En nem vagyok egy autos gamer, de az eso effekt miatt vettem meg a jatekot, hogy neha azert menjek esoben egy-ket kort. Igy a multi vegulis engem nem erint, de azert kabd be sony. Az eso effekt rendesen odabasz. Kar hogy a PRO-t mar nem hasznalja ki, asszem csak FullHD vagy az alatt megy, es 30fps.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...