Évekkel ezelőtt vakvágányra futott az Alan Wake 2

A Remedy képviselője elárulta: a stúdió évekkel korábban már nekifutott az Alan Wake folytatásának. A projekt fejlesztése azonban nem úgy sült el, ahogy tervezték, így a cím jegelve maradt.

A PAX East alkalmával a gamer sajtó ismét lehetőséget kapott arra, hogy egy-egy interjú erejéig elkapja a színpadra lépő fejlesztőcsapatok képviselőit. Így tett a VG247 is, akik Thomas Puhával beszélgettek a Remedy csapatából. A finn vállalat ezúttal a Control című új IP-vel haknizott a bemutatón, de az interjú során szó esett a sokak által régóta várt Alan Wake-folytatásról is.

Thomas Puha elárulta: a csapat korábban már dolgozott a kétségbeesett regényíró következő rémálomba illő történetén, de a próbálkozások sosem bizonyultak sikeresnek. "Évekkel ezelőtt dolgoztunk az Alan Wake 2-n, de sosem jött össze, jelenleg tehát parlagon hever a dolog. A következő néhány évre pedig már el vagyunk halmozva más projektekkel. Továbbra is nálunk van az Alan Wake IP, de a fejlesztés sajnos nem csak ezen múlik."

Nyilvánvaló, hogy a stúdió fókuszában elsődlegesen a Control áll, de a földöntúli akciójáték mellett is van mivel foglalkoznia a finneknek. Néhány éve ugyanis a koreai Smilegate őket bízta meg azzal, hogy sztorimódot készítsenek a keleten igen népszerű online shooter, a Crossfire folytatásához. Emellett tavaly nyáron egy másik divíziót is megnyitottak a vállalaton belül, amely a Vanguard névre hallgat. Az itt dolgozó csapat kétségtelenül egy teljesen új, eddig be nem jelentett címen dolgozik.

Mik tehát a kilátások az Alan Wake 2-t illetően? A csapat szívesen folytatná a különös történetet, a közeljövőben azonban nem sok biztatóra számíthatunk ezen a téren. A Remedy nem a világ leghatalmasabb stúdiója, így ahogy azt az interjú során a képviselőjük is elmondta: a legnagyobb akadályt az idő, pénz és erőforrások hiánya jelenti. Mi mindenesetre reménykedünk benne, hogy a Control sikeres lesz, ez pedig kellő löketet adhat ahhoz, hogy újra leporolhassuk a zseblámpát.

32 komment - szólj hozzá!