Drágább lesz az Xbox Live Gold a briteknél

Egyelőre csak az Egyesült Királyságban emelkedik az Xbox Live Gold előfizetésének ára. A Microsoft közleménye szerint Európa-szerte igyekeznek egységes árképzéssel árulni a szolgáltatást, ezért emelkedik az árcédula.

A Microsoft egy körlevélben értesítette a szigetország Xbox Live Gold-előfizetőit, hogy május 8-tól drágul a szolgáltatás, így az éves előfizetés a korábbi 39,99 font helyett 49,99 fontba fog kerülni. Emelkedik a havi előfizetési díj is, így az 5,99 fontról 6,99 fontra ugrik, míg a három hónapos opció díja 14,99 fontról 17,99 fontra nő. A féléves előfizetési lehetőség árcetlije változatlan marad, így az továbbra is 29,99 fontba fog kerülni.

A redmondiak azt is elárulták, hogy akinek van jelenleg előfizetése, azokat egészen augusztus 7-ig nem fogják extra költséggel megterhelni. Az áremelkedést egyébként azzal indokolta a Microsoft, hogy mindig arra törekedtek, hogy Európa-szerte egységes legyen az árképzés, ráadásul az ár módosítása összhangban van a 2016-ban a régióban eszközölt változtatásokkal, fejlesztésekkel is.

Reméljük, a mostani döntés nem lesz hatással a többi ország árképzésére, már csak azért sem, mert hazánkban az éves előfizetési díj még így is magasabb.

70 komment - szólj hozzá!