Borderlands 3 - lázadás az Epic-exkluzivitás ellen

  • Írta: sirdani
  • 2019. április 7.
  • Hír
Link másolása
Akárcsak a Metro Exodus esetében, a Borderlands 3-nál sem nyerte el a játékosok tetszését, hogy 2020 áprilisáig kizárólag az Epic boltjából lesz elérhető a játék. Jobb fegyver híján ismét negatív értékelésekkel bombáztak a csalódott rajongók.

Éppen csak bemutatkozott a Borderlands 3, illetve alig pár napja tudjuk a megjelenésének pontos időpontját, máris komoly galibába sikerült beletenyerelnie a 2K kiadónak. A szeptember 13-ra időzített rajt ugyanis PC-n kizárólag az Epic Games Store-ban esedékes, egészen 2020 áprilisáig kell várnunk arra, hogy a játék más PC-s boltokban is megvehető legyen, így többek közt például a Steamen.

A játékosok azonban ezt nem nézték jó szemmel, ami nem is csoda, gondoljunk csak a platform múlt hónapban kirobbant adatlopási ügyeire. Éppen ezért a játékosok rögtön akcióba is lendültek a Steamen, és a Borderlands korábbi részeit elárasztották negatív értékelésekkel. Alig pár nap leforgása alatt közel 4 ezer negatív vélemény érkezett a Borderlands 1-hez és a Borderlands 2-höz, igaz, ezeket többnyire a Steam viszonylag új „off-topic reviews” rendszere egészen jól ki is szűrte.

Időközben azonban a szituációra reagált a Gearbox Software fejese, Randy Pitchford is, aki egy tweetjében azt írta, a Steamet nem érdekli az ilyen esetek elkerülése, éppen ezért nem is bánja, hogy a kiadó más platformok felé fordította az érdeklődését.

Ez egyébként több ponton is súlyos aggályokat vet fel; egyrészt a Steam igenis reagált a jelenségre, az „off-topic reviews” rendszer ugyanis érzékeli, ha valamilyen különös tendencia alapján érkeznek be egy adott játékhoz az értékelések, és ezt élesen elkülöníti a korábbi véleményektől, így az érintett játéknak nem okoz komolyabb veszteséget az esemény.

Másrészt pedig felveti a játékosok és a kiadók közti megfelelő kommunikáció hiányát; a fórumok és visszajelzések egyre nagyobb fokú semmibevétele után sokak számára ez tűnik az egyetlen olyan reakciónak, mellyel úgy tudják hallatni a hangjukat, hogy arra a kiadók oda is figyeljenek.

81.
81.
Ooorky
#80: "Véleményem szerint, ha az Epic ezt a politikát fent kívánja tartani, azzal inkább jót tesz a PC gamingnek, mert technikailag elhozza ide is a fejlesztőknek PlayStation és Xbox platformok anyagi biztonságát."

Ezt jobb lett volna ha megtartod saját véleménynek, mivel ritka nagy baromság.

Kiadó jól jár vele. fejlesztő már nem, egy büdös fillért nem látnak belőle, mivel eladott példányszámra szerződnek.


Eddig egyetlen nyertes az Ubisoft, mivel rengeteg embert átterelt a Uplay-re az Epic "exkluzivitással" és a pénzt is megkapta a kínaiaktól.
80.
80.
leviske
"Jobb fegyver híján"

Azért, amikor alig több, mint fél év van a két megjelenés közt, szerintem nem ez az egyetlen fegyver. Persze, aki dobozosan akarja venni ÉS nem kedveli az Epic Store-t, annak sakk-matt, de a többi tartózkodónak ez mégis korrektebb út, mint lehúzni olyan játékokat, amik amúgy teljesen jók. Ezzel a steam ajánló rendszerének is csak megnehezítik a dolgát.

Véleményem szerint, ha az Epic ezt a politikát fent kívánja tartani, azzal inkább jót tesz a PC gamingnek, mert technikailag elhozza ide is a fejlesztőknek PlayStation és Xbox platformok anyagi biztonságát. Csak sajnálatos, hogy ezt a feltörekvő linux támogatás árán teszi.
76.
76.
crytek
Gyűlölethullám phase two

Tencent launches its WeGame client outside China..... :)
72.
72.
Chrysh
Én bízok abban, hogy aki eddig le merészelte tölteni az Epic Launchert, annak nem száradt még le a keze a nagy megerőltetéstől, és senkit nem feszítettek még keresztre.

Annak meg azért örülnék, hogyha a cikk készítője nem bátorítana olyan seggfej húzást mint ez a review-bombing, mert van más platform is az ilyen közfelháborodásra.
71.
71.
l4cyk4
#70: Mi? Mi történt? Nem kezeli a komment szekció a külső emote-okat!? Mindegy, akkor így:

[like] kindzsal [like]

„Egyebet nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki!”

...Bocsánat a dupláért! :)
68.
68.
Ooorky
#67: felsőoktatásban* éljen a figyelemmegosztás :-)
67.
67.
Ooorky
#66: 3-4000ft egy jogtiszta win 10 pro, kis kereséssel lehet venni 2000-ért is pl. Malajziából ahol a feloktatásban tanulók eladják az ingyen kapott kulcsokat.

Nem tudom kinek éri meg telepakolni trójaival a gépét azzal, hogy tört oprendszert használ.
66.
66.
hedzsooo
#64: Hát az aztán végképp nem tudom kinek lett volna jó, hiszen már az MS kreálta op. rendszer mindegyik, éppen aktuális verziója is hagy némi kivánni valót maga után, + a jelek szerint azokat sincsen elég idejük, energiájuk rendesen foltozgatni, a patchekkel is rendszerint 20 másik hiba jelenik meg, szegénykék + ugye szegény mi, a felhasználók/játékosok, akik ne adj isten + fizet is 1 jogtiszta Windows-ért, aztán csak sokszor szopizik vele
64.
64.
user101
Így utólag sajnálom, hogy a Microsoft nem volt elég tökös amikor kitalálta, hogy monopolizálja a teljes piacot és kizárólagossá teszi az uwp-t és az ms-storet... :(((
63.
63.
hedzsooo
#12: Igen, mondjuk abból a 40 helyből 35 lopott steames kulcsokkal üzletel, az aztán tényleg sokat hoz a konyhára a kiadóknak + a fejlesztőknek de még a Steamnek is...

Gondolkodni is kellene 1 kicsit néha, nem csak kommentbe böfögni vmit kényszeresen
62.
62.
Ra1D3n
#60: Szánalmas a picsogásod/picsogásotok. Engem effektíve nem érdekel ez az egész hajcihő, viszont jókat derülök a PC-s tábornak azon a rétegén akiket te is képviselsz. Szinte fizikai fájdalommal tölt el titeket ennek a platformnak a létezése, amit már nem lehet hova tenni :) Mindig azt harsogjátok, hogy a PC a zisten, mert milyen szabad platform, és mennyire fasza minden, és amikor megkínálnak titeket egy kis platform adta szabadsággal, akkor meg minden létező fórumot telesírtok. Szánalmas...
60.
60.
Ooorky
#58: Ez az új taktika? Aki nem lép be a szektátokba az lesz a "sírós"?
A szent ige hirdetőit minek hívják? Brainless consumer?
58.
58.
Ra1D3n
#57: Elég kitartóan sírod tele a kommentszekciót ennél a cikknél is :)
54.
54.
delphijos
#52: Jaja. És benne van a pakliban hogy az MS is tovább fogja előltetni hogy MS store legyen csak Win-en. Hiszen ezekből nincs bevétele.... ( közvetve csak )
51.
51.
Ooorky
#49: Az tényleg jó, hogy egyre több helyen vannak.
Az még jobb lenne ha az összes játék lenne az összes helyen, valódi árháborút generálva, ehelyett most az Epic el akarja hozni a "konzolháborút" PC-re, kiegészítve némi adatlopással.
49.
49.
zozo76hun
#46: Megvaltast semmi nem fog hozni. Csak egyre tobb helyen lesznek a jatekok. Mindossze ennyi tortenik most.
46.
46.
Ooorky
#43: Milyen egyeduralkodó?

Eddig is volt Uplay, Origin, Gog...
Miért pont az Epic ChinChong Store hozza el a megváltást?
44.
44.
godach
#40: Lassan 25 éve vannak konzoljaim. Még hogy nincs?
A Sega MD és SNES korszakban, nem volt elég, hogy jött szinte minden, mindenre de teljesen mást kaptál szinte. Aztán a ps2 korszaka, az exkluzív karakterek főleg a verekedős játékokban.
43.
43.
zozo76hun
Csekely ar ez azert hogy a STEAM ne legyen vegre egyed-uralkodo. Kar ezen itt ragodni. Ez a termeszetes verseny. A PC errol szol, hogy nem vagy beszoritva (nagyon) kotottsegek koze. Ennek egyik resze az is hogy tobb store van amit hasznalhatsz, es szerintem a jovoben egyre tobb is lesz.
42.
42.
Ra1D3n
#37: Te sírsz a leghangosabban, te aki egy egész vallást vezetett fel a Steamnek, és a filléres játékoknak, te aki elmondása szerint soha nem vett játékot 1$-nál többért, mert olyan akciókba szerzed be mindig. Ilyen akció jódarabig nem lesz, szóval kurvára nem értem, hogy mit keresel az ilyen cikkeknél eleve. Mire odajutunk, hogy megveszed két tüsszentésért, már réges-rég lesz sztímen is a játék, de akkor meg mit sírsz az epic store-os cikkeknél?
41.
41.
Geribácsi
#2: Ha valakinek az a perverzitása hogy a kedvenc launcherében szeretné indítani akkor adja hozzá ott.
A steamen például kb 6 másodperces folyamat.
Pistikék siránkozás helyett inkább örüljenek hogy van némi verseny és nem csak Gabe bácsi árulja (és árazza túl) a kedvenc játékukat.
40.
40.
Zisten
Látjátok ... konzolt kell venni. :P
Ott nincs ilyen sz*rakodás.
30.
30.
logic5
#13: Eleve ott a baj, hogy ilyenek véleményére adsz.
23.
23.
hedzsooo
#10: XD :D Az az OUTWARD véletlenül 1 kurtajó játék lett, az is megvan már Epic Games Store-on nekem, + még elhiheted, h jópár másik PC játékosnak is. :-)

De mivel nem egy CRYSIS 4/ befutott címről van szó, + valószínűleg a műfaja sem érdekel téged, így aztán te biztosan nagyon jól tudod az Outward sikereit az Epicen. :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...