Gondok a Dragon Age 4 háza táján

Jószívűek lennénk, ha azt mondanánk, hogy a BioWare mostanában nem produkál világklasszis játékokat. A hírek szerint pedig sajnos a tavaly decemberben bejelentett Dragon Age 4 fejlesztése sem zajlik zökkenőmentesen.

Ráférne a BioWare-re egy igazán nagy siker a gyengén sikerült Mass Effect: Andromeda és az Anthem után. Sokan a következő Dragon Age-játék sikereiben reménykednek, mi is nagyon szorítunk neki, de úgy tűnik, hogy az utóbbi néhány évben ezen a fronton sem volt a stúdió a helyzet magaslatán. A Kotaku riportjából megtudtuk, hogy a projektet már évekkel ezelőtt lezárták, újraindították, a fejlesztőit pedig átszervezték az Andromeda és az Anthem csapatába.

A Dragon Age: Inquisition megjelenését követően két részre oszlott a fejlesztőcsapat. Egy részük a Mass Effect: Andromedán kezdett dolgozni, míg a többiek egy Joplin kódnéven futó projektbe kezdtek - ez lett volna az új Dragon Age. Ez egy igen izgalmas projektnek ígérkezett, de a stúdió mégis ideiglenesen beszüntette az itt folyó munkálatokat, hogy 2016-ban egy utolsó hajrával megsegítsék a következő évben megjelenő Mass Effect-játék fejlesztését.

Ez az ideiglenes szünet végül odáig nyúlt, hogy 2017 októberében a BioWare és az EA végleg jegelte a Joplin projektet, a fejlesztőket pedig átszervezték az Anthem csapatába. Nem meglepő tehát, hogy a Dragon Age-játékok atyja, Mike Laidlaw is ekkor hagyta el a BioWare-t, hogy aztán átigazoljon a Ubisofthoz. Mindezek után azonban egy kisebb csapat ismét nekifogott egy Dragon Age-projektnek, ami ezúttal a Morrison kódnéven fut - ez a jelenleg készülő Dragon Age 4.

A Kotaku értesülései szerint a most készülő Dragon Age 4 technikai szempontból sokat merít az Anthem rendszereiből - a játék kódja sokat kölcsönöz az idén februárban megjelent akciójátékból, valamint a fejlesztéshez is ugyanazokat az eszközöket használják. A pletykák szerint itt is feltűnnek majd a live service-elemek, bár nem lehetünk biztosak benne, hogy ez mennyire játszik majd kulcsszerepet. A játék a fejlesztés újraindítását követően még igen korai szakaszban van, nem véletlen, hogy decemberben is csak egy rövid teasert kaptunk belőle.

24 komment - szólj hozzá!