Holnaptól változtatható meg a PSN ID Európában

  • Írta: sirdani
  • 2019. április 10.
  • Hír
Link másolása
Sok-sok évnyi várakozás után végre ezt is megértük; a holnapi naptól minden felhasználónak lehetősége lesz arra, hogy megváltoztassa a saját PlayStation Network-azonosítóját.

„Örömmel jelentjük be, hogy a PSN rendszerben az online ID-változtatás mától elérhető minden PlayStation 4-tulajdonos számára” - olvasható a Sony közösségi médiáért felelős igazgatójának, Sid Shumannak a bejegyzésében. „Emellett mostantól lehetőséged lesz az online azonosítódat böngészőn keresztül is megváltoztatni”, szóval végre mindenki örülhet, a PlayStation Network bemutatkozása óta várt funkció végül csak befutott.

Illetve csak be fog futni, ugyanis az új funkció egyelőre csak Észak-Amerikában élesedik a mai napon, Európában azonban csak a holnapi napon, vagyis április 11-én lépnek életbe a változtatások.

A PlayStation Blogon egyébként a részletes leírás mellett még további érdekességekre is fény derült. Így többek közt most már tudni lehet, hogy az ID megváltoztatására vagy a PlayStation 4 menüjének [Settings]>[Account Management]>[Account Information]>[Profile]>[Online ID] pontjában lesz lehetőségünk, vagy böngészőből a PlayStation Network oldalán a PSN Profile szerkesztési felületén.

Az első változtatás ingyenes, viszont a másodiktól kezdve változtatásonként 9,99 eurót kell fizetnünk, melyet PlayStation Plus-tagsággal 4,99 euróra csökkenthetünk. Ha időközben mégis vissza szeretnénk állni az eredeti ID-re, akkor ezt ingyen is megtehetjük. Annak érdekében pedig, hogy a barátaink a változtatás után is könnyedén ránk tudjanak találni, 30 napon keresztül lehetőségünk lesz megjeleníteni a régi és új azonosítónkat egymás mellett.

20.
20.
RangerFox
#17: Pontosan erről van szó
19.
19.
Raam989
#17: Igen, ilyesmire gondoltam én is.
18.
18.
godach
Nem mondom, hogy halál komolyan kell venni, de a Sony sem hibás azért, mert valaki felelőtlenül hülyeségeket ír be. Nekem is ugyan az mindenhol a nevem, marad is. Ha meg mégis hülyeséget írok be, akkor tudjak rá.
Egyébként bárcsak ez lenne a legnagyobb hibájuk.
17.
17.
delphijos
#14: Ez akkor gond, ha az ID-t úgy kapják meg a játékok ahogy "vannak". Ha lenne egy másik egyedi azonosítója ( GUID, numeric kulcs, stb.. a user adatbázisban ) akkor a "látható" azonosító bármi lehetne. Gondolom náluk nem így van. A Sony-nál a "látható" User ID a tényleges azonosító. Tényleg nem túl elegáns megoldás. Szerencsére nekem mindenhol ugyanaz a User ID-m, és sehol se akarom / tam megváltoztatni.
2.
2.
DarkLord
Nem látom értelmét amúgy, lehet régen adtam a nevem ps-en, de mai napig aktuális a név és a szám is amit mellé biggyesztettem, mivel a nevem és a kedvenc számom eggyüttese így hülyeségnek tartanám megváltoztatni és ha tényleg még a lent említett veszélyeket is hordozza, akkor meg baromság.
1.
1.
batnor
Jó lett volna kiemelni a FAQ-ból, mert valszeg senki nem olvassa majd el, hogy milyen veszéllyel jár a név váltás:
Q: What kind of issues could I potentially run into?
Below are some of the issues you may encounter. We expect major issues to occur only in a small number of games.

Your previous Online ID may remain visible to you and other players in some areas.
You may lose progress within games, including game saved data, leaderboard data, and progress towards Trophies.
Parts of your game and applications may not function properly both online and offline.
You may lose access to content (including paid-for content) that you may have acquired for your games including content like add-ons and virtual currency.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...