7 dolláros áron, sok látnivalóval indít a Disney+

  • Írta: szlav
  • 2019. április 12.
  • Cooltúra
Link másolása
A Disney egy jókora prezentációval rántotta le a leplet az idén startoló videostreaming szolgáltatásának részleteiről. A Disney+ havi 7 dolláros áron tör be a Netflix és Hulu világába, a könyvtára pedig már most egészen tartalmasnak látszik.

A Disney egy igen tartalmas bemutatót tartott a befektetőinek az idén érkező Disney+ szolgáltatásával kapcsolatban. Végre megtudhattuk, hogy milyen árkategóriával terveznek belépni a videostreaming világába: eszerint 6,99 dollárt kell havonta, vagy 69,99 dollárt kell évente kicsengetnünk ahhoz, hogy a mi otthonunkba is eljussanak az itt látható filmek és sorozatok.

A szolgáltatás idén novemberben rajtol el, kezdetben kizárólag Amerikában, de a vállalat célja az, hogy minél hamarabb kiterjesszék azt a tengeren túlra, vagyis előbb-utóbb hozzánk is - erre a bemutató szerint leghamarabb egy év múlva kerülhet sor. A platformok terén is igyekeztek minél nagyobb lefedettséget elérni, így már a startkor megnézhetjük kedvenc Disney-filmjeinket a legtöbb okostévén, számítógépen, mobilon, Apple TV-n, hagyományos televízión Chromecast-, illetve Roku-eszközök segítségével, valamint Xbox One-on, PlayStation 4-en és Nintendo Switchen.

Persze a legnagyobb vonzerőt maga a tartalom jelenti, azon pedig senki nem fog meglepődni, hogy a könyvtár többnyire olyan filmeket és sorozatokat tartalmaz majd, amiket a Disney birtokol, illetve amik konzisztensek a vállalat családbarát politikájával. Így a Disney-családhoz tartozó R-rated, vagyis felnőtt korhatár-besorolású filmek továbbra is a Hulura kerülnek majd (hiszen annak részvényeit is jórészt a Disney birtokolja).

A Disney+ könyvtárában már az első napon elérhetőek lesznek az olyan élőszereplős sorozatok, mint a Csillagok háborúja univerzumában játszódó The Mandalorian, vagy a Bosszúállók egyik spin-offja, a Falcon and the Winter Soldier. Habár számunkra elsősorban ezek lehetnek érdekesek, sok más exkluzív sorozat és családi film is helyet kap majd az élvonalon. Ilyen például az új High School Musical-sorozat, vagy a Susi és Tekergő élőszereplős remake-je.

A rajt után egy éven belül azonban sok más érdekességet is kapunk majd. A Star Wars-rajongók a Diego Luna főszereplésével készülő Cassian Andor-sorozatnak és a sok év után visszatérő Klónok háborúja animációs sorozat lezáró évadának örülhetnek. Marvel-fronton pedig Loki erősít majd egy önálló sorozattal, valamint saját szériát kap Skarlát Boszorkány és Vízió is - utóbbi a nem túl frappáns WandaVision néven fut majd.

Érdemes megemlíteni, hogy az említett Marvel-sorozatok mind beletartoznak majd a Marvel Cinematic Universe hivatalos kánonjába, így sok átkötésre és utalásra számíthatunk a mozifilmek és a tévés epizódok közt. Ebbe az idővonalba azonban nem tartozik majd bele a "What If?", amely egy olyan különálló sorozat lesz, amely a Marvel-moziverzum alternatív, úgymond "Mi lenne, ha?"-történeteit meséli majd el. Ez ismerős lehet a keményvonalas képregény-rajongók számára, hiszen ők nem kevés ilyen jellegű kötettel találkozhattak már.

A geek kultúra szerelmesei tehát nem járnak majd rosszul, de mi a helyzet a többiekkel? Nos, a tervek szerint a Disney+ tárházában az első éven belül megtalálható lesz majd a Disney- és Pixar-filmek teljes listája, az összes Pixar-rövidfilmmel egyetemben. És ha már Pixar - egy új animációs sorozatot is kapunk a Toy Story legújabb sztárjával a Forky Asks Some Questions képében. A Disney Channel is átköltözteti majd a könyvtárát, így 5 ezer epizódnyi sorozat és 100 Disney Channel Original-film közül is válogathatunk. Plusz pont, hogy az előfizetésben benne lesz az összes The Simpsons-epizód is és, a vadiúj Phineas és Ferb-film is.

Az olyan élőszereplős sikerfilmek sem maradnak el, mint az Alice Csodaországban, vagy a Karib-tenger kalózai. Jövő novemberig pedig még legalább 40 egész estés filmmel egészül majd ki a lista. Sajnos Az utolsó Jedik és a Solo: Egy Star Wars-történet is csak később érkezik majd, de szerencsére az összes többi Star Wars-filmet megtaláljuk majd itt már az első napon. Végül pedig a dokumentumfilmekről: a National Geographic sorozataiba is betekintést nyerhetünk majd, valamint érkezik pár új, izgalmas széria is. Ilyen például a The World According to Jeff Goldblum, vagy a Magic of the Animal Kingdom.

14.
14.
Turley
#12: Mire gondolsz? Ma már egy középiskolai angollal könnyedén lehet létezni, általános isi után pedig kevesen vállalnak azonnal munkát, ezért tényleg max a szüleiket érinti amit mondasz. Ha esetleg akademista nyelvtanulásra gondolsz akkor pedig teljesen túlmisztifikálod az angol nyelv bonyolultságát.
13.
13.
SLi
#12: a szüleikre gondolsz? nyilván a gyerekeikért dolgoztak, nem a padban ültek, logikus
12.
12.
godach
#11: Gondolom nem azok pénzéből lett finanszírozva az oktatás, akik nem a padban ültek, hanem dolgoztak helyette. Ugye?
10.
10.
SLi
#5: folyamatosan fordítanak nyilván időbe telik, itt frissítik a listát:
https://www.sorozatjunkie.hu/2017/03/08/magyar-feliratok-a-netflix-en/
6.
6.
Turley
#5: Szerintem ez csak pozitív, még a végén ne adj isten fejlődik az angol szövegértése az embereknek.
5.
5.
ollie92
Netflix ott baszta el, hogy szarnak rá lefordítani a tartalmakat. Sok film elérhető szinkronnal, szinte minden magyar felirattal, ők akkor is basznak rá. Ha a Disney is ilyen hozzáállásal áll neki, akkor jóccakát.
4.
4.
Grabowsky30+
Ha lesznek legalább magyar feliratok, akkor valószínű majd ránézek egy hónapra minimum.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...