Betiltották a PUBG-t Nepálban

A fiatalkorúak védelmére hivatkozva a nepáli hatóságok a mai naptól kezdve betiltották a PlayerUnknown's Battlegroundsot az ország teljes területén. A helyi internetszolgáltatók mától teljesen blokkolják a játék adatforgalmát.

A mai naptól hatályosan tiltólistára került a PlayerUnknown's Battlegrounds - jelentette a Kathmandu Post riportja. A battle royale-játékkal kapcsolatban számos panasz érte a helyi illetékeseket a szülők és az iskolák részéről, így Katmandu Kerületi Bírósága meghozta a határozatát, és országszerte betiltotta a programot. A nepáli internet- és mobilszolgáltatók mostantól teljes körűen blokkolják a PUBG adatforgalmát.

Az ország bűnügyi szervezetének képviselője, Dhiraj Pratap Singh elárulta, hogy azért nyújtották be a bírósághoz a kérvényt, mert a múltban rengeteg panaszlevelet kaptak az iskoláskorú gyermekek szüleitől és tanáraiktól a játékkal kapcsolatban. Véleményük szerint a program negatívan befolyásolja a fiatalok tanulmányi eredményeit, valamint a játékban ábrázolt erőszak a való életben is agresszívabbá teheti őket. Ezzel kapcsolatban több pszichiáter véleményét is kikérték, akik szintén egyetértettek az összegzéssel.

17 komment - szólj hozzá!