Betiltották a PUBG-t Nepálban

  • Írta: szlav
  • 2019. április 12.
  • Hír
Link másolása
A fiatalkorúak védelmére hivatkozva a nepáli hatóságok a mai naptól kezdve betiltották a PlayerUnknown's Battlegroundsot az ország teljes területén. A helyi internetszolgáltatók mától teljesen blokkolják a játék adatforgalmát.

A mai naptól hatályosan tiltólistára került a PlayerUnknown's Battlegrounds - jelentette a Kathmandu Post riportja. A battle royale-játékkal kapcsolatban számos panasz érte a helyi illetékeseket a szülők és az iskolák részéről, így Katmandu Kerületi Bírósága meghozta a határozatát, és országszerte betiltotta a programot. A nepáli internet- és mobilszolgáltatók mostantól teljes körűen blokkolják a PUBG adatforgalmát.

Az ország bűnügyi szervezetének képviselője, Dhiraj Pratap Singh elárulta, hogy azért nyújtották be a bírósághoz a kérvényt, mert a múltban rengeteg panaszlevelet kaptak az iskoláskorú gyermekek szüleitől és tanáraiktól a játékkal kapcsolatban. Véleményük szerint a program negatívan befolyásolja a fiatalok tanulmányi eredményeit, valamint a játékban ábrázolt erőszak a való életben is agresszívabbá teheti őket. Ezzel kapcsolatban több pszichiáter véleményét is kikérték, akik szintén egyetértettek az összegzéssel.

13.
13.
user101
Várjátok ki a végét...

Trump körbenéz : Fortnite ? Az mi a sz@r ? Epic games ? annak lassan a fele kínai kézben van... Azonnal tíltsuk be ! :)))
12.
12.
Thor Vath
Azért a történet úgy lenne szép kerek, ha a panaszkodó szülőket meg ezen felül jól megbírságolják, mint az állat, amiért az iskolás korú gyereküket engedték 18-as korhatáros játékkal játszani :)
9.
9.
markoci555
#3: "A harmadik világban" :D
Ha olyan mobilra futja nekik amin megy a pubg, és net is van hozzá, akkor nem tudom miről beszélünk
7.
7.
GAMEROD
Jól tették. Agysorvasztóak az ilyen játékok. Értelmetlen időpocsékolás, minimális sikerélménnyel.
5.
5.
Aanash
Nem most kellene ilyeneket csinálni. Vagyis csinálják csak késő bánat.
Ha nem pc-n foglalkozik a gyerek hülyeségekkel akkor mobilon.
A neten meg minden moslék ott van.
4.
4.
Yanez
Ez most komoly? Na ne pál!

Ezzel sajnos úgysem mennek sokra. Nem itt kéne kezdeni a dolgot, ha az erőszak elnyomásáról van szó.
3.
3.
mestermagyar
#2: Harmadik világban nem nagyon használatos a PC. Ott sokan csakis mobilt használnak azon pedig ingyenes.
2.
2.
TDavid22
Ha a szülők is panaszkodnak a játékra akkor miért vették meg a gyereknek?
1.
1.
mestermagyar
Szerintem a paranoiás tiltogatással nem a szabadabb világ felé haladunk. Minnél többet tiltasz, annál többet kell költeni a megfigyelésre és a bűnüldözésre hogy a szabályokat lenyomják a torkunkon. Ennek csakis egy disztópikus világ lehet a vége.

Ha basztál jól nevelni a gyerekedet akkor persze hogy el fogja emészteni a tudatlanság és az ösztön. Ilyen állatokat meg csakis ketrecben lehet tárolni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...