Teaser traileren a Star Wars: Episode IX

Percekkel ezelőtt ért véget a Star Wars Celebrationön tartott Star Wars: Episode IX-panel, ahol nemcsak az új szereplők mutatkoztak be, de az alcímről is lehullt a lepel. És persze egy teaser trailert is kaptunk.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#104
#102: Ok, ez is lehet :D remélem jó film lesz, nekem a 7 is tetszett, a 8 egynek elment, hátha a 9 majd!
#103
Ezt a hulladék folytatást, már nem fogom megnézni a moziba. Inkább letöltöm filmet. Sosem gondoltam voltam, előzmény trilógiánál rosszabb SW film nem lesz. De igen disney megcsinálta. Disney ""star wars"" képest az előzmény trilógia egy mestermű.
#102
#101: A traileren nem látszik hogy levágja, az is lehet hogy csak a tetejére ugrott. :D
Amúgy állítólag 1 év telik el az utóbbi 2 rész között, ki tudja hogy és mennyit képezte magát ez idő alatt, most hogy már tisztában van a képességeivel.
#101
#95: Oké csak hirtelen meglepő hogy ezt is tudja. Azért onnan kiugrani, és levágni a TIE interceptort kicsit más :D gondolj beley ugrani mindenki tud, de zsakolni már nem
#100
Bocsánat ezt nem ide hanem a Jedi: Fallen Orderhez akartam írni:)))
#99
Nem tudom számomra már nagyon unalmas hogy, amint végre kijön egy kampány Starwars game nekem vadidegen karakterekkel kellene bekleélni magam a Starwars világába. Nem értem mért nem lehet a meglévő sztorikból az ismert karakterekkel csinálni egy kampányt ahol akár lehetek Han vagy Luke és nem egy ostoba multiba ágyazva ahol agynélküli lövöldözéseket kell velük végigcsinálni... Mért nem lehet egy horizon zero down szintű nyitott világu gamet csinálni akár az eddigi 9 részből és azt a sztorit végig vinni és mellék küldetésekkel feldobni ahol kapnánk + történet szállakat a fő sztorihoz. Mai grafikával végigvinni az új remény , birodalom , jedi, stb sztoriját azokkal a karakterekkel nna az lenne starwars életeérzés, megspékelve egy nyitott világgal ahol kedvemre bebarangolhatom az ismerős bolygókat.... Nyugodtan savazzatok, mert semmi baj megértem ha valaki új sztorikra és karakterekre van kihegyezve, de nekem amit ebből láttam az nem Starwars, ez egy vadidehgen figura aki bárki lehetne és attól hogy feltűnik egy rohamosztagos még nem, fogok elalélni.... Nemértem mért nem lehet azt megcsinálni komolyan ami a legóstarwars volt csak vérkomoly grafikával és nyitott világú stílusban.. na mindegy biztos velem van a baj.....
#98
#81: a kedvencem amikor azzal védik az új filmeket, hogy a régiek is milyen ostobák voltak, itt volt rá a lehetőség hogy jobbat csináljanak, ezt hozták össze.
Az új trilógia esetében minél többet gondolkozol a filmeken annál több problémát fedezel fel, a filmek gyakorlatilag büntetik a nézőt mert végiggondolja az eseményeket, ha törődsz az univerzummal akkor kevésbé tudod élvezni a filmet, a régi filmek esetében ez nem volt igy.
A VIII. részt kb akkor tudod élvezni, ha nem gondolsz bele mi történik a galaxis azon részén amit a kamera épp nem mutat.
azokat birkázom le akik bármit hajlandóak elfogadni mert star wars, és fénykard van benne.
a példák amiket felhozol borzalmasak, nem
#97
Azt a kurva. Itt mindjárt kiderül, hogy az egész Star Wars egy nagy szar. Kivéve az epizód 8. Beszarok rajtatok....
#96
A hangsúly azon van, hogy rengeteg plothole van kezdve az episode 1-től egeszen a hatodik részig, mindenhol. Szvsz ez a hatalmas analizálás annak tudható be, hogy Lucas eladta a jogokat a Disneynek. A helyes konklúzió pedig az, hogy nem, a Disney egeszen biztosan nem csinalja jol a dolgokat, de ez nem azt jelenti, hogy Lucas kezei alatt minden csodás volt es perfekt. Csak szimplan mivel Disney, igy konnyebb fikazni. A masik dolog pedig, hogy social media kb csak forumok formajaban letezett, mig az internet meg nem volt ennyire elterjedt (ertendo 1999-tol), igy az onjelolt filmtudós trollok akik a székükben ülve, otthonról jobban tudnának irni, rendezni, castingolni, vagni meg ugy altalaban filmet kesziteni...well, meg csak kis letszamban leteztek.
#94
#91: Szerintem ez a filmben is elhangzik, mikor a Császárral beszélnek:
https://www.youtube.com/watch?v=JaBlw1gNWdg

Igaz, azt már nem tudom hogy az eredetiben is benne volt-e, vagy csak a későbbi felújítottban :)
#93
#92: :D butus
#92
#91: “Honnan tudta Vader, hogy Luke a fia?”
Gondolom érezte az erőt a jelenlétében. Hatodik részben is érezték egymást, amikor az Endorra tartott.
#91
#90: Ooooooookééééééééééé. Csak az a baj ,hogy ez nem a filmekben lett megmagyarázva, hanem "legendákban és a kánonban". Szóval na.
5 év múlva majd Rey-t is megmagyarázzák egy képregény keretében, és onnantól ez a trilógia is hibátlan lesz azok szemében akik az origit istenítik??
De akkor bedobok még egy kérdést.
Honnan tudta Vader, hogy Luke a fia?
A filmek alapján sehonnan. Egyszer csak megvilágosodott mi? :D
Ja később ezt is megmagyarázzák egy képregényben, hogy Bobafett mondja el neki, hogy Skywalkernek hívják a fiút.
De vicc az egész. Mert az origi trilógia legeslegnagyobb fordulatát , a hírhedt mondatot, je suis ton père , Ich bin dein Vater konkrétan semmissé teszi a tény, hogy az a legnagyobb plothole az egész univerzumban. Amit később mellékesen szépen kényelmesen megmagyaráznak. Ja az úgy volt hogy...
Ugyan ugyan...
Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy kár boncolgatni akármit is az újakban, vagyis nem is, boncolgatni lehet, meg teóriákat gyártani, de leszarozni, vagy rosszabbnak ítélni az újat az ilyen dolgok miatt hiba, mivel a régiek is szenvednek ugyanezektől a dolgoktól. Csak valahogy senkit nem érdekelnek.
Mondom fel tudnék még tenni ezer egy ilyen plothole kérdést. És az a vicces, hogy az itt habzószájú embereknek 80% ezekről még csak nem is tud, persze nem rólad van itt most szó.
#90
#87: Lassan a testtel azért! :) Az Új Remény és a Birodalom visszavág között több év is eltelt, akárcsak a legendákban és a kánonban is tudvalevő, hogy Luke kutatott a Jedik tudása után, szóval az, hogy a jégbarlangban magához húzta a kardot teljesen érthető. Rey haladása már kevésbé, bár elfogadom, hogy az Erő vezeti. Egyébként azzal, hogy Kylo belemászott a fejébe simán elsajátíthatta az érzést, amit a technika okozott. Szerintem a készítők is így gondolták egyébként.
#89
#88: There we go.
#88
#87: +1

Nagyon egyetértek. Őszintén szóval melyen sajnálom azokat akik képesek ragaszkodni ahhoz a gondolathoz, hogy a prequel trilógia sokkal jobb a Disney trilogianal.

Szerintem a kulcs ebben van: Mindegyik trilogianak van erőssége es mindegyiknek van gyengesége. Namarmost embere válogatja, hogy ki éppen mit szúr ki ebből, mert sajnos a legtöbben teljesen el vannak vakitva a nosztalgiavonat fényétől. A Star Wars egy univerzum. A filmek indították el a franchiset, de mára a filmek maguk már csak töredékét képezik az egész franchisenak.

Én vettem a fáradságot és újra néztem mindent ebben a sorrendben: 4-5-6-1-2-3-7-8.
Azt kell mondjam, hogy sem a jó színészi játék sem pedig az egyenes, kérdéseket megválaszoló történetvezetés nem erőssége a Star Wars filmeknek, sőt nem is jellemző szinte egyáltalán. (Prequel trilógia egyenesen kabaré színészi játék terén)

Az original trilógia sztorija rendkívül egyszerű és nincs benne semmi extra magán az univerziumon kívül (helyek, karakterek) A prequel ebben nagyon rá akart erősíteni, meghozza annyira, hogy szerintem ez is az egyik hibája és emiatt ellaposodik. Ezzel szemben az új Disney-fele trilógia abba a hibába esett, hogy radikális módon akarta volna modernizálni a Star Warst, ami nem all jól a Star Warsnak. Mindenütt ráadásul több különböző ember viziojabol osszeollozgatva, ami oda vezetett szvsz nálam, hogy nem epic és nem érzem, higy kötődnék a karakterekhez. Se johoz, se rosszhoz. Senkiről nem tudtunk meg semmit, kiveve Kylo Rent, de meg így sem lehet hova helyezni öt sem. De komolyan, kb senkiről sem tudunk semmit. Ez a misztikum jól állt az elso original trilogianak, viszont 40 évvel később, játékok, könyvek, képregények, tv sorozatok után már az mozgatja az embereket, hogy adott, új karakterek hogyan kötődnek az általunk szeretett univerzumhoz.
#87
#83: "ANNYIT sem tudtak volna megmutatni hogy esetleg legendákat olvas a Jedikröl, vagy Han mesél neki valamit. NEM. Ő egyből tudja hogy mi az a elme trükk. Egyből képes magához vonzani a tárgyakat stb. Ez az egyetlen bajom, viszont ez egy nagy szálka a szememben"
Tény, hogy sok mindent nem magyaráztak túl. Vagy mégis? Értelmezés kérdése.
Szóval Luke, igazából magától tanult meg majdnem mindent ugye? Végül is ide lyukadtunk ki. Mert jólvan-jólvan kapott alapokat, de hát valljuk be az édeskevés, főleg annak a fényében, hogy jól tudjuk Luke ideje előtt gyerekkoruktól tanították a jediket. Mi a magyarázat? "The force is strong with this one" (vader)
Plusz folyamatosan az építik fel, hogy Luke lesz az, ő az, ő a faszagyerek.
Nem csak holmi erőhasználó, hanem kajak a srác.
Na most Luke öreg korára aztán meg főleg kiteljesedhetett. Most akkor gondold el, hogy egy Rey-Ren párosban micsoda erő lehet, ha Luke konkrétan összefossa magát tőle. Annyira, hogy egy kósza gondolat erejéig még azzal is eljátszik, hogy lehet meg kellene ölni Kylo-t, mert veszélyes. Olyan erős.
Amúgy Rey ugye az előző részből elmentette magának a Jedi könyveket szépen. Onnan még lehet valamit okosodni biztosan.
https://www.youtube.com/watch?v=3IA-3C9dRSA Minden erőhasználat kronológiai sorrendben.
Lám lám Luke első igazi erőhasználata (most a sikerült a rakétát egy lyukba belőni dolgot hagyjuk), force pull. Senki nem monda neki, hogy van ilyen. Obi sem csinálta előtte. Csak a mind trükköt. Akkor?
Aztán ja később már Yoda tanítgatja. Ha ezután rántotta volna magához a kardot semmi kérdésem. De így azért szerintem jogosan kérdezhetem meg én is?
Honnan a rákból tudta magához húzni a kardot, ha eddig erről fogalma sem volt.
Egész idáig mindenki csak azt mondta neki, hogy van egy erő. Meg használd az erőt. Aztán hogy hogyan azt már a kutya nem mondta el neki.
Ez ugyanaz a bukfenc mint Rey-el. A különbség, Luke force pullt használ először minden kiképzés nélkül (mert a helyzet úgy kívánja, másképp nem szabadulhat ki)
Rey elme trükköt használ először önállóan (mert a helyzet úgy kívánja, másképp nem szabadulhat ki).
Mondom, a régi filmek is ugyanolyan kérdéseket vetnek fel, mint az újak. Csak hajlamos mindenki elmenni mellette. Arról nem beszélve, hogy minden plothole-t volt vagy 20 évük betömni könyvekkel, animációs sorozatokkal, kabala babákkal, meg amit akarsz. Így könnyű.