Készül a Horizon: Zero Dawn folytatása

  • Írta: szlav
  • 2019. április 14.
  • Hír
Link másolása
Talán senkit nem lep meg, hogy Guerrilla Games már dolgozik a nagy sikerű Horizon: Zero Dawn folytatásán, de hivatalos bejelentés még nem érkezett ezzel kapcsolatban. A játék egyik színésze azonban most elég nyíltan elszólta magát.

Ha össze szeretnénk szedni a legnagyszerűbb PS4-exkluzívokat, akkor elég előkelő helyet kapna a listán a Horizon: Zero Dawn. Épp ezért talán az lenne meglepő, ha a Guerrilla Games parlagon hagyná az IP-t, és nem folytatná azt, esetlegesen a következő konzolgeneráció során. A játék egyik szereplője szerencsére egész explicit módon megerősítette: már javában készül a második rész.

A Star Wars Celebration során egy lelkes rajongó váltott néhány szót Janina Gavankarral, aki a Star Wars: Battlefront II főszereplője, Iden Versio szerepében lehet elsősorban ismerős. A hölgy azonban szerepelt a Horizon DLC-jében, a The Frozen Wildsban is, ahol Tatai karakterét alakította. Ennek kapcsán köszönte meg Gavankar munkáját a fent említett rajongó, amelyre a következő válasz érkezett a színésznőtől: "Csak várd ki a folytatását, ki fogsz tőle feküdni! Tudok egy-két titkot, egyszerűen ki fogsz tőle feküdni." Az erről készült videót hamar törölték, de az újra feltöltve megtekinthető itt

Elkönyvelhetjük tehát, hogy a Horizon 2 érkezik, csak várnunk kell rá. Azt viszont, hogy mennyit, még továbbra sem tudhatjuk. Jó esély van rá, hogy a játék a következő generáció élmezőnyében erősítheti a Sony oldalát, de persze az is meglehet, hogy a két generációt áthidaló, PS4-re is megjelenő címről lesz szó.

134.
134.
kamgecam
dekor,kawada,duken,zoli,hajbel, stb mind én vagyok, igazából rajtam kívül senki sem szereti itt a sony exeket...;)
133.
133.
Fata Morgana
Egy accom, van nekem is, ezek után a paranoiás beszólogatások után, hogy biztos kettő néven vagyok regelve nem értem sosem volt ilyen, viszont "mindenki magából indul ki" így pont én nem tudhatom kamgec gyerek meg Duken ugyanaz az egy személy vagy sem mert pont ugyanazokat a dolgokat veszik magukra.
Van XO-m és PS4-em de nem vagyok szemellenzős bőven van hol javítani mindkettő cégnek, még a Bloodborne-t egy kiemelkedő ex-nek tartom a HZD-t nem ez a magánvéleményem.
132.
132.
godach
#125: De am, most volt kis időm és most olvastam bele a GoW kommentekbe. Ott egyszer, ti csináljátok a feszkót hátha ráharap valaki. (bár tény, hogy az első pár kommenten még én is jót röhögtem) másodszor, meg nem látsz ott mert bár megvan de nem érdekelt annyira, hogy nekikezdjek, spoilerfóbia miatt vidit se néztem róla és hála istennek csak pár képbe futottam bele. De nem írok alá, mint ahogy a souls játékok alá sem mert nincs mit. nincs tapasztalatom. de persze nektek csak mezei sony ellenes troll vagyok :)
131.
131.
godach
#125: Most őszintén. Teljesen kifordulok magamból? Ez azért nem igaz.
Az, hogy elfogy a türelmem na az már inkább. Értelmesen, normálisan leírok olyan hibákat amiket észrevettem vagy amik nekem nem tetszettek egy játékban és mindezt úgy hogy nem a hasamra ütök hanem tényleg megvettem és tényleg próbáltam.
Erre jönnek olyan hsz-ek, hogy hazudok, nincs is meg, youtuben láttam, szerény 1%-os fogyatékos tartományba tartozom blablabla.
Vagy csak egy kommentel alattam mint kamgecam, hogy sony ellenes bosszúhadjáratom van. Nem vagytok tisztában, mit jelent a szemellenzős és mit jelent a fanboy. Vagy teljesen tisztában vagytok vele, ti is érzitek ezért magatokra veszitek. Erről meg már nem én tehetek.
De egyszer nem volt még, hogy csak úgy bebüfögjek valamit. Mindig megindoklom mit, miért. 1 accounttal és vállalom a következményét, még ha negatív színben is tűnök fel más előtt, csak azért mert nem egyezik a véleményem.
130.
130.
kamgecam
#126: Eleinte senki sem ugrott senki torkának. Mindenki leírta szépen az álláspontját egészen addig amíg nem jött Vér István nevezetű úriember hogy egymásnak ugrassza az értelmes elitet. Ennek lett "áldozata" godach (ki tudja, lehet veristván, fata morgana álnéven...) aki a 28-as kommentben megkezdi nagyvolumenú egyszemélyes hadjáratát a szemellenzős ps felhasználók ellenében, ergó folytatja a személyeskedést de már nemcsak egyvalaki ellen, mint ahogy kisstílű Vér kollegánk csinálta, hanem mindenki ellen aki a "szemellenzős ps felhasználótáborhoz tartozonak gondolja magát, illetve akinek tetszett a játék, intelligens, sátáni módon manipulálva a mit sem sejtő tömeget és az eddig normális mederben folyó beszélgetést. (innen is gratulálok godach pajti, brávó!) Egyvalamire viszont nem gondolt barátunk, mégpedig hogy ezzel csinálja a legnagyobb reklámot a sonynak meg a Hzd-nek, ezzel saját magát is megvezetve. ;) A szemellenzős ps felhasználótábor és mindenki nevében aki szeret szórakozni köszönjük a reklámot godach és hogy látványossan sggbekrod magadat a sony cikkeknél. Igazi mókamiki vagy! :D Így tovább!- a GK fórumozók Playstation Felhaszálótáborának Hadvezére, vezető Igazgatója, Ura, Főnöke a világ legnagyobb Son FanBoy-a KAMGECAM, oh yeah! :D No aztán elég volt mára a csibészkedésből zsiványok, vége a shownak nyomás aludni,...vagy játszani. Legyen az BÁRMILYEN játék. Én a változatoság kedvéért újra letöltöttem a HZD-t. :)
126.
126.
kryszisz
#123: Huhh, én GK-ra már lassan csak kommenteket olvasni járok, jókat tudok szórakozni, ahogy itt emberek a kb semmiért egymás torkának tudnak esni vagy 100 kommenten keresztül. Ráadásul olyan emberek (többnyire), akik más cikkek alatt bizonyították nemegyszer, hogy amúgy értelmesek is tudnak lenni. Ami itt (meg nagyjából minden PS vonatkozású hír alatt) megy az a Mónika show írott verziója, semmi több. De az esetek többségében szórakoztató, legalább addig sem a valós problémáimra koncentrálok:D
Amit ide leírtál az a legértékesebb hozzászólás ami a cikk alá született, és nagyjából le is fedi a véleményem, köszönöm:) A Horizon nem RPG, az életben senki a fejlesztők közül nem mondta, hogy ez egy RPG lesz, ezért nem is értem miért hasonlítják sokszor a Witcher 3-hoz (nem most, itt másért borult ki a bili, de általában szokás), az open world jellegen kívül köze nincs hozzá. A HZD egy ARPG, ami azért nagyon nem ugyanaz. A sztori és a lore volt az, amitől a legjobban tartottam, s végül az nyűgözött le leginkább, nem is feltétlenül a fősodor, hanem maga a világ, mi, hogyan és miért van úgy ahogy, nagyon tetszett, hogy nem egy elcsépelt sci-fit kaptunk. Rengeteg potenciál maradt benne a folytatás(ok)ra. A harcrendszer - ahogy te is írtad - kiváló, talán az egyik legjobb amivel játékban valaha találkoztam, rengeteg taktikai lehetőséget biztosít, változatos, én igazából a játék végéig nem untam az összecsapásokat. A látvány máig álleejtő, bár a legszebb open world koronát azért elorozta az RDR 2, nem tudom milyen csodaprogramozók dolgoznak a R*-nál, de le a kalappal előttük. Na de visszatérve, igen, a Horizon egy remek játék, de valóban nem kiváló, ezzel egyet kell értsek azon kommentelőkkel, akik ezt írták alant (bár a megfogalmazást inkább hagyjuk). Az AI emberi ellenfelek esetén síkhülye (bár ez ennek a gen.nek kb sajátossága, a F.E.A.R játékok óta nem láttam valóban értelmes AI-t játékban), emlékezetes karakter Aloy-on kívül kb nincs is, a mellékküldetések pár kivételtől eltekintve harmatosak (a Frozen Wilds azért javít ezen). De így kb ennyi negatívumot tudnék felsorolni hirtelen, ami annyira azért nem sok. Nem egy 9-10 pontos játék, de egy masszív 8-ast simán megérdemel, ha pedig az említett hibákat javítják a folytatásban, na akkor születhet klasszikus. Én drukkolok nekik.

U.i.: már nem tudom ki írta így 100+ komment után, de nekem is a Bloodborne a kedvenc PS exem ezidáig (ezt a Tlou 2 megváltoztathatja talán), úgyhogy pacsi:)
125.
125.
Duken
#87: Légyszi olvasd el megint hogy ő hogy reagálta le a srácot aki csak leírta a véleményét. Aztán olvasd el hogy én mit írtam fata morganának, normális stílusban személyeskedés nélkül és ő hogyan reagálta ezt le. Atán írd le megint hogy ki a menthetetlen és a fórumozók levonhatják a következtetést hogy milyen ember is vagy te! Még csak nem is az volt a baj hogy valaki rosszat mert mondani a játékról. Azzal semmi baj sincs, láthattad ultimatel is normális mederben ment a beszélgetés. A probléma az hogy fata sértegetni kezdte az embert a semmiért. Érted? A stílussal ,az embertelen hangnemmel, a másik semmibe vételével van a baj. Megfigyeltem te is normálissan tudsz vitatkozni egészen addig míg meg nem érkezik fata morgana. Akkor aztán beállsz mögé és te is kezded, mintha egy más ember lennél teljesen kifordulsz magadból.
123.
123.
Ps fanboy
#83: Bár nem nekem tetted fel a kérdést, mivel én nem vettem részt ebben a buliban. De ha már itt vagyok, gondoltam megemlítek egy-két észrevételt. Én azt veszem észre, hogy itt sokan kétségbeesetten próbálják úgy beállítani a Ps exek kedvelőit, mintha mindegyik elfogult lenne a Sony márkajelzést illetően, amúgy igen vannak ilyenek is, ahogy az Xbox és PC táborban is akadnak ilyenek. Csak az baj, hogy a Sony ellenzékiek ezt úgy próbálják bizonyítani, hogy direkt szembe mennek az árral, és olyan játékokat akarnak besározni, középszerűvé degradálni, amiket világszerte elismerés övez minden szempontból, és nem, nem a kicseszett Sony logo miatt. Hanem azért mert ezzek szimplán jó játékok, hidd el a játékosok 99 százalékának tökmindegy, hogy min játszanak, ha mobilra jönnének ki ezek a címek akkor azon játszanák. Legyen az bármilyen játék, exkluzív, multiplatform, akármi, a többségünk úgy is a játék minőségén, és az általa nyújtott élmény alapján fogja megitélni. És ha egy játékról az a hír söpör végig a világon, mind kritikai, mind a játékosok részéről egyöntetűen, hogy ez a játék abban a stílusban amit képvisel kiemelkedően jó, akkor basszus el kell fogadni, hogy az a játék jó. Félre ne értsd, nem kell, hogy tetszen, sőt nyugodtan lehet kritizálni normálissan megfogalmazott érvekkel. Mivel semmi sem tökéletes, mindenben van hiba. De a "Sony fonboyok mindent exkluzívot túlpontoznak pedig azok a játékok csak középszerűek" meg hasonlók, nem számít érvnek, csak egy csökevényes agyú ember vagdalózásának.

És hogy a te kommentedre is reagáljak. A Crysis-t nem azért nem ismerik el sokan mert nem néz ki jól, hanem mert egy techdemó, sajnos játéknak gyenge, nem tudja hosszútávon a hangulatot fentartani hiába néz ki jól. Mellesleg csak szólok, hogy a Crysis-nál már sokkal jobban kinéző játékok is vannak a piacon. A textúrái részletességét már rég behozták más játékok is, ráadásul jóval atmoszférikussabb módon. Az animációit meg már konkrétan rég túllépték, ami azért nem mindegy, mivel az animációk azok amik igazán élővé teszik a látványt, nem csak a szimpla grafika. A Horyzon Zero Dawn-t meg inkább ne feszegessük, hogy az mennyire jó játék vagy sem mert akkor hozzál fel jobbat hasonló stílusban. A Witcher 3 jobb? Aminek olyan darabos a harcanimációja, hogy épp csak az ember szemét nem szúrja ki, mert ha lecsupaszítunk mindent a Witcher-ről és csak a harc marad, és odatesszük a HZD mellé, akkor a Witcher 3 mint akciójáték igencsak kiábránditó. Persze tudom a Witcher 3 másban erős, a jól előadott kis történetekben amit a rengeteg melléküldetés szolgáltat, meg az, hogy beleszólásod van a sztorik alakulásába, meg a sok gyüjtögetni való, meg a különböző főzetek meg bla bla bla, ellehet benne merülni mert nagyon komplex, én is imádom. Viszont ha epikus harcokra vágyok, a leglátványossabb keretek között, akkor nem a Witcher-t fogom előveni hiába kiemelkedő az openworld játékok között, hanem HZD-t. Mert a HZD ezt vállalta be, hogy egy openworld akció kaland játék lesz a legjobbik fajtából, és az is lett. Annyiféle fegyver van benne, hogy ilyen kombinatív harcrendszert amit abból kilehet hozni még nem láttam, és ezt mégváltozatossabá teszi az a rengeteg típusú ellenfél. A világ kellően változatos, már ha csak a felszínt nézzük is, és még azt is megfejelik a földalatti hytek komplexumokkal, mindezt olyan látvánnyal, hogy ha az ember érzékeny a vizualításra, meg úgy eleve a magasminőségű dolgokra, akkor nem kérdez ilyen baromságot, hogy a miben kiemelkedő a Horyzon Zero Dawn.
121.
121.
godach
#120: Általában mindig ez van.
Tetszi vagy hülye vagy :)
120.
120.
Mr.Dead
Azért volt vicces, hogy 100+ komment indult abból, hogy kb 10 hozzászólásból 5 azt írta, hogy vagy nem érdekli őket vagy valamiért abbahagyták, egy leírta hogy szerintte bugyuta a története, és nem is erre ugrottak, hanem arra hogy valaki azt írta hogy nála valamiért félbemaradt :"D
Nagyjából végigolvastam a kommenteket, tök jó hogy arra, hogy valaki félbehagyta jön egyből valaki hogy miért kell fikázni meg szidni a Sony címeket
118.
118.
godach
#117: Ja igen. És ha nem tetszik valami, azért van mert Sony anarchista vagyok.
Persze mindez úgy, hogy már a ps2 is eredetiben lett véve, tudatosan. Sőt a ps1et is azért cseréltem le, mert kellemetlenül éreztem magam az írott lemezek miatt és inkább játszottam kevesebbel többet. De persze mi vagyunk a hjeék
117.
117.
godach
Én azért vagyok elhülve mert olyan konzolon kB 20 éve játszom, amikre olyan nagyszerű címek jelentek meg mint a Crash, Final Fantasy részek. Csomó ex Resident Evil, Siphon Filter, Gran Turismo stb amik életem játékai voltak. És most még nekem kell magyarázkodni meg lassan print screent készíteni.
112.
112.
Chrysh
Végigolvasnám, hogy mi érdekesről maradtam le, de mi a f*sznak, úgyis tudom, hogy az 5. komment után egymásnak ugranak az emberek.
110.
110.
godach
#105: Nem jó = kötözködni jöttek.
Azt hiszem, érvek lettek felsorolva, miért nem a legjobb.
Érdekesség 1: minden hozzám hasonlónak van ps és megvette a játékot.
Érdekesség 2 : egyre több ember van akit nem tudtok elnyomni.
Érdekesség 3: több éve saját accounttal osztom a véleményem. Nincs szükségem fake vagy hibernáltra :D
106.
106.
Fata Morgana
#100: Mért ne értené?
Az idősebb akarom mondani érettebb felnőttek így ironizálnak, most már ezt is tudod.:)
105.
105.
DeKor
#101: Hát végül is kötözködni jöttek. Csak nagyon belelendültek, mondhatjuk, hogy 110 százalékra teljesítették a mai tervet. :D
104.
104.
godach
#101: Jaja. Vagy nem egyből lealázza a sárga földig, hanem inkább rákérdez a dolgokra. :)
103.
103.
godach
Szerintem, itt hagytuk abba. :D
101.
101.
zoli12i
#100: Mèg egymásba is bele kötnek hirtelen :D
100.
100.
DeKor
Amikor az egyik haverkodni akar a másikkal, de az még azt se érti. XD Az valami felbecsülhetetlen. :D :D Szakadok a röhögéstől.
97.
97.
Fata Morgana
#95: Magamnak ajánlottam a Mad Max című játékot de jó akkor ha veled beszélgetek akkor tulajdonképpen magamban motyogok na hívom is a dokit csak jómagam ismerhetem ennyire önmagamat hát ki más?!:)
95.
95.
godach
#94: Ne érts már velem ennyire egy napon egyet, mert a végén még az lesz, hogy egyek vagyunk :) :) :)
94.
94.
Fata Morgana
#87: Igazad van, de nehezen lehet elmenni ilyenek mellett, leírtam a mondandómat és azt sem képes visszaidézni szó szerint, holott csak 3sorral van lejjebb?
Hagyom is hát hogy jöhetnék én ahozz hogy a "Szent Sony exekről" rosszat mondjak, miket beszélek, mindegyik sony ex kiemelkedő, utánozhatatlan, utolérhetetlen, megkérdőjelezhetetlen, verhetetlen a sony exeken túl és innen nincs SEMMI értitek SEMMI Sőt isten neve is eredetileg sony volt.
90.
90.
Fata Morgana
#69: Milyen 10 órás tutorial???????????
Na ebből látszik az amire páran itt rávilágítottunk.
Bár fel sem fogja egyikőtök sem NEM LETT LESZAROZVA A JÁTÉK HANEM KOMOLY BAJ VAN VELETEK!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...