Folytatást kap a Tomb Raider-film

Habár sem a kasszáknál, sem a kritikusoknál nem aratott osztatlan sikert az Alicia Vikander nevével fémjelzett Tomb Raider-film, az MGM úgy gondolta, érdemes nekiugrani a második résznek. Szerencsére az íróba nem lehet belekötni.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#21
#2: igaz

Arra jó volt, hogy bebizonyítsa, hogy ami egy játékban jól néz ki és működik, az filmvásznon nem biztos.
#20
Hozzáteszem hogy baromi nehéz dolog ez. Aki “fan” annak nem tetszik - mert számára felesleges - hogy a ha a film “elmagyarázza” ki kicsoda, stb... ha meg a “fan service” dominál, akkor azok akik nem ismerik, csak kapkodják a fejüket hogy most “ki kivel van?”
#19
A gond legtöbbször az hogy próbálnak azoknak is megfelelni akik ismerik a játékot, meg azoknak is akik “csak úgy” ülnek be a moziba. És ez a kettős megfelelési kényszer bosszulja meg magát.
#18
#16: Egy átlag játéknak általában nincs 1.5 óra története. A 9-12 óra játékidőből jó, ha 1 óra cutscene, és még az sem mind történet. A maradék 8-11 óra játékmenet viszont majdnem vegytiszta cselekmény, ami majdhogynem veszteségmentesen tömöríthető. Ha jól választják meg az alapanyagot, 1.5-2 óra játékidő bőséges egy adaptációhoz, a TR, Max Payne vagy Hitman pedig pont ideális alapanyag.

Persze az élmény teljesen más lesz, a film passzív, a játék meg (inter)aktív.
#17
#16: Szerintem ilyet senki nem vár el. Max annyit várunk el az adaptációktól, hogy korrekt filmek legyenek. De ez valamiért teljesíthetetlen a filmeseknek, mert hozzáállásuk gyér. Ezt a filmet még nem láttam, csak úgy nagy általánoságban mondom.

Egyébként nézétek meg az új Doom előzetesét.....
#16
#15: Ez a nagy baj, hogy mindenki azt várja ezektől a game-filmes adaptácioktól, hogy majd 1az1be a game lesz filmbe ültetve. Nos ilyen kb soha nem lesz. Egy 10-20 órás történést te soha nem fogsz 1.5 órába elmesélni úgy hogy az mindenkinek jó legyen.
#15
Anno úgy ültem be a filmre, hogy számítógépes játékból készült, tehát kötelező jelleggel pocséknak kell, hogy legyen. Ehhez képest nem volt rossz. Elfogadható volt, bár kétségtelen, ha lettek volna elvárásaim, akkor én is csalódtam volna.
#14
Törölt felhasználó
#12: Lehet, hogy a folytatás jobb lesz, mint az előző, es akkor megeri.
#13
#12: Vagy mint egy anyának aki hátatfordítva szoptatja a gyermekét.
#12
YanezModerátor
Egynek elment, de egy folytatás annyira hiányzik, mint terminátornak a mágneses mező.
#11
#10: Tekintve, hogy a szakmában dolgozom kulfoldon es filmes sulit vegeztem kint a UK-ben, elkepzelheto, hogy minimalisan ertek ahhoz a filmes temahoz, amihez hozzaszolok. Egyebkent teljesen igaz a mondás, kérdés, hogy kinek melyik fele passzol ;)
#10
#8: Jaja, minden szavad arany. Bar megjegyeznem, hogy nem mindegy, hogy az okos hulyeskedik, vagy a hulye okoskodik...
#9
Törölt felhasználó
Nekem nagyon tetszett a Vikanderes verzió. Várom a következő részt is, ha vele lesz :)
#8
Eletem egyik legjobb ket oraja volt! Annyit nevettem, hogy az eszmeletlen. Remek, szinte tokeletes film a tanulmanyozasra, hogy mit nem szabad csinalnia egy screenwriternek es rendezonek. Egy fityinget nem adok erte moziban, de otthon majd jo lesz.
#7
#6: Mondjuk, még mindig jobb, mint Jolie volt a beképzelt karakterrel, mert ugye a játék ennek az ellentettje...
#6
#4: Na azért a játékot ne húzzuk le, mert igen jóra sikerült... A film, már nem annyira. a háromnegyedénél abba is hagytam.
#5
Nem volt szar csak unalmas.
#4
Pedig tényleg harmat gyenge és így utólag feleslegesen elkészített film volt. Bár az tény, hogy az alapanyag ( amit kvázi fel sem használtak :) tekintetében nem is csoda. A játék is inkább volt szög a sorozat koporsójába. :( A faék egyszerű lineáris, helyenként rail shooter szintjére süllyedő, ostoba játékmenetével és kiszámítható bugyuta történetével együtt. :( Azzal a Larával aki fogpiszkáló falevél létére minden lopakodást és furmányt nélkülöző terminátori vérengzésbe fulladt. :(
#2
De egy szar film volt ez.