Ezt tudja a nextgen PlayStation

  • Írta: zoenn
  • 2019. április 16.
  • Hardver
Link másolása
A Wired magazinnak adott interjújában a PlayStation vezető rendszertervezője, Mark Cerny árulta el az első hivatalos részleteket a Sony következő generációs konzoljáról. Bivaly erős lesz, ez már most borítékolható.

A Sony vezető rendszermérnöke, Mark Cerny árulta el az első konkrétumokat a következő PlayStationről a Wired magazinnak.

Az úriember szándékosan nem PS5-nek nevezte a masinát, viszont tényleg következő generációs konzolról van szó, nem pedig egy olyan frissített gépről, mint a PlayStation 4 Pro. Ami biztos, 2019 folyamán már ne számítsunk a PS5 érkezésére! 

A konzol visszafelé kompatibilis lesz a PS4-gyel, tehát az előző generációs címeket is futtatja. Lemezmeghajtót is találunk benne, azaz nem kell kizárólag a letölthető játékokkal beérnünk. Az új PlayStation a jelenlegi PS VR-ral is kompatibilis lesz az ígéretek szerint. 

A konzol processzora a harmadik generációs AMD Ryzen egy speciális változata, míg a GPU az AMD Navi egy egyedi változata lesz. A grafikus chip képes a ray tracingre, és hihetetlen grafikus teljesítményt ígér. Az új PlayStation nem mellesleg támogatja a 8K felbontású megjelenítőket is. 

A gépben már SSD lesz, és ami az adathordozó teljesítményét illeti, Cerny egy gyakorlati példával rukkolt elő: a Spider-Man gyorsutazását hasonlította össze PS4 Prón és a nextgen gépen. Míg az előző gépen 15 másodpercig töltött a játék, utóbbin 0,8 másodpercig. 

Fontos még, hogy az AMD Ryzen procival extra hardver nélkül érhető el a 3D audio, így a hangélmény is jelentősen javulni fog. 

A generációváltás idején néhány játék PS4-re és a PS5-re egyaránt meg fog jelenni, szóval nem hirtelen átállásra készülnek a Sonynál. 

85.
85.
Diabolis83
Hiába vagyok PC párti, tény ami tény, hogy elérték az ingerküszöbömet a vga gyártók. Nem kell nekem 4k, elég egy fullhd, de egy alap vga már azt sem mindig bírja. Tényleg konzol lesz ebből (persze egér-Bill. a kontroller helyett)
83.
83.
#82: hát úgy legyen, bloodborne 2 :)
kedvenc játékom, és ez nagy szó hiszen már szinte nem is játszom.
de ezért vennék ps5-t, mit nekem a last of us, god of war, stb stb. :)
67.
67.
kamgecam
65.
65.
Fata Morgana
Megvárom inkább a hivatalos Sony bejelentést, mielőtt messzemenő következtetésekbe bocsátkoznék.
64.
64.
TrishtanAG
#46: Rájuk férne. 10 éve, mióta megy ez a Souls-mánia, nem csináltak direkt sztorialapú játékot. Pedig még hagyományos J-RPG-jük is volt ezzel a sötét gótikus képi-világgal megáldva.
53.
53.
crytek
#48: Nem maradt ki.

Detroit, a Heavy Rain és Beyond: Two Souls jön steam-re minek neki ps5
Little Big nem izgat
Bloodborne - én játszani szeretnék nem elmegyógyintézetbe kerülni. Sajnos én egy dark/demon souls játékkal se tudok játszani..alanyi szinten balfasz vagyok és 10 perc után már nem tudok tovább jutni.
50.
50.
GemForge
48.
48.
Yanez
#35: Kimaradt a Detroit, a Heavy Rain és Beyond: Two Souls és a Little Big Planet. Na meg a Bloodborne.
46.
46.
Mr.Dead
#43: Tudtommal dolgoznak máson, de én valami open world játékról hallottam, amihez tán besegít George R. R. Martin, meg egy olyan pletyka, hogy szeretnének történet központú cuccot is gyártani a közeljövőben.
45.
45.
kamgecam
#43: A Sekiro zseniális de nekem a setting nem adta. Eddig az összes többi souls játék jobban bejött nekem, főleg a ds-ek a dark fantasy setting miatt. Sajnálom mert a Sekiro egyébként goty kategória! De hát ez van, kinek a pap, kinek a paplé
43.
43.
Darksiders84
#37: Egy Sekiro 2-ért nem vennél egyből gépet? Én igen de nem hiszem hogy megjelenéskor már lesz vagy hány évente csinál a From egy új részt? HZD 2 biztos lesz meg még pár jó. Jó dolgunk lesz várom.
38.
38.
kamgecam
#24: Hát igen az tényleg baró lenne ha ps2, ps3as játékok is kompatibilisek lennének de hát ne legyünk telhetetlenek. Annak viszont nagyon örülök hogy ps4es címeket visszi mert annyi játékom van rá mint a szemét. Kb. 450 körül.
37.
37.
kamgecam
Well, well, well! Ezekkel a paraméterekkel és a system seller exkluzívokkal amik már készülnek rá, (van ami csak ps5re optimalizálva illetve a crossplatform címek, Death Stranding, Ghost of Tusima, TLoU2, Bloodborne 2. Demons Souls 2) nagyon erős startja lesz, erősebb mint a ps4 startja amire alig voltak játékok megjelenéskor. Meg állítólag a sztoriorientált játékok mellett most rágyúrnak a multiplayer címekre Shwn Layden szerint. Mindenesetre én akkor veszek első nap ha pl a Bloodborne 2 csak ps5re jön.
35.
35.
crytek
"Ami a legjobb, a konzol visszafelé-kompatibilis lesz a PS4-gyel, tehát az előző generációs címeket futtatja."

Hol kell fizetni a ps5 proért? Örülök ,hogy nem vettem ps4-et :)
Filléres áron a következő címek beszerzése folyamatban...

Driveclub
God of War 3 Remastered
God of War (2018)
Killzone Shadow Fall
The Last Guardian
The Last of Us Remastered
Infamous First Light
Infamous Second Son
Hidden Agenda
Horizon Zero Dawn
Gran Turismo Sport
The Order: 1886
Shadow of the Colossus
Spider-Man
Uncharted Nathan Drake Kollekció
Uncharted 4: A Thief's End
Uncharted: The Lost Legacy
Until Dawn
Until Dawn: Rush of Blood
Knack I-II
Days Gone
34.
34.
Lorthirash
8K-hoz édes kevés lesz ez a Hardver szerintem a 4k 60 fps a reális.
Már csak azért nem veszek Ps4-et mert hamarosan itt a Ps5, viszont ezt első nap meg fogom venni.
31.
31.
Heldengeist
"Ami a legjobb, a konzol visszafelé-kompatibilis lesz a PS4-gyel, tehát az előző generációs címeket futtatja."

Máris nem bántam meg, hogy kihagytam ezt a generációt.
29.
29.
godach
#27: Nálam ez olyan, mint a csajozás. Addig izgat, még nincs meg :D
Jelen esetben, míg nem játszottam végig. Aztán, mehet. Ha nem jó akkor azért ha még jó akkor hadd kóstoljon bele más is
27.
27.
DeKor
#24: Én azokat már eladtam, és nagyon sajnálom. 1998-ban vettem az első PlayStation-ömet, amikor Kecskemétre költöztem. A fene se gondolta, amikor 2001-ben eladtam, hogy egyszer eszmei értéke is lesz. :)
24.
24.
godach
#22: Nekem a ps3 mellett még a ps2 és ps1 gépet is. Szóval, még mindig jobban jársz :/
22.
22.
DeKor
Szóval a visszafelé kompatibilitásnál csak a PS4 lett megerősítve? A benyújtott szabadalom szerint PS3, sőt akár PS1 játékok is futtathatóak lennének PS5-ön. De ha csak PS 4-es játékok fognak menni rajta, akkor ott kell tartanom a tévé alatt még a PS3-at. (Remélem nem.)
21.
21.
GAMEROD
#19: ...keveset is mondtam, 3db Ps4 jön ki most egy 1080Ti árából... és ez csak a kártya.
17.
17.
Huf93
#2: :D mert amit meg spórolnak rajta abból te tudod mennyit fogsz látni ?:D semmit ugyanannyiba fog kerülni mint ha lenne lemezes változat
14.
14.
Back2U
#11: Nem az a céljuk hogy megvegyék?
13.
13.
simon 555
#11: Miért ne vinné? Mi hasznuk van abból, hogy te megtartod a PS4-et vagy sem? :D Én csupán azért nem fogom eladni mert amennyit adni fognak érte a PS5 megejelnése után, nem lesz értelme eladni. Akkor meg már inkább megtartom porfogónak.
Sőt, több hasznuk lenne ha lemezeket is vinné, mert a PS4 játékok továbbra is fogynának.
11.
11.
DarkLord
Vajon elviszi a ps4 lemezeket is? Szerintem valahogy megbuzerálják, hogy ne vigye, mert akkor kb. mindenki eladná a ps4-ét... hogy megvehesse az új masinát, mert azon is mennének a több éve vett ps4 lemezes játékok... (mondjuk én is ezt tenném, mert akkor már minek kellene ps4?, szóval tuti nem fogja vinni a lemezes játékokat)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...