Ezt tudja a nextgen PlayStation

A Wired magazinnak adott interjújában a PlayStation vezető rendszertervezője, Mark Cerny árulta el az első hivatalos részleteket a Sony következő generációs konzoljáról. Bivaly erős lesz, ez már most borítékolható.

A Sony vezető rendszermérnöke, Mark Cerny árulta el az első konkrétumokat a következő PlayStationről a Wired magazinnak.

Az úriember szándékosan nem PS5-nek nevezte a masinát, viszont tényleg következő generációs konzolról van szó, nem pedig egy olyan frissített gépről, mint a PlayStation 4 Pro. Ami biztos, 2019 folyamán már ne számítsunk a PS5 érkezésére! 

A konzol visszafelé kompatibilis lesz a PS4-gyel, tehát az előző generációs címeket is futtatja. Lemezmeghajtót is találunk benne, azaz nem kell kizárólag a letölthető játékokkal beérnünk. Az új PlayStation a jelenlegi PS VR-ral is kompatibilis lesz az ígéretek szerint. 

A konzol processzora a harmadik generációs AMD Ryzen egy speciális változata, míg a GPU az AMD Navi egy egyedi változata lesz. A grafikus chip képes a ray tracingre, és hihetetlen grafikus teljesítményt ígér. Az új PlayStation nem mellesleg támogatja a 8K felbontású megjelenítőket is. 

A gépben már SSD lesz, és ami az adathordozó teljesítményét illeti, Cerny egy gyakorlati példával rukkolt elő: a Spider-Man gyorsutazását hasonlította össze PS4 Prón és a nextgen gépen. Míg az előző gépen 15 másodpercig töltött a játék, utóbbin 0,8 másodpercig. 

Fontos még, hogy az AMD Ryzen procival extra hardver nélkül érhető el a 3D audio, így a hangélmény is jelentősen javulni fog. 

A generációváltás idején néhány játék PS4-re és a PS5-re egyaránt meg fog jelenni, szóval nem hirtelen átállásra készülnek a Sonynál. 

87 komment - szólj hozzá!