E3 2019: Megvan a Microsoft-konferencia dátuma

  • Írta: zoenn
  • 2019. április 16.
  • Rendezvény
Link másolása
A Sony távolmaradásának dacára a Microsoft idén is megtartja a szokásos sajtótájékoztatóját az idei E3-at megelőzően. Exkluzív bejelentésekre, demókra és interjúkra számíthatunk az eseményen, amit élőben követhetünk.

A redmondi konzolgyártó bejelentette, hogy az E3-as konferenciáját június 9-én, magyar idő szerint este 22 órakor tartja. A bejelentéseket mindenki élőben követheti a YouTube-on, a Twitchen, a Mixeren, a Twitteren és a Facebookon, de nem kell ilyen messzire menned, nálunk sem maradsz le semmiről. 

Másnap, azaz június 10-én kerül adásba az Inside Xbox: Live at E3 műsor, ahol további exkluzív bejelentésekre, demókra, interjúkra és nyereményjátékokra számíthatnak a nézők. 

Reméljük, a június 11-13. között megrendezésre kerülő E3-on már a Microsoft következő generációs konzoljai is terítékre kerülnek! A helyszín a Los Angeles-i Convention Center lesz idén is. 

49.
49.
delphijos
#47: Az MS eddigi próbálkozásai a hegemóniára abban csúcsosodtak ki hogy olyan Win verzió jött amire csak a store-ból lehetett telepíteni SW-t. Előbb utóbb megcsinálja erőből ha másképp nem megy. Persze, nagy hiszti lesz.
47.
47.
crytek
#46: És miért megy vajon a valvehoz?

Mert saját rendszeren terjesztéshez ki is kéne alakítani valami "ökoszisztémát" és ezt 1-2 játékért senki nem fogja megcsinálni magának..

Tehát maradt a gog, origin. uplay, epic fos de itt is ugyanúgy csengetsz..de nyilvánvaló hogy a steam a legnagyobb legismertebb és azt választják sokan.

De ezeken felül is még lenne hogy egy saját weboldalon árulják csak...de ekkor még mindig kéne vaskos szerverpark ahonnan húzza a nép....az se 3 ft... Hát ezért jött létre a steam mert előrelátóak hozták létre és milyen jól csinálták..

Meg is látszik mennyibe kerülhet egy komoly háttér felhúzása.... sírnak rínak a valve ellen mint a fürdős...de mégse csinál magának egyik se semmit csak máshoz fordul... nos akkor a saját szar drágább lenne mint a valve? Akkor hogy is van ez? :)

A pc-s dolgokat a legjobb lenne számokkal alátámasztani.
Én pl teljes szívemből megnézném hogy a MS store-ba elérhető játékok amik vannak steam-re is milyen számba fogytak ott... vagy ott a steam vs epic store szám.. de sajnos ezeket soha enm fogják megmondani így persze hogy az marad a köztudatba hogy pcn csak a warez van ,mert nem tudod mivel védeni a pc-t mivel tosznak adatokat közölni...
46.
46.
delphijos
#45: Nem arról van szó egyáltalán hogy ne érné meg PC-re játékot kiadni. De az igazán nagy lóvé a PC-ben ( vagyis a Win platformban) az lenne ha úgy tudná működtetni a disztribúciót mint box-on. Ami oda megjelenik ( függetlenül ki fejleszti ) jön a sáp. Game fronton ez most nagyrészt a Valve-hoz megy, pedig a Win fejlesztését meg az MS csinálja. Ez az ami nem tetszik nekik, és szeretnének változtatni. Már jópár próbálkozás volt rá.
45.
45.
crytek
#42: Akinek van pc-je NEM FOG fog csak azért boxot venni hogy tolja pl a forzát vagy a Gears of Wart nincs az a game amivel mindenkit rá tudnak venni + konzol vételére.
És milyen érdekes egyre több minden jön pc-re biztos nem azért mert pc-n csak bukni lehet. Ha nem volna bevétel a pc piac nem jönne egy ms játék se pc-re és nem jönne se a Vane (ps4 ex vol) Detroit, Heavy Rain, BtS ezek is ps exek voltak... Ha nem érné meg egy deka se jönne ezekből nem hogy egyre több.

Ma már nem nagy munka egy pc port optimalizálni kell azt jöhet is. Az a baj ,hogy a pc-s részleget sose tudjuk meg hogy mennyi fogy...valahogy ezt sose szeretik nagy dobra verni.. de bezzeg konzolos eladás csak fröcsög azt nyomják orrba szájba.
43.
43.
godach
#42: Fene se tudja mi jár ezeknek az eszükbe.
Az biztos (vagyis szerintem) hogy ha nem akarnának valamilyen oknál fogva rászokatni arra, hogy PCn is toljam akkor pl a Gamepass előfizetéssel csak boxon tolhatnám. Erre most az van, hogy előfizettem a GP-re és ezt ingyen használható PC-n is bár eléggé megnyirbálva, de azért a nagy címek ott vannak.
Tehát mivel nem olyan mint az EA Access és Origin, hogy két különböző de szinte ugyan azért fizetsz, én úgy látom hogy nekik jó az ha pcn is tolod.
42.
42.
delphijos
#25: Amit a 19-ben írsz, azt osztom. Pont ugyanezekért a dolgokért vettem a gyereknek is box-ot. Viszont ezt a 25-ös magyarázatot nem értem. Azért mert jók a szolgáltatások, akkor nem lehet ex játék ? Az egyik miért zárja ki a másikat ? Az a baj, hogy jó dolog ez a "Microsoft exkuzív" dolog, és én aztán nem sajnálok egy játékot sem a pc-sektől. De mint már ezerszer mondtam, az MS-nek a nem saját terjesztésű / gyártású játékokból NINCS KÖZVETLEN HASZNA pc-n. Amit crytek ír:

"aztán hogy ki veszi pc -re ki vesz miatta xboxot az már a ms-ot nem érdekli csak vegyed a játékot nekik mindegy hova"

ezért nem egészen igaz. Mert az ex játékok sose azért készülnek hogy ennek az eladásából gazdagodjon meg a cég ( persze jó ha jól fogy ) hanem hogy reklámozza, urambocsá "eladja" a platformot. És persze mgánál a játéknál mindegy hova kel el, de baromira nem mindegy ( az MS-nek ) ha valaki ezért vesz box-ot, és azon utána MINDEN MÁS nem tőle származó játékért is szedi a százalékot. Ez a "pc-seket sem hagyjuk ki" szöveg ( ahogy a Microsoft exkuzív is ) meg akkor indult amikor az MS azt gondolta hogy hamarosan pc-n is az lesz mint konzolon, minden vásárlás majd rajta keresztül mgy át. És volt is rá több próbálkozás, de eddig nem jött össze. Szóval nagyon nem mindegy nekik jelenleg hogy valaki box-on nyomja vagy pc-n.
24.
24.
logic5
#14: Nem lett volna szabad kábszizni...
19.
19.
godach
A képlet egyszerű. Adott egy ember, mint én is aki szeret, van ideje sokat játszani.
Megveszi a PS4-et és azt a pár exkluzívot évente ami érdekli.
Én, valamiért jobban szeretek konzolon játszani, bár PC-n is igen sokat tolom ahol lassan nem kell gondolkoznom mit vegyek mert a heti humble bundlik (bár mostanában azok igen gányak) és a havi Humble Monthly ellátja játékokkal.
Namost ha semmilyen akciót nem fogok ki kb egy PS4 játék árából megvan egy éves Gamepass. Ebben, van 200 játék lassan és bár nem a legfrissebb és a legkiemelkedőbb játékok kerülnek bele, rengeteg van ami érdekel és pótolni akarom.
Ha ezt ps-en akarom megtenni akkor még egy jó leárazásban is egy havi gamepass árát kell egyetlen játékért kiadni, amit lehet végigviszek egy hét alatt aztán meg nézegetek.
Szóval semmi fanatizmus vagy elvakultság nincs ebben csak kifejezetten nagyon jó és hasznos üzleti döntés számomra, a felhasználó számára.

Ezen felül ugye van a kompatibilitás ami azért jó mert a könyvtáramban gyültek már a 360-as érából is a játékok amikre nem volt időm, most pedig tudom pótolni.
A Home-olás is elég baráti. Összekapcsolod egy haveroddal és mindjárt összeadódik a könyvtáratok valamint az előfizetésekre is jogosult lesz mindkettő. Tehát ketten veszitek meg a gamepasst és goldot ami mindjárt feleződik vagy a következő évben ő veszi mert eddig te tetted.

Én 3-4-5 játékot is végigviszek egy hónapban de volt hogy többet. Nekem, tökéletes üzleti döntés és spórolás ilyen téren pl. De most ha nem lett volna a gamepass, terveztem megvenni pár játékot belőle viszont akkor lehet nem tudtam volna előrendelni a Days Gonet. Így meg igen.
18.
18.
crytek
#16: Sekiroval kicsit melléolvastál brutál jól fogy pc-n.

"Sekiro got off to a flying start on launch day, selling more than 100,000 copies in its first 24 hours. A concurrent player count of 125,000 players made it the biggest Steam launch of 2019" és ez csak az első nap volt.

Kicsit unalmas már folyton ezt hallgatni a pc-s warez.. Igen biztos azért jönnek már a ps4 címek is oda meg mindenki warezol éjjel nappal megállás nélkül..Hagyjuk már..Én totál warezos voltam 3 évvel ezelőttig. Akkor kb nem létezett olyan game akármilyen szar is volt amit ne töltöttem volna le... aztán a bundle világ ezt totálisan leoffolta. Minek warezoljak bármit is ha volt olyan cím ami 3/4-ed év után ingyen megvolt bundle által eredetibe? A warez ma már egyedül a türelmetlenek játékszere

Engem nem érdekel mi miért vesz konzolt biztos el tudja mondani ha valaki kérdezi tőle. Mindkét oldalnak megvannak a maga sajátosságai jó tulajdonságai/játékai. Én pl a ps5 miatt (viszi a ps4 játékokat) rohadtul örülök ,mert nem kellett ezért ps4-et vennem...

Xbox One X-em van a pc-m mellett. Ami miatt vettem: sokkal olcsóbb a HW a pc. szinte egész évet végig lehet tolni 300ft-os game passal... Visszafelé kompatibilitás...
17.
17.
Ps fanboy
#14: Te tévedsz, mert az igazság az, hogy az olcsósága miatt is.
16.
16.
Ps fanboy
#12: Ja egyébként ezt a többszáz milliós PC-ést hogy kell érteni? Csak mert én durván olyan 130 millió regisztrált PC felhasználóról tudok. Ennél persze biztos több van, de valyon ezek közül hánynak van olyan gépe amin elfutnak a mai system seller címek? És miért van az, hogy amikor kijön egy új játék, akkor az eladási számok közül mindig a PC-és a legkevesebb? Például ott a Sekiro, két millió fogyott belölle, és ebből párszázezer a PC-és fogyás, ennél persze biztos többen játszanak vele, de érted? Az a helyzet, hogy PC-n olyan megszokott a varezolás, hogy egyszerűen tök mindegy, hogy hány millió PC tulaj van ha egyszer statisztikailag is mindig azok hozzák a legrosszabb számokat. És visszatértve az első kommentemre, hogy ha esetleg a Microsoft előálna egy olyan címmel, amivel valószínűleg sosem fog, akkor szerinted megkockáztatná, hogy szétvarezolják nekik, vagy helyette inkább Xbox exkluzívá tennék, és mint konzolholder ezzel visszanyernék a játékosok bizalmát, ami által több millió konzolt eladnának, a játékot szintén, ráadásul jóval többet mint PC-re. És ez hosszútávon sokkal jövedelmezőbb biznisz lenne nekik, de persze ez csak feltételezés, mert már ott megbukik, hogy egy játék ehhez nem elég, és nekik egy sincs, de ha lesz, én elképzelhetőnek tartom, hogy erre az útra fognak lépni.
14.
14.
crytek
#13: Tévedsz.. a konzolt az olcsósága és ez egyszerűsége előbb eladja mint xy cím.
Fog a halál venni CSAK 400k-ért VGA-t 4k 60 fps-hez mikor egy fostos konzol 200k alatt lazán kiszedi a kisujjából....

Nem mellesleg a live + game pass + játékok eladásában sokkal több pénz van mint a "bukos" konzol eladásokban
13.
13.
Ps fanboy
#12: Na jó, de az exkluzívitással lehet a konzolokat igazán eladni. De persze ha Microsoft nak megfelel ez a másodhegedűs titúlus akkor akár igazad is lehet.
12.
12.
crytek
#11: De nem lesznek képesek :)

Ma már kb 0 munka egy konzol cuccot kihozni pc-re főleg a ms-nak. Nem hülyék hogy kizárjanak több száz millió pc-st a buliból...Ha jól sikerült ne adj isten 1-1 felvásárolt fejlesztő játéka akkor alapból pc-n rohadt sok db is elmehet belőle + akinek nincs annyi pénze pc-re veszi boxra + cseréli a régi boxot új boxra. Ezzel a MS nem bukhat.
Szerintem soha többé nem lesz már olyan cím a MS égisze alatt ami only XBOX-os lesz.
11.
11.
Ps fanboy
#9: A Microsoft nagyon készül a következő generációra, és itt a konzolgenerációt értem. Felvásároltak különböző csapatokat, készítik az új konzolokat is, az E3 on is kint lesznek, sőt szerintem már le is sátoroztak ott biztos ami tuti alapon. :D Nekem ebből az a konklúzióm, hogy nem költenének ennyit, ha nem gondolnák komolyan. És ha visszemlékszünk a generáció elejére ott még az volt a stratégia mint a Sony nál. Azaz az exkluzívitás Ryse Son of Rome, Dead Rising 3, akkor az ideiglenesen megvásárolt címek mint a Tomb Raider..stb, amik csak konzolra jöttek PC re nem. Csak aztán ugye nem fogytak ezek a címek, és ami rosszabb a gépek sem, mivel a kutya sem akart ezekért a címekért konzolt venni. És utána jött ez a kamu duma, hogy mi nem hadjuk cserben a PC seket sem. XD Na azóta van az, hogy Microsoft exkluzív. És hogy mire akarok kilyukadni, hát csak arra, hogy szerintem ez a Microsoft exkluzívosdi csak addig tart, amég képessek lesznek végre értelmes system seller játékokkal előálni. Mert ha ez megtörténik, amire egyébként megvan az esély, legalábbis a Microsoft láthatóan törekedik rá, akkor szerintem lesz egy rossz hírük a PC eknek.
9.
9.
crytek
#3: Nem létezik már évek óta xbox system seller. Csak microsoft exklúziv azaz pc + xbox és ez nem fog változni..aztán hogy ki veszi pc -re ki vesz miatta xboxot az már a ms-ot nem érdekli csak vegyed a játékot nekik mindegy hova
8.
8.
Anti4730
Gears of wat otot rettentoren varom, remelem meg az iden jon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...