Már javában készül a Grand Theft Auto VI?

  • Írta: szlav
  • 2019. április 19.
  • Pletyka
Link másolása
Érdekes információkra bukkantak a Grand Theft Auto-széria rajongói egy dizájner önéletrajzát böngészve. Ha hihetünk a láttottaknak, akkor a Rockstar India egyik alkalmazottja már másfél évvel ezelőtt is a GTA VI-on dolgozhatott.

Egy GTA-fórum felhasználói szúrták ki az érdekességet, miszerint Michael Bibin már több mint egy évvel ezelőtt is a következő Grand Theft Auto-játékon dolgozhatott - már ha hihetünk az illető önéletrajzának, melyet az ArtStation weboldalán vezet.

Az itt látott információk alapján megtudhatjuk, hogy a dizájner 2017 decembere és 2018 áprilisa közt a Rockstar Games oldalán járművek tervezésével foglalkozott, melyek a GTA V egyik DLC-csomagjához, valamint a fejlesztés alatt álló GTA VI-hoz készültek.

Michael már korábban is dolgozott hasonló projekteken, így részt vett a Grand Theft Auto V és a Red Dead Redemption 2 fejlesztésében is a Rockstar India külsős munkatársaként. Egyáltalán nem kizárt tehát, hogy valóban egy új GTA van készülőben, hiszen már lassan hat év telt el a Los Santos-i kalandok óta.

25.
25.
Anti4730
Nem azert, de szerintem az otodik resz halal unalmas lett, es nem feltetlenul a story, hanem azon kivul semmit nem lehetett szinte csinalni, dogunalom volt az egesz jatekter, szep volt azt annyi. A verekedest meg total kihereltek a negyhez kepest. A negy a ket kiegeszitovel szerintem egy jobb, es humorosabb jatek lett, a varos meg sokkal élobbnek erzodik mint az otben. Persze en most csak a single playerrol beszeltem multiba nyilvan nem olyan unalmas, de a single is fontos egy gta-nal. Az pedig szerintem is vallalhatatlan, hogy a max payne 3 ota nem voltak kepesek kiadni csak egy gta otot, meg egy red dead kettot.
24.
24.
ezen mi a meglepő, valószínű az 5 még piacon sem volt már rajzolgatták a hatot. WTF ezeknél a cikkeknél mindig röhögök:)
23.
23.
Ooorky
#19: Ugyan már, Boeing is Indiában készíti az új repülőinek a vezérlőszoftverét, ha nekik jó...
Várjál csak...
22.
22.
Szerintem ezek már nagyon rég óta nem készítenek jó játékokat. Nyilván annyiban jobbak a Bioware-nél, hogy ha 7 évig hagyják őket dolgozni, akkor nem csak elkezdik, hanem félig be is fejezik a játékaikat, de...
21.
21.
Heldengeist
#10: Fölösleges ez a szőrszálhasogatás, ha félredobunk mindent és azt vesszük, hogy csak GTA-t gyártottak (ami messze nem igaz), akkor is 10 év alatt kinyomták a III-at, Vice Cityt, San Andreast, IV-et, The Ballad of Gay Tonyt, The Lost and Damnedet, és GTA 5-öt, PSP-re és PS2-re a Liberty City Storiest és Vice City Storiest, DS-re meg a Chinatow Warst.

A GTA V óta 7 év alatt pedig csak mobilra portolták a 6. generációs epizódokat (bár nem tudom, hogy ezt házon belül végezték-e) és csak pletykák szállingóznak a VI-ról.
20.
20.
megaone6
Na zsír, GTA 6: Bobs and Vegene Stories.
19.
19.
GAMEROD
Rockstar India.. már rosszul kezdődik. Óccsó húsnak híg a leve.
18.
18.
PS4jacksony
Ha tippelnem kellene a GTA 6
2020-2021 ben illene megjelennie.
Tuti ,hogy évek óta készül-
17.
17.
atesz89
Egy új Max Payne is jó volna már végre.
16.
16.
pécégémer
Megérjük akkor, hogy a GTA5, RDR2, illetve a GTA6 egyszerre szerepeljen a heti brit eladási toplistán?
15.
15.
Mondi21
#14: Szerintem baromság. Talán már most elkezdődött a promózása. Valahogy a köztudatba kell hozni :)
Nincs is jobb hír mint az ilyen, legalább csomóan kiakadnak aztán erről beszélnek hetekig.
14.
14.
Ps fanboy
Az, hogy már javában készül a GTA 6 szerintem nem nagy titok. Na de azt hallottátok már, hogy lehet, hogy Ps5 exlúzivítást fog kapni egy évig...? Én is csak olvastam, ne engem utáljatok.
10.
10.
manderel
#7: Az LA Noire-on nem dolgoztak, nem Rockstar fejlesztés. Team Bondi játék.
9.
9.
dvs00
Egy kibaszott bejelentés + trailer igazán jöhetne már mert ideje. Az elég nagy balfasz aki egy percig is azt gondolta, hogy nem készül már legalább 5 éve a játék vagy több.
8.
8.
kopic
#3: Alan Wake?
Az Remedy cím... :D
7.
7.
Heldengeist
#5: Én feltétlenül arra fogom, mivel nulla befektetéssel termeli a milliárdokat. Mennyivel nagyobb haszonkulcs ez, mint készíteni egy olyan DLC-t, mint amilyet a GTA4 kapott kettőt is? Miközben dolgoztak a RDR-ön, Max Payne 3-on, LA Noire-on és a GTA V-ön is.

Az, hogy túl hosszú időbe telik a fejlesztés, ezért tartottak meg kevesebb franchise és amit megtartottak, abból is ezért jön új rész sokkal ritkábban, szimplán csak nem igaz. Nyilván több idő ma elkészíteni egy korszerű játékot, mint 2005-ben, de ha az előbb felsoroltakat vesszük, azért azok sem sokkal "egyszerűbbek", és tudtak futtatni 5 párhuzamos projektet úgy, hogy ami kijött belőle, ahogy te fogalmaztál, arany lett.

Ha megfeleznék a korábbi tempójukat és 10 helyett 20 havonta hoznának ki egy játékot, bőven több idejük lenne mindenre, mint amennyire szükségük van. Pláne, hogy most már csak a Rage motort használják játékmenetükben eléggé egyforma játékokhoz, a 2000-es években viszont legalább 4 különböző motorral csináltak egymástól gyökeresen eltérő stílusú játékokat.

#4: Megértem, hogy így gondolkodnak és épp ez a bajom. El sem hiszed, hogy mennyire nem érdekel, miért nem hajlandók játékokat csinálni. Az viszont igen, hogy csak 5-7 évente izzadnak ki valamit, miközben nagyon sok jó cím van náluk.
6.
6.
Veta88
Azért milyen meglepő hogy valószínű dolgoznak a gta6 -n ...Ez azért elég nyilvánvaló szerintem már a gta 5 után már elkezdtek dolgozni rajta olyan szintű játékról van szó..Biztos vagyok benne hogy jövőre a következő konzol generáció húzó címe lesz .
5.
5.
ATi0021
#3: Nem feltétlenül fognám csak a mikrotranzakciókra. A Rockstar eddig még nem adott ki olyat a kezéből ami ne arany lenne. Továbbá azért egy olyan összetett játékot készíteni ami GTA V-öt is felülmúlja, gondolni valóan sok idő.

Ha már GTA 6. Nagyon remélem, hogy Liberty City, és Los Santos után Vice City is kap egy nevéhez méltó új játékot.
4.
4.
Juha
#3: Ok, de azért tényleg nőtt a ráfordított idő is a projektekre, ezt nem vitathatjuk. Másrészt állítólag a Bully 2-n is dolgoznak, és minek kapkodjanak, ha a gta5 évekig a toplistában volt? Profit megvan, ha elkezd esni kiadják a Gta6-ot, vagy a Bully 2-t. Én sem adnám ki a 6-ot addig, amíg az 5-ből ki nem facsartam a maximumot. Egy ilyen bejelentés a mai eladások kárára válna.
Nekünk, játékosoknak ez nem jó, de nézd az ő szemszögükből, és faék egyszerű a képlet (Rdr2 online-t sosem próbáltam, hogy az is annyira "tömegvonzó" lett-e, mint a gtao).
3.
3.
Heldengeist
Bőven ideje. Mióta a Rockstar is a mikrotranzakciókból él, generációnként jó, ha egy játékot piacra dobnak. Azelőtt szinte éves gyakorisággal rotálták a nagyobb címeiket. Max Payne, GTA, Manhunt, Bully, Red Dead, Alan Wake, LA Noire, Midhingt Club. 2002 és 2012 között kihoztak kb. 15 számozott játékot, plusz teljes játéknak beillő DLC-ket és teljes értékű kézikonzolos oldalágakat (LCS, VCS, CTW). A GTA Online óta meg jött egy RDR2, azt jónapot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...