HWSW: Érik a Galaxy Fold-kijelzőgate

Gyors egymásutánban több, a sajtónak kiküldött Samsung Galaxy Fold mintadarab ment tönkre teljesen vagy részlegesen az elmúlt napokban. Úgy tűnik, nincs minden rendben a 2 ezer dolláros telefon kijelzőjének tartósságával.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#50
#49: 2 g4-et használtam el fél év alatt. Részben a saját hibámból részben pedig a technikai bakik miatt.
Nagyon jó telefon volt de annyira megbízhatatlan, mint a rulettben a nullára rakni.
Amikor már napi 4x kellett tölteni a fiókba raktam és feladtam majd elmorzsoltam pár könnycseppet a lumiámim után és átkozódtam a techősemberek miatt akik nem tudták használni a wint rajta és részben ezért megbukott.

Azóta próbáltam ZTE, Huawei, Sony, Samsung és egyebeket de most a p20pro bevállt.
Sokan azt mondták amikor meglátták hogy azt hitték ennyiért telefont fogok venni.
Tökéletesen megvagyok vele
#49
#41: "ha jönne egy új pionír (nem samsung, nem apple: teljesen új), az fel tudná rázni a dolgokat. vállalja valaki? :)"

Csak adja ki az LG a G4-et megint, updated hardverrel. Cserélhető bőr hátlap, cserélhető aksi, hajlított kijelző, ami pont kellemes volt amikor zsebre raktad, de egyébként nem észrevehető. Akkora faszok voltak, hogy hagyták elveszni az egyetlen valóban szuper, és a konkurenciától jól megkülönböztethető mobiljukat.
#48
#47: Ez egy KS7000-es, tulajdonképpen ugyan azt a panelt használja mint a KS8000 csak nincs rajta valami plusz bevonat. A csere óta szerencsére egész jól szuperál, az új kijelző most húzza a második évét.
#47
#46: Sajnos Samuknál nagyon ki kell fogni. Én ks8000-et vettem annó lévén akkor az árában csak fhd oled volt azt meg dugják fel 55 colon...Év vége felé lesz 3 éves, nincs gondom vele semmilyen téren. Ugyan ez a tv ismerősnél 1 év után olyan bevilágítást produkált alul,undorító volt sötétben bármilyen filmet nézni vele...
#46
#20: A QLED gyakorlatilag képtelen a tartós beégésre, így könnyű nagyvonalúnak lenni a rá adott garanciával. Ellenben a háttér-világítás uniformitása pocsék. Ha keresgélsz Samsung fórumokon, sokan panaszkodnak rá. Nekem 1 éven belül lett egy világos folt a képernyő alján ami eleinte csak szolíd színek esetén látszott, majd később minden tartalomnál láthatóvá vált. Hónapokba telt rávenni a Samu-t, hogy cserélje ki, pedig még a standard garancia is érvényes volt rá, nem csak ez a 10 éves kitolt. Az ügyfélszolgálatluk folyton lepattintott, hogy ez nem beégés (igazuk volt), szóval szopjak f*szt és ne őket hívogassam.
#45
#44: Ezt nevezik shilling-nek :-)
#44
#40: Én is így tudom. Azt olvastam, hogy azok a kijelzők is kinyiffantak semmi perc alatt, ahol rajta maradt a fólia. Csak a Samsung azt kommunikálja, hogy az az egy-két streamer leszedte "a kijelző alkatrészét" és ezért ment szét. De nem, a mostani telókon sincs ilyen, hogy kézzel könnyedén leszedhető "alkatrész", amit ha leszedsz, akkor szarrá megy a kijelző :,D A média meg tolja, hogy nem a Samsung telefon a szar, hanem az emberek. Néha nem értem, ami ezen a bolygón folyik. :)
#43
#41: * szinte ugyanannyiért - olcsóbban
* a cuccokat - a jobb cuccokat
#42
#41: Gamekapocs telefonok! Ha mindenki ad bele ezer forintot és nyomunk egy kickstarter kampányt akkor meg tudjuk csinálni. Mérni fogja ki mennyit szarik egy nap, minőséget, mennyiséget és lehet a haverokkal versenyezni majd! Valaki?
#41
#38: már elnézést, mi is a túlárazott?
ha a mai árakat nézzük, akkor ez közel sem igaz. apple már nem igazán számít drágának, hiszen a konkurencia szinte ugyanannyiért dobja ki a cuccokat.

ok, régen, amikor még steve élt, és voltak valódi innovációk: akkor az volt. de steve már nincs, és vele együtt az innováció is eltűnt. magától nem is fog megjelenni, mert a kiszolgáló gépezet ezt nem képes hozni.
nem vagyok apple buzi, de legyünk őszinték: a cég termékei alapozták meg azt amit ma okostelefonnak hívunk. ma az apple vezetősége gyanítom, hogy semmi mást nem csinál, minthogy a menedzsent mindenkori mószereit követve profitot maximalizál, minimális erőfeszítéssel.

nem kell nagy zseninek lennie, hogy lássuk hova tart az egész: a fejlődés toporog, mindenki szépen beáll egy szintre, formára és árra. aztán lassú, de biztos halál a mobiloknak a jelenlegi formában legalábbis.

ha jönne egy új pionír (nem samsung, nem apple: teljesen új), az fel tudná rázni a dolgokat. vállalja valaki? :)
#40
Külön ironikus, hogy a cég elmondása szerint egyébként vagy 200 ezer hajlítást kibír az eszköz.A dél-koreai cég a kiakadt hangvételű cikkek után közleményben reagált, amiben elmondta, hogy minden megtört mobil esetében egyenként fogják kivizsgálni az okokat.Külön foglalkoznak azokkal az esetekkel, amelyek során a felhasználó a védőfóliát is eltávolította a kijelzőről, ezt a lépést a gyártó egyébként nem tanácsolja.Ugyan a teszterek figyelmét senki nem hívta fel erre, a Samsung egyrészt ezzel a lépéssel is magyarázza azt, hogy a kijelzők meghibásodhattak.Felmerül a kérdés, hogy mi van akkor azokkal a mobilokkal, amiken rajta maradt a plusz réteg?A visszajelzések szerint azokkal sem volt minden rendben.A The Verge cikke szerint a kijelzőn feltűnt neki egy dudorodás, ami után a panel is eltört, mindössze egy nap használat után.
#39
#37: Az az igazság a mobiliparban pangás van most mindenhol nem tudnak újat mutatni szerintem épp az akkumulátor technológia elavultsága miatt.
Amíg nem fejlesztenek ki valamit ami leváltja az akkut addig nem igazán lesz forradalom.
nagyobb kamera ? nagyobb kijelző ? Dögunalom.....

Már minimum elvárnám ,hogy a videóimat hologramon vagy akár falra kivetítve nézzem otthon mobillal.
És valahogy a keretbe építeném a biometrikus szenzort hisz amint megérinted a telót ,azonnal feloldana.
És ha már ilyen hajlintgatós vackokban gondolkoznak lehetne maga a keret is OLED csík annak több értelme lenne mint ennek .
De ezt normál akkumulátorral aligha várhatjuk....
#38
#37: Ettől még túlárazott szar marad. És igen Steve idejében is pofátlanul magas áron miközben sokszor szarabbat kínáltak. Máig a kedvenc tételeim a Mac-ekbe kapható videókártyák és egyebek...:D
Mindig is egy túlárazott szar volt és az is maradt. Csak mostmár foggal körömmel pereskednek és mutogatnak amerikával a seggükben minden gyártóra aki szorítja a nyakukon a szíjat... Sosem volt ez a cég különb,mobil terén is csak azért nincs már "innováció" meg lehagyás mert a többi gyártó illetve a droid felnőtt...
#37
#35: De Steve idejében a 3g, 4 és a 4s kenterbe verte az éppen akkoriban felemelkedo gyártókat. Megtehették, mert a legjojbbat tudták nyújtani, ez mára már nem éppen elmondható, csomó funkció, mint pl. az always on display, meg egyebek nem elérhetoek.
#36
#33: Na na na
Azt azért tegyük hozzá melyik gyártó cseréli ki a 2014 es laptopkijelződet minden magyarázkodás nélkül 2019 ben teljesen díjmentesen.
Nem véletlenül értéktartóbbak a készülékeik mint bármi más a piacon.

Lehet fikázni sok mindenért az Applet ilyen magas szintű ügyfélszolgálat amit nyújtanak nincs még egy.
Tény ,hogy Jobs halála óta a kreativitásuk jelentősen stagnált de azért bízom benne ,hogy magukra találnak és méltóak lesznek Jobs hagyatékához.
Főleg a mobiljaik szorulnak komolyabb megrefolmálásra mert baromi unalmasak már.
#35
#32: Steve idejében is ugyan ilyen túlárazott szar volt az Apple mint most.
#33
#32: Az apple vezető szerepe pedig pont ezt tükrözi hogy rengeteg a hülye : :)
#32
#29: Én még inkább visszamennék az időben, nem csak 3 évet. Mióta Steve Jobs feldobta a talpát, ez a Tim Apple nem jó irányba vágtat. Semmi innováció, csak magasabb árak. Jobs legalább verte a bandát amíg azok össze nem rakták, ahogy ő azt megálmodta. Applenak nincs jövője, hamarosan lenyomják a kínaiak. Max pár évig még fejhetik a birkákat, az emberek se annyira hülyék.