Spider-Man - ezt az easter egget te sem vetted észre

  • Írta: szlav
  • 2019. április 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Ha már húsvét van, jöhet egy jópofa húsvéti tojás egyenesen az Insomniac-féle Spider-Man egyik fejlesztőjétől? Elan Ruskin egy olyan elrejtett apróságról rántotta le a leplet, ami eddig talán senkinek sem tűnt fel.

Az Insomniac tavalyi Pókember-játéka igazi szerelemprojekt volt. Ha ezt nem bizonyítja maga a kiváló minőség, akkor gondoljunk csak a számos easter eggre, vagy egyéb kikacsintásra, amit Manhattan utcái közt felfedezhetünk. A legtöbb ezek közül a képregényekre, vagy a Marvel-filmekre tesz utalást, akad azonban néhány apróság, ami olyan különös, hogy simán elsiklottunk felette mindannyian. Elan Ruskin, a programozócsapat vezető tagja épp egy ilyet osztott meg Twitteren az alábbi kép kíséretében:

Észrevettétek, hogy New York ortodox zsidó NPC-i szombatonként nem járnak dolgozni? Bizony, ez számukra a sábát pihenőnapja, így ilyenkor nem találkozhatunk velük az utcákat járva. Ezt pedig a játék a valódi világ napjai szerint követi le - egyszerűen arról van szó, hogy a program lecsekkolja a PlayStation 4 óráját, és szombatonként kiveszi ezeket a járókelőket a pályáról.

40.
40.
Max3000
#33: Ő nem szerves lény.Ő csak egy nyarlako.
38.
38.
Ps fanboy
#33: Vagy csak identitászavaros.
37.
37.
Back2U
#35: Szeptember eleje, ha van szabid még akkor fantasztikus Horvátországban. Sokkal kevesebben vannak, viszonylag meleg van még, 27-30 fok, a tenger is meleg, és vége a főszezonnak.
36.
36.
Back2U
#34: És sajnos vannak ilyenek. A másik sztori, mikor a teltebb család, akik ha disznók lennének már le lehetne vágni őket, elmentek hajokirándulni. A gyerek megevett 6 halat, amiből nekem 2 ment, és 6 évvel fiatalabb volt mint én, viszont a testsúlyával kompenzált, kapott egy pofont a fatertol mert nem akart enni. Ez volt a mondat: egyél fiam, ki van fizetve.
35.
35.
godach
#34: Teljesen érthető. Én is imádok főzni. Meglepni a családot ezzel, azzal. De amiről te beszélsz azt teljesen más. Annak van lelkileg is egy kis gyógyító hatása.
De amikor úgy terveznek, hogy egy nappal tovább maradnak mert a kinti tescoban vagy spárban ugyan annyi a virsli mint itthon... na az nem nekem való.
Hozzá teszem, tavaly pont ezen okok miatt nem voltunk. Idén is két nap lesz meg talán a csúcs után még pár, de az olyan is lesz. Nyaralni megyek, nem máshol csinálni ugyan azt, mint itthon.
34.
34.
delphijos
#29: Én Olaszországba járok rendszeresen, imádok főzni, de ott megyek el a piacra helyi cuccokért. Nekem ez is pihenés, én se szeretek a parton "dögleni" egész nap. De hogy itthonról vigyem a krumplit, meg a rakott káposzta konzervet...
33.
33.
#31: Szerintem Nyarlako csaj, nem hiszem, hogy ne tudnátok megvalósítani.
32.
32.
#28: Jaj ez annyira igaz, amit most írsz, hogy konkrétan ismerek ilyen embereket. Egy fiatal pár 25 évesek, ők mesélték. Akkor legyen Barcelona. Akkor kérdezzük meg, hogy az anyjáék nem-e akarnak akkor oda jönni. (Akartak) Tehát a fiatal pár fogta magát a csávóka szüleivel, hogy közösen mennek nyaralni - persze oda jár egy pici hugi is, meg egy fiatalabb öcsi is. Fail: ki a fasz akar famíliával együtt nyaralni?

Jó, mindegy, ők tudják. Aztán ki is béreltek ott egy apartman-t (férőhely legalább stimmelt, ezzel nem volt gubanc). És akkor mi volt? Hát a fiatal pár (meg az egész squad) kettő percet nem tudott együtt lenni, vagy programot csinálni, mert minden fucking délelőtt el kellett talpalni bevásárolni, mert az anyuka főz, azaz más szóval ott kempel a konyhában és csinálja a rizsát májával, mint minden szerdán meló után. És akkor ők ezzel spórolnak. Aztán persze még dugás közben is rájuk lett nyitva, mert a mutti ment volna rendet tenni, mint otthon. De nem annyira baj, mert az anyu úgyis látott már ilyet és ezzel ők mennyit spóroltak. De kvázi minden nap 7-től 15 óráig az ment, mint otthon, szombaton. Délután esetleg egy kis elmenekülés, egy kis séta, aztán vissza a párizsis kenyér vacsira. És akkor ezt csinálták 14 napig, well shit, mekkora nyaralás. Persze a fater meg ugyan úgy nézte csak a TV-t a heverőn, a mutter csak főzött, mint a robot, a fiatalok meg a telót nyomkodták, mert 4 csík ingyen wifi is volt.

És amikor mondom, hogy mi meg inkább 1 hétre mentünk csak ketten a párommal, all inklusive és tényleg pihi volt, meg királyság, akkor meg az, hogy de az csak 1 hét, lulz, micsoda loserek vagyunk. szerinted mit terveznek idénre?
29.
29.
Back2U
#28: Ha megfőzzük az ottani ételeket, az is lehet kikapcsolódás. Mindenkinek más a kikapcsolódás, én például nem bírok a strandon lenni 2-3 óránál többet, mert nekem annyi elég, míg barátnőm egész nap ott fekszik. De aki tényleg a Tescoban bevásárol, az halál ciki.
28.
28.
godach
#27: A kedvencem, amikor elindulnak nyaralni és előtte bevásárolnak a tescoban főzni meg innivalóért.
Kacagva kérdeztem a kollégám, miért mennek ilyen minőségben évente négyszer, miért nem csak egyszer vagy két évente egyszer. De akkor adják meg a módját, hisz a nyaralás nem arról kellene hogy szóljon, hogy osztjuk-szorozzuk a pénzt, hanem hogy anyagiaktól függetlenül jól érezzük magunkat.
Azt válaszolta, neki ez így jó.
Hát, részemről ha a nyaralása felét krumplipucolással és főzőcskézéssel akarja tölteni, akkor felőlem mehet. :D
27.
27.
godach
#26: Nap mint nap találkozok hasonló esetekkel.
Kollégáim, beosztottaim megkapják a reggeli fejmosást és csak bólogatnak. Majd a boltban megpróbálnak revansot venni és az eladókkal "bunkózni".
Vannak olyanok, akikről lerí hogy alig van pénzük azon kívül amit előrántanak a pénztárcából mégis megjátszák a nagymenőt. Eleinte csak mosolygok rajtuk, majd egy kicsit megrázom őket, hogy azért kapjanak már a fejükhöt.

De nagyon sok területen látom ezt. Építésvezető, aki megkapta a magáét reggel (vagy a főnöktől vagy az asszonytól) aztán majd ő jól meg akarja mondani nekünk, titkárnők bentről, akik kiugranak hozzánk és majd ők jól megmutatják mekkora asszonyok.
Itt is fellelhetőek ezek az egyének, akiknek nap végére nem marad más csak itt jól kiosztani mindenkit, megmondani a frankót majd aludni egyet és felkészülni a reggel folytatódó adok kapokra.
Én jókat kacagok rajtuk, de néha már sok, főleg amikor egy gyengébb egyén kapja és nem azért mert megérdemli hanem mert őt tudják oltani.
26.
26.
Back2U
#25: A magyar ember olyan, hogy majdnem mindig beleköp a saját élményébe. Elmegy valahova és valami szart mindig kell találni, amin idegeskedhet, vagy kiabálhat a recepcióssal, vagyis akkor régen velem. Volt olyan aki azt csinálta, hogy eljött, belekötött mindenbe, és utána várta vissza a pénzét. Kiderült, hogy mindenhol ezt csinálta, szerencsére voltak ismerőseink másik cégeknél is. Van olyan ember aki így nyaral, szinte ingyen. A másik a tengerpart kérdés, volt aki arra panaszkodott, hogy a tengerpart 8 perc séta volt.. A horvátok utálják a magyarokat, több okból is: 1. eljönnek, és mindenből a legolcsóbbat veszik, a minőség nem számít. Rengeteg magyar úgy megy, hogy keres egy üres apartmant, és elvárja hogy a tulaj adja ki neki 2 napra, amivel a komplett hetet elbukja, mert a pénzes németek mindig szombattól szombatig vagy vasárnaptól vasárnapig mennek. Volt olyan aki egy két személyes apartmant vett ki 4 embernek, és a strandos gumimatracokon aludt, de a 2013-as Audi A5-ös kint állt a kapualjban. 2. a magyar ember mindig reklamál. Éttermes barátunk volt, hozzá 5 évig vittünk vendégeket, és nem volt olyan este, hogy valaki ne küldte volna vissza az egyébként fantasztikusan elkészített tengeri halat, mert szerinte iszapízű volt. Csak ugye a vendégnek mindig igaza van.. 3. szerintem a szocializmusból megmaradt lopás. Volt olyan aki ellopta az EVŐESZKÖZÖKET, TÁNYÉROKAT.

És ugye az ez is a miénk volt.
25.
25.
#22: Nem tudom mást mennyire érdekel, én kíváncsi lennék rá. Amúgy látok én is érdekes megnyilvánulásokat (is) külföldön.
22.
22.
Back2U
#19: Turizmusban voltam 10 évet gyakorlatilag. Minden nyáron Horvátországban voltunk a céggel, amíg az be nem krepált, és le nem kellett húzni a redonyt végleg, és azt kell mondanom hogy a magyar nép az, aki nem tud normálisan nyaralni. Ha valaki gondolja kifejtem, mert tényleg erdekes, de a kommentem nem erre megy most, hanem a kedvenc magyar vendégem beszólására, mikor a Spliti kikötőben tartottam túrát: Ez is a miénk volt egyszer. Soha nem volt...
20.
20.
#19: *
"...aki az ottani hatalmát és befolyását használva még tesz is ez ellen..."
17.
17.
godach
#16: Kegyetlen jó gondolataid vannak, miért kommentelsz ilyen ritkán? :O
6.
6.
delphijos
Vagy lehetett volna olyan mellékküldetés hogy valaki nyilatkozik hogy pók egy bulin leitatta , és szexelt vele... És be kell bizonyítani hogy kamu.
1.
1.
godach
Ilyen apróságokra tudnak részletessé tenni egy játékot és ezen látsződik nem csak a fejlesztés de a törődés is. Respect
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...