Harmincéves a Nintendo Game Boy

  • Írta: zoenn
  • 2019. április 23.
  • Érdekesség
Link másolása
A húsvéti ünneplés közepette kicsit megfeledkeztünk róla, de mindenképp említsük meg, hogy a Nintendo ikonikus kézikonzolja, a Game Boy április 21-én töltötte be harmincadik évét. A masina kitaposta az utat a handheldek áradata előtt.

A Nintendo Game Boyt elsőként Japánban adták ki 1989. április 21-én, majd három hónappal később Észak-Amerikában is megjelent. Az európaiaknak egy évet kellett várniuk rá, de megérte: a kilencvenes évek első felére jellemző kulturális ikon vált belőle. 

Az első igazán népszerű handheld konzolból több mint 100 millió darab talált gazdára, így a világ minden táján a játékosok szabadon, bárhol és bármikor játszhattak olyan címekkel, mint a Tetris, a Super Mario vagy a Pokémon, többé nem voltak helyhez kötve. Nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy a Game Boy forradalmasította a játékipart. 

Később persze jöttek a kisebb-nagyobb variánsok, a Game Boy Pocket, a Game Boy Light, a Game Boy Color, a Game Boy Advance, a Game Boy Advance SP és a Game Boy Micro, kitaposva az utat a DS, a 3DS és a Switch előtt. 

Boldog harmincadik szülinapot, Game Boy! Ki tudja, a kiotóiak egyszer talán visszahozzák egy minikonzol erejéig. 

7.
7.
Juha
Na ja, ez volt az, hogy valaki behozta a suliba, de csak akkor adta kölcsön, ha vittünk hozzá elemet :-)
Tényleg mindenki elemekkel járt be, és mindenki a sajátját kellett, hogy beletegye, ha játszani akart! :-)

Másik ilyen a Walkman volt (persze tekerni szigorúan ceruzával, számolva, hogy x tekerés az adott szám eleje, stb.), ej de jó is vót...
3.
3.
Nothing
Az egyetlen Nintendo konzol, amely valaha megfordult a kezeim között. Ez is csak igen rövid időre sajna.
2.
2.
Trapyd
Első konzol. '92- ben egy éjszaka erejéig kaptunk kölcsön Bart Simpson's Escape from Camp Deadly játékkal Később Super mario Land el éskész onnan kezdve...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...