Megvan az idei BlizzCon dátuma

Idén ősszel újra megrendezésre kerül a Blizzard éves összejövetele, a BlizzCon. Az izgalmas bemutatók és bejelentések mellett ismét komoly szerepet kapnak majd a stúdió játékaihoz kötött esportesemények is.

Be kell vallanunk, a tavalyi BlizzCon bennünk is elég vegyes érzelmeket hagyott maga után. A Diablo: Immortal fiaskója, a Battle for Azeroth néhány hónap alatt kibukó hiányosságai, valamint a szinte teljesen elhanyagolt StarCraft II és Diablo III kiábrándító jövőképet festhetett a veteránoknak. A Blizzard esportszekciója azonban virágzik, az Overwatch és a Hearthstone pedig több év után is a saját műfajuk királyai maradtak. Mi tehát kellő óvatossággal, de mégis pozitív hozzáállással várjuk az idei fejleményeket.

Lássuk tehát, hogy mit tudunk az idei showról! A helyszín ezúttal is a kaliforniai Anaheim Convention Center lesz, a hivatalos dátumként pedig november első két napját kell majd megjelölnünk. Ekkor zajlik majd az események oroszlánrésze, de a legbuzgóbb rajongók már egy nappal korábban is megérkezhetnek az úgynevezett Blizzcon Pregame Festivities eseményre, amely a rendezvényközpont körül zajlik majd.

Ahogy az már szokássá vált, most is az esportinformációkat kaptuk meg először. A BlizzCon színpadán zajlik majd a 2019-es Overwatch World Cup, a Hearthstone Global Finals és a StarCraft II World Championship Series utolsó hajrája is. A World of Warcraft ezúttal is két megközelítésből támad majd: itt zajlanak az Arena World Championship döntőmeccsei, valamint a Mythic Dungeon International végső időmérői is.

A belépőket idén is három kategóriába sorolhatjuk. A hagyományos BlizzCon Pass 229 dolláros áron indul, de a korai hozzáférést, jobb parkolást és egyéb kényelmi lehetőségeket biztosító Portal Passért már 550 dollárt kell kicsengetnünk. Létezik egy limitált számú, 750 dolláros belépő is, amellyel a rajongók részt vehetnek egy közös vacsorán a Blizzard fejlesztőcsapatával. Az ebből származó bevételek Orange County gyermekkórházát támogatják majd. Az elővétel május 4-én kezdődik meg, amelyet egy második hullám követ majd május 8-án.

14 komment - szólj hozzá!