Csúsznak a következő Titanfall munkálatai

Izgalmas jövő áll az Apex Legends előtt, de ez sajnos nem jár hátulütők nélkül. A Respawn Entertainment világossá tette: a battle royale-játék miatt kénytelenek elnapolni a következő Titanfall-játék fejlesztését.

Egy játék sikere néha egy másik játék tragédiája lehet. Reméljük, hogy azért nem ennyire vészes a helyzet, de az biztos, hogy jelenleg nem áll túl jól a Titanfall 3 szénája. A Respawn Entertainment hivatalosan semmit nem jelentett be ezzel kapcsolatban, de fű alatt persze sejthető volt, hogy előbb-utóbb folytatást kaphat az eddig két részt megélt FPS-széria. Erre azonban nem érdemes várni a közeljövőben, a stúdiót ugyanis eléggé lefoglalja az Apex Legends sikertörténete.

Drew McCoy, az Apex Legends producere a legújabb közösségi update során elárult egy-két apróságot a stúdió belső működéséről: "Fontos megemlíteni, hogy két teljesen külön fejlesztőcsapat dolgozik az Apex Legendsen és a Star Wars Jedi: Fallen Orderen. Annak érdekében, hogy teljes erővel támogassuk az Apex Legends fejlődését, elhalasztjuk a jövőben érkező Titanfall-játékokkal kapcsolatos terveinket. Az Apex Legends erőforrásait semmilyen más projekthez nem szervezzük át a stúdión belül, ugyanakkor nem szipolyozzuk el az erőforrásokat a Star Wars Jedi: Fallen Order csapatától sem."

Úgy néz ki tehát, hogy bizony még várnunk kell egy újabb, hagyományos Titanfallra. Öröm az ürömben viszont, hogy a Jedi: Fallen Order fejlesztése nem szenved majd a stúdió belső politikája miatt. A döntés egyébként kifejezetten biztató lehet az Apex Legends rajongói számára. A Fortnite bebizonyította, hogy egy sikeres battle royale-játéknak folytonos frissítésre van szüksége, a hírek szerint pedig az Apex is jó úton halad majd ezen a fronton. A második szezon újabb hősöket, fegyvereket és Battle Passt hozhat, valamint változtatások érhetik majd Kings Canony térképét is.

3 komment - szólj hozzá!