Brit toplista: kiváló rajttal nyitott a Days Gone

Múlt héten véget ért az április havi pangás és két nagyágyút is piacra eresztettek a kiadók. Végül a Days Gone jött ki győztesként, miután a szigetország legjobb idei nyitányát produkálta.

Ugyan a kritikai fogadtatása felemásra sikeredett Deacon St. John posztapokaliptikus kalandjának, a játékosok mit sem törődve a pontszámokkal, bizalmat szavaztak a Days Gone-nak, ami az Egyesült Királyság legjobb idei rajtjával simán az élen kezdett, ezzel maga mögé utasítva Raident és csapatát. És ez az eredmény még akkor is figyelemre méltó, hogy a tavaly ilyenkor megjelent God of War dobozos kiadásának eladásaitól 27 százalékkal elmaradt a Sony Bend Studios nyitott világú kalandja.

A második helyen végzett Mortal Kombat 11 43,6 százalékkal teljesített rosszabbul, mint a 2015-ben megjelent Mortal Kombat X, igaz, ebben még nincsenek benne az elmúlt években az eladási eredményekben markánsabban szereplő digitális értékesítések. Aggódnia azért nem kell a NetherRealmnek, mert a két évvel ezelőtti Injustice 2 eredményeit viszont felülmúlta az új Mortal Kombat, amit egyébként a játékosok 71 százaléka PlayStation 4-re vásárolt meg.

A múlt héten még éllovas World War Z nagyot zuhant, 70 százalékos esésével már csak a kilencedik helyre volt jó. A Red Dead Redemption 2 tudott még erősíteni, így 4 százalékos növekedésének köszönhetően már a negyedik helyen áll. A Forza Horizon 4 is visszatért, a tizenhatodik helyről egészen a nyolcadik pozícióig, de a Metro Exodus is újra a legjobbak között van, jelenleg a 14. helyen találjuk, a közel 130 százalékos ugrásának köszönhetően.

1. Days Gone
2. Mortal Kombat 11
3. FIFA 19
4. Red Dead Redemption 2
5. Tom Clancy's The Division 2
6. Mario Kart 8 Deluxe
7. Sekiro: Shadows Die Twice
8. Forza Horizon 4
9. New Super Mario Bros. U Deluxe
10. World War Z

31 komment - szólj hozzá!