Brit toplista: kiváló rajttal nyitott a Days Gone

  • Írta: Shifty
  • 2019. április 29.
  • Toplista
Link másolása
Múlt héten véget ért az április havi pangás és két nagyágyút is piacra eresztettek a kiadók. Végül a Days Gone jött ki győztesként, miután a szigetország legjobb idei nyitányát produkálta.

Ugyan a kritikai fogadtatása felemásra sikeredett Deacon St. John posztapokaliptikus kalandjának, a játékosok mit sem törődve a pontszámokkal, bizalmat szavaztak a Days Gone-nak, ami az Egyesült Királyság legjobb idei rajtjával simán az élen kezdett, ezzel maga mögé utasítva Raident és csapatát. És ez az eredmény még akkor is figyelemre méltó, hogy a tavaly ilyenkor megjelent God of War dobozos kiadásának eladásaitól 27 százalékkal elmaradt a Sony Bend Studios nyitott világú kalandja.

A második helyen végzett Mortal Kombat 11 43,6 százalékkal teljesített rosszabbul, mint a 2015-ben megjelent Mortal Kombat X, igaz, ebben még nincsenek benne az elmúlt években az eladási eredményekben markánsabban szereplő digitális értékesítések. Aggódnia azért nem kell a NetherRealmnek, mert a két évvel ezelőtti Injustice 2 eredményeit viszont felülmúlta az új Mortal Kombat, amit egyébként a játékosok 71 százaléka PlayStation 4-re vásárolt meg.

A múlt héten még éllovas World War Z nagyot zuhant, 70 százalékos esésével már csak a kilencedik helyre volt jó. A Red Dead Redemption 2 tudott még erősíteni, így 4 százalékos növekedésének köszönhetően már a negyedik helyen áll. A Forza Horizon 4 is visszatért, a tizenhatodik helyről egészen a nyolcadik pozícióig, de a Metro Exodus is újra a legjobbak között van, jelenleg a 14. helyen találjuk, a közel 130 százalékos ugrásának köszönhetően.

1. Days Gone
2. Mortal Kombat 11
3. FIFA 19
4. Red Dead Redemption 2
5. Tom Clancy's The Division 2
6. Mario Kart 8 Deluxe
7. Sekiro: Shadows Die Twice
8. Forza Horizon 4
9. New Super Mario Bros. U Deluxe
10. World War Z

21.
21.
DeKor
#20: Arról nem is szólva, hogy 2013-ban még nem messze nem volt ennyire kifordult PC világunk, mint most.
17.
17.
DeKor
Mondok valamit, amin majd jól meg lehet botránkozni, de inkább ne, ez csak egy magánvélemény. Én oda meg vissza vagyok a The last of Us-ért, de tényleg, több mint tízszer játszottam már végig, egyszerűen imádom.
És körülbelül 30 óra Days Gone után elkezdtem gondolkodni azon, hogy lehet, hogy mostantól nem a The Last of Us lesz a kedvenc játékom. Persze kicsit igazságtalan összehasonlítani a kettőt, lévén, hogy a TLOU már egy 6 éves csőjáték, a DG pedig egy vadiúj open world, szóval az, hogy a Days Gone grafikailag szebb, nem egy nagy érdem. De van még a grafikán kívül néhány dolog.
Az első az élethűség. Minden bajom volt például azzal, hogy Joel úgy tartja a molotov koktélt a kezében, hogy az folyamatosan ég, ráadásul úgy is teszi zsebre! Deacon ellenben az eldobás pillanatában gyújtja meg. Apróságok, de amikor egy csomó van belőlük, akár észrevétlenül is rengeteget hozzátesznek a játékélményhez.
Az eső, a havazás, és a környezeti hangok szintén a Days Gone felé billentik a mérleget.
A színészek mind a kettő játékban remekeltek, és az arcanimáció minőségén is többször megdöbbenek a Days Gone-ban, annyira kiváló. Viszont mindent összevetve úgy látom, hogy a The Last of Usban mégis természetesebbnek tűnnek a mimikák, és valahogy olyan egységesebb, filmszerűbb az élmény. A Days Gone-nak vannak jó pillanatai, de a The Last of Us végig kiváló.
A történet felütése a The Last of Us-ban volt érzelemdúsabb, de azért lássuk be, kislányhalállal mindig lehet érzelmeket kiváltani, kicsit azért olcsó húzás. Viszont Joel története végig hoz egy nagyon jó szintet, és ami ott viszi a pálmát, az a karakterek mélysége és szerethetősége.
Deacon, Piás és Sarah története nem kezdődik ilyen erősen, de nem is akar mindenárom lenyűgözni, ugyanakkor el kell ismerni, hogy nem is húzzák a játékos idejét 20 percig, 5 percben felvázolják a sztorit és kedvelhetővé teszik a karaktereket, aztán már át is adják az irányítást, ami azért nagyon szép teljesítmény.
Végül nálam a történet fog dönteni, de arról csak végigjátszás után tudok nyilatkozni. Vagyis nem is annyira a történet, mint inkább az, amit majd kivált belőlem. Ha kapok ugyanolyan katarzist, mint a The Last of US utolsó fél-egy órájában, akkor nehéz dolgom lesz.
(Hozzáteszem, PS4 Pron, full HD-ban játszva nálam eddig egyetlen reccenés és bug sem jelentkezett, szóval ha nálam is akadozna, akkor nyilván az én véleményem is más lenne.)
12.
12.
Sandic1994
#11: Akkor el kell ásni. Máris hozzányúltál a kerthez.
2.
2.
Őrnagy
Hát ja. Ha a Microsoft fel akarja venni a versenyt, zombimód kell a Halo-ba, a Gears of War-ba, és a Horizon-ba is.
Rögtön megugranának az eladások!
:D
1.
1.
godach
Még is érdemli a Days Gone. Nem hibátlan, nem tökéletes de nagyszerű munka. Remélem ez egy jó ugródeszka a csapatnak a jövőre nézve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...