A széria legjobban fogyó darabja az Anno 1800

A városépítő sorozat legutóbbi darabja igazi rekorder, hiszen a legjobban fogyó rész lett a frencsájz húszéves történetében. Négyszer annyit adtak el belőle az első héten, mint az elődjéből, az Anno 2205-ből.

A Ubisoft bejelentette, hogy az Anno 1800 a húszéves sorozat legjobban fogyó darabja lett. Az első héten több mint négyszer több kópia talált gazdára belőle, mint az előző részből, a sci-fi környezetben játszódó Anno 2205-ből. 

A kiadó pontos számokat nem közölt, viszont érdekes statisztikákat már annál inkább. A játékbeli szigetekre közel hétmilliárd embert telepítettek; az 1800-as években a világ népessége a becslések szerint kevesebb, mint egymilliárd volt, de a következő évszázadban ez a szám meredeken emelkedett. A játékban ténylegesen megváltoztathatjuk a történelmet, ezért is olyan élvezetes a játékmenet. 

A játékosok több mint 10 millió hajót és egymilliárd gabonaföldet telepítettek, és több mint 3 millió szigetet építettek. 

Ahogy azt a tesztünkben is írtuk, ha az elmúlt évek stratégiai játékos felhozatalát nézzük, akkor az apróbb hibák ellenére összességében elmondható, hogy az Anno 1800 egy remekbe szabott, hiánypótló játék lett. És ezt a rajongók is tudják. 

5 komment - szólj hozzá!