Gyorsulnak a Nintendo Switch konzolok

A legutóbbi rendszerfrissítés során a Nintendo egyes esetekben engedélyezte a processzor órajelének megemelését, ami több ponton is jótékony hatással lesz a játékélményre.

Nem szoktunk a Switch rendszerfrissítéseiről külön cikket írni, de a Switch Firmware 8.0.0. névre keresztelt update-nek érdemes figyelmet szentelni, mert egy meglehetősen izgalmas újítást is tartalmaz. Nyilván egyetlen játékos számára sem titok, hogy a Nintendo gépe nem feltétlenül a hatalmas számítási teljesítménye miatt népszerű, de úgy néz ki, hogy a fejlesztők e téren is próbálnak előrelépni.

Egyelőre nem hivatalosak a pontos paraméterek, de a GBAtemp fóruma szerint „bizonyos esetekben” a gép processzora 1 GHz helyett 1,75 GHz-en üzemel, ami a játékok felbontása és képfrissítési rátája kapcsán ugyan nem tűnik fel, ám a töltési idők komoly mértékben csökkenhetnek.

Az oldalon elsőként a The Legend of Zelda: Breath of the Wild került a tesztek középpontjába, és ennek a felpörgetett üzemmódnak hála közel 30 százalékos gyorsulást tapasztaltak a töltések alkalmával. Ennek megfelelően egy korábban elmentett állást 31 helyett 21 másodperc alatt töltött be a gép, a gyorsutazás ideje 19 másodpercről 11-re csökkent, míg a helyszínek közötti váltás a korábbi 10 másodpercről 7-re csökkent.

A Nintendo háza táján egyébként közel sem ez az egyetlen érdekesség a hardvert tekintve; bizonyos szivárogtatások szerint a közeljövőben két vadonatúj Switch-modellre is számíthatunk, melyek közül az olcsóbb akár már a nyáron megvásárolható lesz minden érdeklődő számára.

6 komment - szólj hozzá!