Steam - egymilliárd regisztrált fiókkal

Április végén hatalmas mérföldkövet hagyott maga mögött a Steam - az online játékpiacra már több mint egymilliárd felhasználói fiókot regisztráltak. Ezek közül 90 millió felhasználó aktívan használja a szolgáltatást.

Valószínűleg Gabe Newell sem gondolta volna, hogy a Half-Life 2 sikerein felfuttatott online játékáruház, a Steam egyszer olyan népszerű lesz, hogy az emberiség egyheted része feliratkozik majd rá. Oké, nyilvánvalóan a valóság ettől igen messze áll, hiszen a regisztrált fiókok egy igen nagy szelete valószínűleg bot-, illetve spamaccount, vagy éppen teljesen inaktív, de a szám akkor is szépen fest.

A Steam ID Finder adatai szerint április 28-án regisztrált az oldal egymilliárdodik tagja. Az új felhasználó pedig egy olyan közönséghez csatlakozott ezzel, ahol több mint 90 millió játékos ügyködik aktívan, havonta legalább egyszer belépve – ez pedig már lassan egy féléves adat, a szám azóta csak nőhetett. A Steam folyamatos, gyors növekedését egyébként nem kis részben az ázsiai régiónak köszönheti. Kínában egyre népszerűbbé válik a szolgáltatás, így az ország felhasználótábora lassan az európai, vagy amerikai játékosszámhoz mérhető lesz.

20 komment - szólj hozzá!