Még mindig tartogat titkokat a Bloodborne

  • Írta: szlav
  • 2019. május 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Négy évvel a megjelenése után is találkozhatunk újdonságokkal a Bloodborne sötét, szövevényes világában. Igaz, ehhez esetenként bele kell nyúlnunk a játék fájljaiba, ahol megtalálhatjuk a premier előtt törölt dolgokat.

PlayStation-exkluzív cím lévén nem egyszerű beleturkálni a Bloodborne fájljaiba, akik mégis megteszik, azok egészen érdekes dolgokkal találkozhatnak. Lance McDonald egy teljes YouTube-csatornát szentelt a kivágott jelenetek visszaállítására, és évekkel a játék megjelenése után is talál még érdekességeket.

A legfrissebb videójában a játék egyik legérdekesebb mellékküldetését környékezte meg, rátalált ugyanis néhány elveszett dialógusopcióra, amik mélyen el lettek temetve még a premier előtt. Ezeket restaurálva teljesen új, egészen különös kontextust kap a Vileblood Queen, aki egy teljesen más, de mégis ismerős hangon szólal meg, ráadásul teljesen más hangvétellel.

Ismét elindulhat tehát a találgatás - mi köze lehet pontosan a Vileblood vérvonalnak a Hunter's Dream babájához, vagy az óratoronyban trónoló Lady Mariához? Definitív választ valószínűleg nem fogunk kapni, legalábbis addig nem, amíg a FromSoftware elő nem rukkol egy folytatással, de pont ezért szeretjük a Sekiro előtt megjelent soulsborne-játékok történetét: sok dolgot pusztán a mi fantáziánkra bíznak.

8.
8.
Duken
#4: Demon souls, ds1, bloodborne az etalon. Ds3 ezeknek az összemixelt változata. Jó, de közel sincs a többihez eredetiségben, atmoszféràban és identitásban. Harcrendszere bloodbornnak, ds-nek, sekironak más, de egyik se jobb a màsoknál. A maga módján mindegyik tökéletes. Az már csak izlès szempontja kinek melyik jön be. Viszont a setting demonba, ds2ben, bloodborneban a legerősebb a legizgalmasabb.
6.
6.
Yonkou
Imádom a bloodborne világát és a hangulatot amit áraszt, nagyon kijárna egy folytatás, vagy egy másik történet ebben a világban. Akár az old hunter erából. Mivel kivágták ezeket a dialógusokat és a legtöbb nyomot, így valszeg nincs sok kapcsolat a karakterek között, de érdekes lett volna.

Off: A gameplay messze a legjobb a Sekiroba eddig. Számomra csak azért nincs motiváció a 3. végigjátszásra mert már második nekifutásra is kb csak végig szaladtam a játékon, pár halál, az is csak figyelmetlenségből. De elsőre jobb élményt nyújtott mint az a pár ezer óra a korábbi játékaikban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...