Már otthon tesztelik a Project xCloudot

  • Írta: szlav
  • 2019. május 5.
  • Hír
Link másolása
Nem csak a Google mesterkedik felhőalapú játékos platformmal. A Stadia konkurenseként érkező Project xCloud a Microsoft Azure infrastruktúrájával hozza el otthonunkba a játékokat. A projektet pedig már nem csak házon belül tesztelik.

Úgy tűnik, hogy jó tempóban zajlik a Project xCloud és fejlesztése. A Microsoft tavaly októberben rántotta le a leplet a felhőalapú videojátékos szolgáltatásról, ami a világszerte kiépített Azure infrastruktúráját használja fel arra, hogy az otthoni készülékeinkre streamelje a gépparkokban futó játékokat. A projekt nemrégiben egy újabb kritikus szakaszhoz érkezett, Phil Spencer, az Xbox fejese ugyanis elárulta, hogy már nem csak házon belül tesztelik a szolgáltatást.

A Twitteren közzétett bejegyzésben Spencer gratulált az xCloud csapatának, akik elindították a "takehome release-t", vagyis már nem csak az irodán belül, hanem az otthoni számítógépeiken, mobiljukon, táblagépeiken és egyéb eszközeikkel is tesztelgetik a rendszert. Ez ugyebár egyre jobban emlékeztet egy "éles bevetéshez", hiszen itt már az eltérő eszközök, helyszínek, és a különféle vezetékes és vezeték nélküli internetkapcsolatok komoly szerepet játszanak a rendszer használhatóságában.

Egyre valószínűbb tehát, hogy valóban nem fog elmaradni az idei évre szánt nyilvános tesztelés - erről Phil Spencer ismét emlékeztetett minket a fent említett tweetben. Mi már alig várjuk, hogy kipróbálhassuk, hogy milyen is egyetlen vezeték nélküli Xbox One-kontrollerrel, egyenesen az éterből streamelve játszani a kedvenc címeinket, gyakorlatilag bármiféle kijelzőn, vagy mobileszközön.

66.
66.
Thor Vath
#56: Én mondjuk örülök, hogy ezt a környéket tutira nem pakolják tele az 5G-s mikrohullámú sütőkkel... le sincs tesztelve, hogy mennyire süti ki az agyadat, viszont elég sok nem hivatalos jelentés szól arról, hogy a kisebb állatok hullanak a tornyok körül, mint a legyek. De persze ez a haladást nem fékezheti. Eldöntötték, hogy ez lesz, ha beledöglünk is.
65.
65.
FURY380
64.
64.
#62: Hát valamiért beleölték azt a több milliárd dollárt meg jó pár évet a dedikált szerverekbe:) S nagyon úgy látszik,hogy igen jól döntöttek!Még hogy nem ez a jövő :)
Persze ugyan úgy kinevették őket ezen gen kezdetén is mint amikor(ahogyan más is leírta már) bemutatták az első tabletet 2001 ben!
63.
63.
#59: Itt pl a föld ill lakóházak feletti vezetékekről,micró,4 és 5G re gondoltam a hozzászólás végén.
Valamiért lemaradt.
62.
62.
murek
#60: Most csináltam egyet frankfurti shadow szerverrel: 35 ms, de ez már a 4k 60hz streamelt latency. Nekem Pestig van alap 9ms-em optikai kábelen.
61.
61.
Ha jól emlékszem egy pislogás 250ms :)
60.
60.
#58: Most gyors csináltam egy tesztet egy 1000km en belüli Azure szerverrel!
Mobil wifin 7ms
Gép kábelen 4-5ms a ping!
Na aki ezt érzékeli az hazudik szerintem!
Ennyit arról,hogy micsoda nagy idő míg eljut a szerverig meg vissza egy infó.
59.
59.
#56: Nem rossz alternatíva az 5G és átlag felhasználó számára bőven elég talán a 4G is!Jelenleg viszont nem rendelkezünk olyan technológiával ami nagyobb és gyorsabb sávszélességet biztosít a száloptikánál.+Nincs semmilyen egészségre káros hatása,ha csak bele nem kukkol rezes Raffael.
Viszont 1973 és 2011 között világszerte jelentősen csökkent a férfiak spermaszáma :)
Szóval nem biztos,hogy hosszútávúak lesznek ezek a megoldások!(értsd 10-20 ill több év pl)
58.
58.
murek
Shadow gaming magyarországról is megy mint az állat. Kiváncsi leszek erre is. Eddig verhetetlennek tűnik a full windowsos megoldásával.
57.
57.
crytek
#56: Csak ahogy kábeles net sincs mindenhol. 4-5Gs se lesz... Pedig megoldhatnák igazán pár plussz toronnyal
56.
56.
Ooorky
#55: Semmit, itt az 5G a kanyarban, kábeles net szép lassan vissza fog szorulni.
55.
55.
Thor Vath
#54: Persze, nejlon a szatyor. Nem nejnol. Tulajdonképpen szerintem egy szerkesztés gombot jóval egyszerűbb beépíteni egy weboldalba, mint 200 km optikai kábelt installálni, és mégsincs. Akkor mit várjak kábelftonton? :)
54.
54.
Thor Vath
#36: Nem optikai, valóban. A közeljövőben nem is várható, hogy az lesz, mert ahol föld alatt van, nem túrják fel a várost csak ezért, ahol meg felső vezetéken, arra meg tesznek. Örülhetek, hogy nem lajtoskocsival hozzák ki a netet, vagy nem nekem kell érte bemenni a szolgáltatóhoz, hogy én magam hozzam haza nejnolszatyorban.
52.
52.
delphijos
Én csak azt nem értem a nagy ellenzőknél, hogy miért csinálnak úgy, mintha azok akik szerint ez nem feltétlen az ördög ( vagy Soros ) műve, azt mondanánk, hogy itt 1 éven belül csak és kizárólag streaming game lesz, és hogy ez mindenkinek elhozza a Kánaánt. Szó sincs erről. Persze, tudom hogy a video streaming-el ne hasonlitsuk, de abból a szempontból igenis lehet, hogy hiába van itt már jó ideje, ez nem azt jelenti hogy ott is egy csapásra kihalt vagy megszűnt volna a másfajta filmnézés lehetősége.....
51.
51.
Ooorky
#49: Ez kb. olyan, mint amikor bevezették a kötelező biztonsági öv használatot és volt aki azzal érvelt, hogy "Mi van ha egy szekérrel ütközök és nem tudok félreugrani az ablakot átütő rúd elől"...
50.
50.
godach
#49: Én fiatalon belerúgtam a gépembe. Lelőttek "tán" csbe. Nem volt Bill meg egér. Mert kivágtam a szobából.
Ennek 20 éve vagy 15. Akkor se tudtam játszani pedig nem volt stream meg digitális vásár. Egyszerűen, hülye voltam.
49.
49.
frankdelgado
Nekem a sztrímeléssel nemcsak az a gondom, h mondjuk akadozik a netszolgáltatás. Mondjuk ha 2-3 napos ünnepen részegen leverem, vagy lehányom a routert, vagy a modemet és nem tudok újat venni, mert nincsenek nyitva a boltok, vagy mert a szerelők nem jönnek ki ünnepnap.... azért ha 2-3 napig nem játszom az már gond.
44.
44.
#43: Ott a pont!Illetve még a gyengébb telefonok,laptopok,tabletek,pc-k esetében.De hatalmas löket lehet fizika és al szempontjából is.Fizikai erőforrás megtakarítása céljából amit másra használhatnak.
42.
42.
godach
Ne haragudjatok, de nagyon nem értek veletek egyet. Nem azért, mert nem tudom miről beszéltek (mert tudom) hanem mert abban semmi ráció nincs.
Itt vagyok az n64 kazettáimmal, itt vagyok a ps2-es lemezeimmel, itt vagyok olyan kiadásokkal mint a PC-s Ubisoft-os Ghost Recon, Splinter Cell vagy akár van egy eredeti Arx Fatalis lemezem is többek között és most tényleg csak olyan címeket mondtam amikkel az elmúlt hónapokban akartam játszani.

Értem én nyarlako, hogy ragaszkodsz dolgokhoz, de finoman szólva is baszhatod.
Sokan, sony haternek tartanak holott nekem még legalább 40 bontatlan lemez fekszik itt, amivel támogatni akartam a céget, fejlesztőket meg úgy mindenkit aki hozzájárult volna az örömömhöz. Erre mi volt? PS3 éra és az elején akkora keletje volt a ps2 gameknak hogy inkább kitalálták hogy a mi gépünk megóvásának céljából beszüntetik a kompatibilitást.
Én kikoplaltam a PS3 árát és csak később lett meg mint azoknak, akik csípőből kifizették de úgy hogy bíztam bennük. Tudtam volna olcsóbban már akkor CFH vagy CWF verziókat venni de nem tettem... betyárbecsületből.
És amikor végre meglett, akkor tudatosult bennem hogy olyan szinten szembe peseltek, hogy az mai napig csípi a szemem.
Ahogy a 80'as évek arcade gépei megtalálhatóak ma, úgy a stream (akár only) játékok is utat fognak törni maguknak.
A célközönség, mindig a vásárló lesz aki ott hagyja a pénzét ellenben azzal aki nem. Nem kell sirni, nem kell ríni hanem választani kell egy hobbit, amiért fizetni fogsz. Ennyire egyszerű.
Az archiválás meg régebben sem jelentett gondot a jövőben meg főleg nem fog. Szerintem
38.
38.
Ha már ilyen hatalmas kultúrát vertek a kékeres VerPityu fejedbe!(csak a stílusodnál maradva,hogy te is értsd)
25 éve még a telefonoszlopot is kifizetették egy előfizetővel,ha szükség volt rá!És bizony régebben csak a kiváltságos és igen jómódú emberek használhatták!Egyébként meg ma már egy átlagos mobilnet(4g)is elegendő a használatához és ugye egy telefon előfizetés sem olyan körülményes dolog már.Az új technológiákat meg egyesek szerint majd Thanos féle csettintéssel elérhetővé teszik a világegyetem számára ahogyan a mai és régebbiekkel is tették!Gratulálok ismét!
37.
37.
Ooorky
#36: Mikrohullámú mondjuk tényleg semmire se jó, szüleimnél még megyeget is (ingadozik folyamatosan meg brutális latency), csak a sűrű ködöt nem bírja, apósoméknál viszont eső/havazás = 0 net...
36.
36.
#11: Ha ilyen időjárás függő akkor valszeg mikrohullámú net,de 1000,hogy nem optikai hálózat!Esetleg a upc,de a tcom is csinált egy darabig koax kábeles fost amivel jól be is fürödtek.Ma már nem igazán jellemző,hogy réz kábelt használják max lépcsőházakban vagy leágazásképpen házakra,bár sok helyen már ezt is kiváltják optikai szálakra mert lassan olcsóbb,nem korrodálódik,képtelenség beáztatni,karbantartást nem igényel az adatátviteli képessége meg ugye igencsak többszöröse!
29.
29.
godach
#28: Nem igazán szoktam egyetérteni veled, de nagyjából ez jutott eszembe nekem is, mint ami anno az internetkapcsolat vagy a CD kulcs aktiválásnál is.
28.
28.
Ooorky
#26: Mai állapot:
Fizetsz, cserébe letöltheted az internetről és a saját hardveren játszhatsz vele amíg az eladó megengedi.

Stream:
Fizetsz, cserébe játszhatsz vele interneten keresztül az eladó hardverén amíg az eladó megengedi.

Tényleg drasztikus különbség (mondjuk 100%-osan ellehetetleníti a warezt, így egyesek nagyon szomorúak lesznek ha elterjed és megjelennek az első stream exkluzív játékok).
26.
26.
user101
Én azt nem értem, hogy ez minden tekintetben rosszabb / visszalépés, mint a mai állapot! ( Persze üzlet és pénz, de azonkívül csak szop@s van vele ). Miért olyan happy mindenki és áll sorba a f@szért a szájába önként?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...