Tízéves a Plants vs. Zombies

  • Írta: zoenn
  • 2019. május 6.
  • Hír
Link másolása
Nehéz elhinni, pedig így van: tegnap volt tízéves a PopCap nagy sikerű tower defense-játéka, a Plants vs. Zombies. A gyors sikerre később ráugrott az EA is, igazi frencsájzot csinált belőle.

A PopCap Games eredetileg Windowsra és OSX-re adta ki a Plants vs. Zombiest 2009. május 5-én a Microsoft gondozásában. A játékban az a cél, hogy mindenféle agresszív növény telepítésével megakadályozzuk, hogy a zombihordák elérjék a bázisunkat. Vicces és ötletes tower defense-anyagról volt szó, ami az égbe repítette a fejlesztőket. 

A PC-s verziót egy évvel később követte az iOS-es változat, illetve 2011-ben Nintendo DS-re és PS3-ra is napvilágot látott a PvZ. Utóbbi változatot már kooperatív móddal is felvértezték. 2011 júniusában az Electronic Arts megvette a PopCap Gamest, így kilenc IP került a birtokába - beleértve a Plants vs. Zombiest, a Zumát és a Bejeweledet. 

A folytatás, a Plants vs. Zombies 2: It’s About Time megosztotta a rajongókat, lévén az EA mikrotranzakciókkal tömte tele. Szerencsére a frencsájz később megint sikeres lett, a készítők Garden Warfare-rel műfajt váltottak, és multis shooterként is remekül működött a növények és a zombik párharca. 

Reméljük, a folytatás már terítéken van!

7.
7.
GemForge
Az első rész nálam 10/10, több platformra is megvan. A 2. részt a 2. világnál untam meg végleg. Hiányzott belőle az első részre jellemző kiváló felépítés, inkább egymásra dobált szintek sorozatának tűnt az egész, amelyek valahogy sokkal unalmasabbak voltak... Nem akarom bántani az EA-t ( de fogom), de ezt is elbatyta, mint azóta sokmindent.
5.
5.
Perseus84
Sztem a masodik resz nagyon jo volt. Lehetet benne fizetni ige de enpl vegigtoltam az osszes palyat tranzakcio nelkul.
4.
4.
pjoco
Igazad van Nyarlako. EA kicsinálta. PVZ 2 mikrótranzakciós és csak mobilra kiadott fos lett. Utána meg TPS Shootert csinált belőle az EA. Normális folytatás dukált volna az első rész stilusában.
3.
3.
mestermagyar
#1: Remélem nem te típusod fogja írni a történelmez.
1.
1.
redsovi
Általánosban erre mentek el az info órák. Csapkodtuk a régi egereket, annyira izgultunk a végén. Imádtam. Kevés dolog egyike, amiért igazán hálás vagyok az EA-nek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...