Tízéves a Plants vs. Zombies

Nehéz elhinni, pedig így van: tegnap volt tízéves a PopCap nagy sikerű tower defense-játéka, a Plants vs. Zombies. A gyors sikerre később ráugrott az EA is, igazi frencsájzot csinált belőle.

A PopCap Games eredetileg Windowsra és OSX-re adta ki a Plants vs. Zombiest 2009. május 5-én a Microsoft gondozásában. A játékban az a cél, hogy mindenféle agresszív növény telepítésével megakadályozzuk, hogy a zombihordák elérjék a bázisunkat. Vicces és ötletes tower defense-anyagról volt szó, ami az égbe repítette a fejlesztőket. 

A PC-s verziót egy évvel később követte az iOS-es változat, illetve 2011-ben Nintendo DS-re és PS3-ra is napvilágot látott a PvZ. Utóbbi változatot már kooperatív móddal is felvértezték. 2011 júniusában az Electronic Arts megvette a PopCap Gamest, így kilenc IP került a birtokába - beleértve a Plants vs. Zombiest, a Zumát és a Bejeweledet. 

A folytatás, a Plants vs. Zombies 2: It’s About Time megosztotta a rajongókat, lévén az EA mikrotranzakciókkal tömte tele. Szerencsére a frencsájz később megint sikeres lett, a készítők Garden Warfare-rel műfajt váltottak, és multis shooterként is remekül működött a növények és a zombik párharca. 

Reméljük, a folytatás már terítéken van!

7 komment - szólj hozzá!