Hatalmas összegeket hoz a Bosszúállók: Végjáték

  • Írta: szlav
  • 2019. május 6.
  • Cooltúra
Link másolása
Minden idők legjobban teljesítő filmje lehet a Bosszúállók: Végjáték, amely alig tíz nap alatt lenyomta a kasszáknál a Titanicot, és már szorosan kezd felzárkózni az Avatarhoz is.

Valaki töltsön egy pohár vigasztalót James Cameronnak! Úgy tűnik, hogy a Bosszúállók: Végjáték megdöntheti az Avatar rekordbevételét, hiszen a szuperhősmozi alig tíz nap alatt több mint 2 milliárd dollárt hozott a konyhára a nemzetközi piacon. Ezzel máris beírta magát minden idők legjövedelmezőbb filmjei közé, rövid idő alatt letaszítva a második helyen trónoló Titanicot is.

A 2009-es Avatar mozijegyeire 2,7 milliárd dollárt költöttek az emberek a megjelenés évében, amitől a Bosszúállók nagyjából már csak 500 millióval maradnak el. Érdemes megemlíteni, hogy a nemzetközi piac sokat változott az utóbbi tíz évben, Kína manapság jóval nagyobb szerepet játszik az összesített statisztikákban. Az ázsiai ország 2009-ben nagyjából 200 millió dollárral segítette meg az Avatar rekordját, most viszont máris 511 millió dollárt költöttek a Végjáték megnézésére, ez a szám pedig nagyságrendileg igen közel áll az Egyesült Államok statisztikáihoz.

A Box Office Mojo adatai szerint a film hazai pályán eddig 619 milló dollárt hozott, ezzel pedig máris beírta magát a legjövedelmezőbb akciófilmek közé. Az amerikai bevételek egyébként már csupán 40 millióval maradnak el James Cameron Titanicja mögött, amit az 1997-es premierje óta többször is újra kiadtak a moziban.

Az Egyesült Államok hazai népszerűségi rekordját egyébként a Star Wars: Az ébredő Erő tartja, amely 936 milliót termelt a premiert követő első két hét folyamán. Valószínű, hogy a maradék néhány nap alatt a Végjáték már nem fogja beérni ezt a rekordot, de az összesített nemzetközi adatok erre könnyen vigaszt adhatnak, hiszen végső soron ezek teszik ki a bevétel oroszlánrészét. Az Avatar az eredményei 72,7 százalékát a külföldi piacnak köszönhette, ami igen nagy szeletnek számít - eddig egy szuperhősfilm sem volt ilyen népszerű az Államokon kívül. Ezt a rekordot is a Végjáték döntötte meg - a bevétel 71,7 százalékát a külföldi mozinézők szolgáltatták.

13.
13.
Blyan000
#8: Nemzetközi viszonylatban nincs konkrét kimutatás az inflációval számolva, de az Államokban Az Elfújta a szél tartja a rekordot, mögötte meg az Új remény van. A Titanic 5., az Ébredő Erő 11. az Avatar 15..... az Végjáték kb a 40. helyen.
8.
8.
Ooorky
#2: Úgy tudom inflációval számolva a Birodalom Visszavág tartja a rekordot a mai napig.
5.
5.
Yanez
#3: Szerintem a második részt több szuperhős mozi is veri.
4.
4.
Yanez
#2: Rekord szempontjából teljesen mindegy melyik mű mikor készült.
3.
3.
Mr.Dead
#1: Amúgy tényleg majdnem a legrosszabb Bosszúállók film szeritnem :D de azért a második reszt veri
2.
2.
Doncyke
Ilyenkor amúgy figyelembe veszik, hogy a Titanic és az Endgame között eltelt 22 év vagy csak a végösszeg a lényeg?
1.
1.
Mik vannak. D. Tényleg szar fim a Bosszúállók. Majd mindjárt jön a sok károgó, hogy téves ez a szám.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...