Sztrájkolnak a Riot Games alkalmazottai

A Kotaku még tavaly tárta fel, hogy a Riot Games amerikai részlegénél mindennaposak a legkülönfélébb szexuális zaklatások. Az ügyek miatt később több korábbi alkalmazott feljelentést tett, amit a stúdió nem igazán kezelt jól.

Tavaly jelent meg a Kotaku oldalán egy beszámoló, ami szerint a Riot Games Los Angelesben található irodájának céges kultúrája eléggé mérgező, a női alkalmazottak ugyanis rendszeresen szexuális zaklatásoknak vannak kitéve, miközben a cég azt is figyelmen kívül hagyta, hogy a Kaliforniában jogerős törvény értelmében etnikumtól és nemtől függetlenül ugyanazért a munkáért ugyanannyi fizetést kellene fizetnie az alkalmazottaknak.

A történtek után öt, korábbi Riot Games-alkalmazott döntött úgy, hogy hivatalos útra tereli az őket ért sérelmeket, így beperelték a stúdiót, a cég ügyvédei azonban az öt feljelentőből kettőt a rendes bírósági eljárás helyett választottbíróság elé kényszerítettek. Valószínűleg a sok-sok sérelem után ez lehetett az utolsó csepp a pohárban a stúdió több mint 100 alkalmazottjának, akik a hír hallatán úgy döntöttek, sztrájkolni kezdenek a Riot Games irodája előtt.

A stúdió úgy reagált, hogy jelenlegi döntésük végleges, azonban retorzióra a sztrájkolóknak nem kell számítania, illetve a jövőbeli ügyekben a dolgozók visszautasíthatják majd, ha arra kényszerítik őket, hogy választottbíróság előtt dőljön el az ügyük.

40 komment - szólj hozzá!