2022-ig pihentetik a Star Wars-filmeket

  • Írta: fojesz
  • 2019. május 7.
  • Cooltúra
Link másolása
Közzétette a Disney, hogy milyen ütemezés szerint küldi mozikba az új filmjeit a következő években - beleértve a Fox alá tartozó címeket is. A Star Wars és az Avatar így évente váltják majd egymást.

Kezdjük talán a legfontosabb hírrel: a Disney még a Star Wars Celebration apropóján jelentette be, hogy az idén decemberben mozikba kerülő Star Wars: The Rise of Skywalker után pihenteti picit a Star Wars-filmeket, azt viszont egészen eddig nem lehetett tudni, hogy mekkora kihagyásra számíthatunk.

Nos, a friss bejelentés szerint az Episode IX után 2022 decemberében kapunk majd először Star Wars-filmet, utána pedig 2024-ben, majd 2026-ben számíthatunk egy újabb mozira a jelenlegi állás szerint. A köztes időszakokat az Avatar folytatásaival tölti fel a cég: az Avatar második része átcsúszik 2021-re, majd 2023-ban, 2025-ben és 2027-ben érkezik egy-egy epizód. A pontos menetrend így fest:

  • 2021. december 17. - Avatar 2
  • 2022. december 16. - Untitled Star Wars
  • 2023. december 22. - Avatar 3
  • 2024. december 20. - Untitled Star Wars
  • 2025. december 19. - Avatar 4
  • 2026. december 18. - Untitled Star Wars
  • 2027. december 17. - Avatar 5


Arra még csak utalást sem tett a cég, hogy pontosan melyik Star Wars-filmekről lehet szó a korábban bejelentett (vagy akár a még be nem jelentett) projektek közül.

Bár egy ideig kétséges volt, hogy egyáltalán mozikba küldik-e, de úgy fest, a Fox-féle X-Men-vonulatot erősítő The New Mutants megjelenik, a jelenlegi tervek alapján 2020. április 3-án. (A hányatott sorsú Gambitet ugyanakkor lelőtték.) Csúszik a Brad Pitt nevével fémjelzett sci-fi, az Ad Astra is (2019. szeptember 9-én érkezik), a Spies in Disguise karácsonyra várható, a Harrison Forddal erősítő Call of the Wild jövő februárban kerül mozikba, az Artemis Fowl pedig 2020. május 29-re tolódik.

Ryan Reynolds és Shawn Levy videojátékos filmje, a Free Guy 2020. július 17-én jön, és jövő karácsonykor sem maradunk látnivalók nélkül, akkor várható ugyanis az állítólag Emma Stone főszereplésével készülő Szörnyella de Frász-film, és a Spielberg-féle West Side Story-adaptáció is. A Nimona adaptációját 2021. március 3-ra lőtte be a cég, míg az új Indiana Jones 2021. július 9-én esedékes.

A Marvel filmes univerzumának negyedik fázisa keretében nyolc - egyelőre cím nélküli - Marvel-mozi kapott dátumot a következő három évre:

  • 2020. május 1.
  • 2020. november 6.
  • 2021. február 12.
  • 2021. május 7.
  • 2021. november 5.
  • 2022. február 18.
  • 2022. május 6.
  • 2022. július 29.


Az ütemterv további premierdátumai javarészt már ismertek voltak korábban, ezekért csekkoljátok az eredeti közleményt.

22.
22.
B-Shaggy
#21: Én szeretem az új filmeket, de attól még ugyanúgy imádok visszagondolni arra az időre amikor kisebb koromba elolvastam azokat a könyveket. Kicsit sajnáltam is hogy a régi kánonba utána sokan Thrawnt próbálták másolni, nem nagyon jött össze nekik.
Amúgy egy ysalamiri nem nagyon jönne át nagyképernyőn szerintem :D
21.
21.
delphijos
#19: "a elolvasod a régi Thrawn könyveket akkor úgy teszel mintha Kylo Ren vagy Poe Dameron nem is létezne"

Egyetértek, az nagyon jó folytatás. Sajnos ( és ez mondjuk nem a Disney sara ) , túl sok idő telt el, ezt az eredeti szereplőkkel már nem lehetett megcsinálni. ( Azért majdnem biztos vagyok benne, hogy ha pl. a Disney talált volna ki olyan állatot ami "blokkolja" az erőt, azért is leszedték volna a fejüket... )
20.
20.
Chrysh
#18: Hát nehéz is a kedvetekben járni az egyszer biztos.

Szerintem a Solo egy tökre nézhető film volt, helyenként igen remek akcióval, de helyenként bugyuta szereplőkkel, mint pl.: a pánszexuális Lando, vagy a bárgyún néző Daenerys, a Rogue One a végére meg egyenesen fantasztikus lett a film vége felé azzal a nagy csatával.

Az a vicces, hogy a két spinoffról több jót lehet elmondani, mint a két főfilmről, és külön kevés jót lehet elmondani az Utolsó Jediról, amit csak azért nem vagyok hajlandó még sz*rnak tartani, ha a film nem azt a célt szolgálta, hogy a Last Jedi történései+ néhány év felkészülés a lázadók részéről megágyazhasson egy odab*szós csatározásnak a 3. részre.

Aztán persze lehet még mindig "meggyalázást" és "az eredeti szellemiség arconköpését" üvöltözni, hogy aztán kiderüljön, senkinek semmi se elég jó, és megint hagyják az egész szériát a francba.

Véleményem szerint elkezdehetnének nekiállni az "Egy Star Wars Történet"-féle stratégiának, ami lehetőleg jobbnál-jobb (legalábbis a Solonál nem rosszabb) foglalná magába, mert azokon kevesebb volt a felhördülés, mint a nagyfilmeken.
18.
18.
FrankBlack
#12: Az rendben is van, én nem arra gondoltam, hanem amit a Solo c. filmmel elkövettek.
17.
17.
Ooorky
#12: Már a legelső pletykákban benne volt, hogy Solo meg fog halni, szal abban nem sok meglepetés volt.
15.
15.
almaspite
#13: Melesleg, ha valaki azt gondolja hogy újabb hater kérem néze meg milyen arcot vágott szegény Mark Hamill miután megnézte a filmet. Sok mindent elárul.
13.
13.
almaspite
#10: +1 én nagyon szeretem az SW-t és gyerekorom egyik legszebb élményei egyike voltak a filmek. Azonban amit a disney leművelt vele arra szavak nincsenek, hogy megalázták az egyik legszebben kifort univerzumot.

Mielőtt valaki nekem esne, soha nem szidtam az előzmény triológiát, eltudok mélyülni a SW világában, és igen én is inkább old republic felé vettem volna az irányt. Őszintén gyülölöm a disney amiért belekontárkodott. X millió kis video van fent ahol szépen részről részre elmagyarázák a film összes hibáját és ez csak még a felszin.

(ITT NAGYON FONTOSAN KIEMELNÉM NEM KERESTEM A HIBÁIT, EGYSZERŰEN AZ ARCONBA KÖPTÉK ŐKET, BOCSÁNAT DE VAK NEM VAGYOK)

A logikátlan érzelmektől mentes gyökér döntések és gyenge humor amivel a disney teli pakolta filmeket, gyerekmesét iró majomnak oda adva femilista szemété varázsolva azt.

12.
12.
delphijos
#11: Mondjuk Han Solo szerintem pont nem az ő saruk. Ford már a Jedi-ben "szeretett volna meghalni", bármiben lefogadom hogy ezt csak így volt hajlandó vállalni.
11.
11.
FrankBlack
#10: +1 Számomra még a Dale Avery (Nyulászi Zsolt) könyvek is jobban tetszenek, mint amit a disney csinált a Star Wars-al, és főleg Han Solo-val. Én már inkább a könyvekben találom meg a számomra jó, és új SW történeteket. Inkább a legendák, mint a kánon. Timothy Zahn könyvei nagyon ott vannak, bár én jobban szeretem Han Solo történeteit (kedvenc karakterem a sw világában). Most épp a Tolvajbecsület c. könyvet olvasom, egész jó. Rengeteg jó SW könyv van, mindenféle érából, a legkülönfélébb főszereplőkkel. Aki jó sw történeteket szeretne sztem keresse a könyvesboltokban inkább.
10.
10.
xanatos0911
#5: Az SW franchise maga közel sincs a kifulladashoz... pont ez a lényege, hogy kb végtelen lehetőség rejlik benne. A probléma ott van, hogy a Disney és Kennedy a rendezőkkel együtt arcon hányták az egészet, mint egy 14 éves másnapos kölök a saját szüleit.
6.
6.
zoli12i
Lehetne pihentetni vagy húsz évig is.
5.
5.
Extol
Az Avatar engem spec kb 10x jobban érdekel mint ez a kifulladt SW frencsájz
4.
4.
Matt8888
Hehe utána sem valószínűbb, hogy jobb lesz a helyzet :D
3.
3.
Yonkou
Ha ilyen szar lesz mint az utóbbi két rész, nem erőltetném tovább.
2.
2.
Chrysh
Ok, akkor addig lehet fókuszálni a fasza játékok elkészítésére, nem?
1.
1.
B-Shaggy
Sejtettem, hogy nagyjából 3-4 év kihagyás lesz majd közöttük. Azt viszont nagyon adom, az összes karácsony környékére van beodőzítve (nyilván), az utóbbi pár évbe már-már a karácsonyi felkészülés része volt várni az SWt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...