Újabb utalás a PC-s Red Dead Redemption 2-re

  • Írta: sirdani
  • 2019. május 12.
  • Pletyka
Link másolása
A tavalyi év során egyszer már feltűnt a Rockstar Leeds programozói között egy személy, aki az életrajzában utalást tett a játék PC-s verziójára, ezúttal pedig egy LinkedIn-profilból érkeztek az új infók.

A konzolos megjelenés óta szinte nem telhet el úgy egy hónap sem, hogy ne érkeznének újabb pletykák vagy szivárogtatások a Red Dead Redemption 2 feltételezett PC-s verziójáról. Noha a 4chan-informátor mellényúlt, amikor április 22-re várta a játék hivatalos bejelentését, valami mozgolódás feltehetőleg mégiscsak van a háttérben. 

A napokban a Rockstar Toronto kötelékében 2016-ig programozóként tevékenykedő Nan Ma frissített LinkedIn-profiljában találhattunk utalást a PC-s Red Dead Redemption 2-re (lásd a fenti illusztrációt), ahol az illető a játék fizikáján dolgozott programozóként.

Persze mindezt érdemes a helyén kezelni, hiszen hiába a számos pletyka és logikusnak tűnő következtetés, a Rockstar Games oldaláról még mindig nem érkezett hivatalos bejelentés a portot illetően.

A Red Dead Redemption 2 jelenleg PlayStation 4-re és Xbox One-ra érhető el, a játékról írt tesztünket pedig az alábbi linken találhatjátok.

26.
26.
Hunszi
A GTA abból a szempontból jobb, hogy értelemszerűen azért rallyzni s randalírozni az autóval nagyobb szórakozás, mint egy lóval. E miatt, ha nem is tart ki a végtelenségig, de értelemszerűen sokkal később válik teherré az autóval furikázás A-ból B-be.

Amire pedig unalmas lenne arra hoppá, szinte végig is vitted a játékot. Az RDR-nél már akkor untam lovagolni, amikor beértünk legelőszőr St. Denisbe. Aztán amikor ott már még ótvatosan is kellett, nehogy elgázolj valakit s Wanted legyen a fejeden, plusz kerülgetni kellett a mocsarat a város körül, akkor már nem csak unalmas, de frusztráló is lett.
17.
17.
Ps fanboy
#16: Mind a két játék átvezetői jók, és először nézve nem önismétlő egyik sem. Mondjuk az tény, hogy az RDR2 átvezetői jobban sikerültek mint maga a gameplay, beleértve a harcrendszert is, mondjuk az is tény, hogy az RDR2 nagyobbat vállalt, amit immel-ámmal de teljesített is. Ezzel szemben a GoW harcrendszere a történet előrehaladtával fejlődik, új mozdulatok, új ellenfél tipusok, egy új fegyver...stb. A rengeteg tennivaló meg azért túlzás, a GoW nem openworld csak semi openworld, azaz csak részben nyitott, és inkább lineáris. Ennek köszönhetően sokkal koncentráltabb a játékélmény mint a RDR2 ben, vagy bármilyen openworldben. Egyébként ahhoz, hogy kimaxold a GoW ot, nem kell többször neki ugranod, azaz többször végigvinned, mivel bármikor szüneteltedheted a story küldiket és csináhatsz mást, de ha játszottál vele ezt tudhatod. :)
13.
13.
Hunszi
#8: Lehet ez lett a veszte, mert amikor megvettem az RDR-t, pont akkor egy 66%os leárazás volt a GoW-ra, így egyszerre kezdtem bele mindkettőbe.

Hazudnék ha azt mondanám nem húzott be az RDR elsőre, mert igen, de 2 hét után már nem nagyon izgatott, ameddig a GoW az utolsó trófeáig fenntartotta az érdeklődésemet. Életemben az első játék, amit kiplatináztam...valószínű ezért unalmasodott el nekem mellette az RDR.

De ahogy elnézem a játékosvilág nagyrésze is így járt, ha egymás mellé tették a két játékot, mert amilyen átadón megjelent az RDR és a GoW ott mindig az utóbbi zsebelte be a díjakat.
11.
11.
Animejetix
Mondjuk azért van az a pénz amit ha fizetnének nekem akkor újra elővenném ezt a játékot... De ingyen semmiképp se játszanék vele.
8.
8.
Macifasz
#3: Na látod milyen érdekes, mert tény, hogy néha lassabb, vontatottabb a gameplay, de én a közel 90 óra alatt, amit beleöltem egyszer se untam és egyszer se volt olyan időszakom, ahol "szenvedtem" volna és csak azért játszottam vele pár órát az adott napon, hogy végre a végére érjek. Pedig a fősztori mellett játszottam a melléküldetésekkel és volt olyan, hogy csak úgy vakon elkezdtem lovagolni a világba, hogy belefussak a random küldikbe. :-) Számomra isteni volt. Igaz, a God of Wart így se tudta lepipálni nálam. :-D
3.
3.
Hunszi
Ez a passzivítás a cikk alatt sokat elmond...nem lett azért ez a játék olyan nagy durranás. Első napos vétel volt PS-en, de azóta is csak 50%ig jutottam vele (időközben platináztam egy GoW-ot) Írtó szép a világ, gyönyörű a környezet, tényleg él az egész, de rettentő unalmas a gameplay egy idő után.

Dugig vagyok pénzzel, de nincs mire költsem, a tábor csak azért van maxra fejlesztve, mert nem volt más mire felhasználni a pénzt, de másképp értelmetlen, egy városban sokkal könnyebben s gyorsabban megkapod, amire szükséged van...a craftolás olyan szinten súlytalan, hogy egy percig sem vonz, hogy bármit is készítsek. A melléküldetések "lopj egy kocsit, lopj egy lovat, halászat, poker" pedig kétszer-háromszor bulik, de utána az életben nem fogod használni őket.

Komolyan, minden kimagasló a játékban, még a sztori is jó a kis mellékszálakkal stb....de eskű olyan unalmas játszani vele néha, hogy nem birom. Hetente alig vagyok képes vele 2-3 órát játszani s azt is csak becsületből, hogy vigyem végig a sztorit. Soha nem gondoltam volna, hogy ezt fogom írni...de teljes áron megvenni ezt a játékot a legnagyobb bukta volna, amit elkövethettem a gaming "karrierem" során.
2.
2.
ribizly
PC-re első napos vétel. Konzolon nem bírtam vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...