Epic Games Store-exkluzív lesz az Outer Wilds

  • Írta: sirdani
  • 2019. május 13.
  • Megjelenés
Link másolása
A Mobius Digital bejelentette, hogy PC-n kizárólag az Epic boltjában fog elrajtolni a játék, és bár „később további platformok” is szóba jöhetnek, a részleteket és a megjelenési dátumot egyelőre még homály fedi.

Az Outer Wilds során a játékosoknak egy távoli, furcsaságokkal teli naprendszert kell felfedeznie, ahol a megfelelő oxigénellátás mellett a ránk leselkedő szörnyek is folyamatos figyelmet igényelnek. Ha elbukunk, akkor minden alkalommal a kezdőbolygónkon születünk újra, hogy aztán a korábban kitűzött feladatainknak újra és újra nekiláthassunk. A veszély azonban ugyanúgy váratlanul csaphat le ránk, mivel minden egyes kudarc után alapjaiban változik meg a minket körülvevő világ.

Az izgalmas koncepciónak köszönhetően nem csoda, hogy a játék rengeteg támogatóval rendelkezik a Figen, ahol azonban az Epic-exkluzivitást meglehetősen vegyes érzelmekkel fogadták. A fejlesztők szerint az Epic lehetőséget ad arra, hogy a játékot még jobbá és még inkább elérhetővé tegyék minden olyan ember számára, aki picit is érdeklődik iránta. „Biztosak lehettek benne, hogy elolvassuk az összes kommentet, és ezek alapján a célunk, hogy a játékot a kívánt platformokra is olyan gyorsan eljuttassuk, amilyen gyorsan csak lehet.”

Arra vonatkozóan, hogy mindez mégis mennyi időbe telhet, egyelőre nem érkezett semmilyen információ, de a támogatók közt jelenleg többen is azzal fenyegetik a fejlesztőket, hogy amennyiben az Epic Games Store-os megjelenés után egy hónapon belül nem lesz kapható a játék Steamen, úgy élni fognak a visszatérítési jogukkal.

Az Outer Wilds az eredeti tervek szerint még 2018 év vége felé rajtolt volna el PC-n és Xbox One-on, melyet azonban elhalasztottak egyelőre ismeretlen ideig.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...