Battlefield V - jött is, ment is a kétfős Firestorm

Rengeteg rajongó hatalmas kihagyott ziccernek érezte azt, hogy a Battlefield V battle royale-módjában, a Firestormban kezdetben csak egyedül, vagy négyfős csapatban lehetett akciózni. Úgy tűnik, hogy nem véletlenül alakult így a dolog.

Különös döntésnek tűnt, hogy a Battlefield V: Firestorm meccseit duóban nem, csakis egyedül, vagy négyes csapatban játszhatjuk. A rajongói nyomásra aztán engedett a Criterion és a DICE csapata, így áprilisban limitált ideig ketten is leugorhattunk a tűzgyűrű közepébe. Ha viszont mostanában szeretnénk ezt megtenni, akkor pórul járnánk: a fejlesztők mára nyomtalanul eltüntették ezt az opciót, mégpedig nem is ok nélkül.

Ahogy azt a csapat egyik közösségi menedzsere Redditen kifejtette, kezdetben hatalmas volt a lelkesedés a duó iránt, amit egy limitált idejű esemény keretei közt vezettek be. Később azonban a játékosok legnagyobb része mégis visszatért a hagyományos egyjátékos módhoz, vagy a Squadhoz, ezért a stúdió úgy látta jónak, ha nem véglegesítik a páros opciót. Az ok egyszerű: ha egy adott játékmódot játszó közönséget a csapatok eltérő méretével további szeletekre osztanak, akkor a matchmaking rendszere egyre kevésbé lesz képes gyorsan, jó minőségű játszmákat összehozni.

Valószínűtlen tehát, hogy a Firestorm duómódját permanens játékmódként láthatjuk majd viszont, de nem kizárt, hogy a folyamatosan frissülő időszakos események során még visszatérhet. Ha máshogy nem, akkor valószínűleg a nyáron érkező privát játékmódok során lehetőségünk lesz majd arra, hogy újraélesszük ezt az opciót.

3 komment - szólj hozzá!