110 millió eladott példánynál jár a GTA V

A Take-Two is megtartotta teljes üzleti évének beszámolóját, ahol nem csak az derült ki, hogy óriásit ment a kiadó, hanem az is, hogy még mindig piszkosul sokan veszik a Grand Theft Auto ötödik felvonását.

A befektetőknek tartott konferencián a Take-Two Interactive bejelentette, hogy remek üzleti évet zártak. A teljes bevételük 2,67 milliárd dollár volt, ami 49 százalékos emelkedés az előző évhez képest, ráadásul ebből a nettó profit 333,84 millió dollár, ami 92 százalékos növekedés. A végeredményből a negyedik negyedév vastagon kivette a maga részét, a bevétel ugyanis az utolsó pár hónapban 539,01 millió dollár volt, ami 20 százalékos ugrást jelent. A nettó profit itt 56,83 millió dollár lett, ami 37 százalékkal kevesebb az egy évvel ezelőttihez képest.

Szó esett a játékokról is, így kiderült, hogy a Red Dead Redemption folytatásából eddig 24 millió egységet szállítottak le, igaz, az utolsó negyedévben mindössze egymillióval tudták csak növelni ezt a végösszeget. A kiadó elnöke, Strauss Zelnick a Red Dead Online-ról is beszélt picit. Mint mondta, hamarosan lezárják a bétafázist és rengeteg új tartalmat is elérhetővé tesznek, ráadásul minden az elképzeléseik és a tervezett ütemterv szerint halad.

A kiadó többi játéka is remekül teljesített. Az NBA 2K19-ből 9 millió darabot szállítottak eddig le, ami nagyjából megegyezik az előző rész eredményeivel. A vásárlók "visszatérő" költései azonban megugrottak, a negyedik negyedévben 79 százalékkal, a teljes üzleti évre levetítve pedig 45 százalékkal.

Szerencsére a kiadó a Civilization VI és annak kiegészítőjének, a Gathering Stormnak az eladásaival is elégedett, ahogy a Grand Theft Auto V is még mindig elképesztően népszerű, így a játék már 110 millió eladott példánynál jár. A Borderlands-sorozat is jól áll, jelenleg 43 millió eladott darabszámnál tart, amiből csak a Borderlands második része 20 millió példánnyal veszi ki a részét. Mint kiderült, havonta több mint egymillió játékos még mindig játszik is a második résszel.

A következő pénzügyi év elvárásait 2,7 és 2,8 milliárd dollár közé lőtte be a kiadó, amiből a jövedelemadók megfizetése előtti eredményt 447 és 481 millió dollár közé várják. Többek között olyan játékoktól várja a kiadó a további növekedést, mint a Borderlands 3, a The Outer Worlds, az NBA 2K20, a WWE 2K20 és az Ancestors: The Humankind Odyssey.

10 komment - szólj hozzá!