Nem zárt jó üzleti évet a Square Enix

Amíg a legtöbb kiadó alapvetően remek üzleti évet zárt, addig a Square Enix ugyanezt már nem mondhatja el magáról. Hiába teljesített jól a Kingdom Hearts III és a Shadow of the Tomb Raider, a költségek elvitték a nyereséget.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#14
"Nem zárt jó üzleti évet a Square Enix"
Elsore ez ugrott be.
A jatekosok bearaztak a sok szinvonaltalan fost.
Masodiknak meg ez.
Van akinek semmi sem eleg.
Remelem habzo szajjal 42 fokos lazzal fetrengenek az igazgato tanacs tagjai es a befeltetok is a penzmegvonastol..
#13
#8: +1
Errol van szo.
#12
#6: Szerintem kettotok kozt te vagy kevesbe kepben.
A kapitalizmusnak ez az egyik rakja.
Az allando novekedes.
Olyan nincs.
Ezert borul be nagyjabol egyre surubben.

#3
En inkabb azt mondanam:
Talaltak a terkepen egy tocsat ahol meg nincs jacht-juk.
#11
#10: Tanácsra nincs szükségük de hogy mi francot tud bratyizni ott is vigyorogva előtte a kínaiakkal ha jól hallottam hihetetlen őstehetség.
#10
Szerintem áldott atyánk és védelmezőnk azért ment ámerikába, hogy tanácsot adjon az ottani influencer főnöknek az elvárt és tisztességes haszon fogalmáról... :))) Olyan lesz ez, mint egy lopass vagy highpass filter, mindenki aki nem fér bele és nem adózik stadionra az dögöljön meg... :)
#9
#8: Ebben igazad van...de sajnos ez a valóság, amiben élünk. Én is egy multinál dolgozom már évek óta, szóval nap, mint nap találkozom ezzel. Senki és semmi nem lényeg, csak a profit növekedése.
#8
#6: Szép kis mese. Az a 1,6 milliárd bevétel, igen nagy része, szerinted mire is ment el? Abban már benne van az üzemi költségek, a marketing, és minden egyéb. És ebből maradt, egy tiszta profit. Úgyhogy egy új stúdiót is nyitottak. És összességében több game-et, terméket adtak el, mint tavaly.
Ez sima kapzsiság, semmi több. Ostoba pénzhajkurászás, hogy a befektetők még könnyebben még többet kereshesenek.
#7
#6: *ha nincs X mennyiségű pénz.
#6
#5: Látszik te se sokat értesz az üzleti világhoz...

Egy ilyen vállalat azért kell folyamatosan növekedjen szépen lassan, mert ez a piac változik a leggyorsabban, e miatt irdatlan mennyiségű pénzt kell visszaforgatni a cégbe, hogy lépést tudjanak tartani a trendekkel és a fejlődéssel. Minél kevesebb a profit, annál kisebb költségvetésű játékok tudnak készülni, annál kisebb lehet a fejlesztőcsapat, a felszerelés és annál kevesebb befektetőt tudnak bevonzani stb stb.

Ha egy cég csak arra hajt, hogy mindig profittal működjön, de nem célja a növekedés, akkor hosszútávon bebuknak. Egy pékség működik, mert 10 év múlva is lehet ugyanazzal a kemencével kenyeret sütni, de egy tech céget az idő felmorzsol, ha X mennyiségű pénz. Szépen hangzik a 266 millió profit, de azt az oldalt is meg kell nézni, hogy a jövőre nézve mennyi pénzt kell visszafordítani a profitból a fenntarthatóságért. A befektetők pedig akik dollármilliókat tesznek a cégbe, nekik nem az a céljuk, hogy a 10 millió dollárjuk 2 év múlva is 10 millió dollárt érjen...az nekik hol éri meg? Nem a nagyi párnájaként nézek a befektetni való cégekre, így miért tartjanák a pénzüket egy cégben, ami nem jövedelmez?
#5
#1: Csak ennyi a tiszta profit?! Dehát tavaly ez több voot! Mit csináljunk hát, hogy a befektetők ne legyenek mérgesek?
Megvan! Kirúgunk pár száz fejlesztőt! Ez az, akkor csökkennek a költségek! Juj de zsenik vagyunk.
A walstreet-en majd örülni fognak.
#4
Hát ha a Final Fantasy MMOk nem ilyen szürke színtelen fos gui, grafikával optimalizáltságot még hírből se ismerve jönnének talán játszanának vele is az emberek.
#3
#1: Hát igen, hamarosan szerintem csődöt is jelentenek, ilyen óriási veszte... Ja, nem!
De tudod, a kapitalista berendezkedésben ha a növekedés növekedése megáll, vagy neadjisten csökkenésbe fordul, az egyenlő az Apokalipszissel. Tehát nem elég profitábilisan működni, még a profitnak is folyamatosan nőnie kell, mert különben szomorúak lesznek a befektetők, hogy nem vehetik meg a 20. villájukat Beverly Hills-ben.
#2
Kellene már nekik a PS5 és a Xbox Two, hogy legyen új platform, amire a Final Fantasy összes részét ki tudják adni újra. :)
#1
"a profit ebből mindössze 266 millió dollár"
:D