Weiss és Benioff készítik a következő Star Warst

A The Rise of Skywalker után három évre megpihennek a Csillagok háborúja univerzumában játszódó mozifilmek. Azt viszont már elkönyvelhetjük, hogy a 2022-es felvonást a Game of Thrones alkotói írják majd.

A Disney nemrég felvázolta az elkövetkezendő néhány évet érő ütemtervét, amely alapján kiderült, hogy az idén karácsonykor érkező kilencedik Star Wars-epizód után 2022-ig pihentetik majd a franchise-t, utána pedig csupán kétévente jelentkeznek újabb mozifilmekkel. Ezek nyomán persze sok kérdés felmerül - kérdések, amelyekre valószínűleg még évekig nem kapunk választ. Azt viszont már most megtudhatjuk, hogy a Star Wars-filmek következő fejezetét a Weiss és Benioff-féle projekt nyitja majd.

Bob Iger, a Disney CEO-ja egy üzleti hívás során hintette el az első részleteket arról, hogy merre halad majd a Csillagok háborúja univerzuma a Skywalker kora után. A történettel, vagy a settinggel kapcsolatban persze továbbra is csak találgathatunk, de az már biztosnak tűnik, hogy az első filmért a Trónok harca-tévésorozat készítői, D.B. Weiss és David Benioff felelnek. Már korábban is hallottunk híreket afelől, hogy az egyik jövőbeli mozis projektet ők viszik majd, de az csupán most derült ki, hogy ők nyitják meg az új trilógiát követő Star Wars-filmek következő fejezetét.

Mi már alig várjuk, hogy mi fog kisülni ezekből, de 2022 év vége azért mégis elég messzinek tűnik. Szomorkodni azonban így sem lesz okunk, hiszen a három éven átívelő üresjáratot átszelhetjük majd a Disney+ élőszereplős sorozataival. A The Mandalorian már idén novemberben elénk kerül majd, ezt pedig a Cassian Andorra fókuszáló széria követi. Bob Iger szerint egy harmadik sorozat is elstartol még 2022 előtt, erről azonban még nem sokat árultak el.

52 komment - szólj hozzá!