The Division 2 - matchmaking nélkül jön az első raid

  • Írta: szlav
  • 2019. május 15.
  • Hír
Link másolása
Holnap megérkezik a sokak által várt frissítés, amellyel élesedik a The Division 2 első raidje. Az Operation Dark Hours azonban bármiféle matchmaking-eszköz nélkül érkezik, így csakis nyolc előre megszervezett játékossal játszhatjuk majd azt.

Két hónapot kellett várnunk, de holnap végre megérkezik a Tom Clancy's The Division 2 első nyolcfős raidje, az Operation Dark Hours. A frissítés azonban már a megjelenése előtt felháborodást szított a játékosok körében, ugyanis a fejlesztők ígéreteinek ellentmondva a játékmód nem kap majd saját matchmaking toolt.

És hogy miért akkora probléma ez? Nos, az "ígéret szép szó" elven felül ez a döntés jócskán megrövidítheti a raid élettartamát, ráadásul a matchmaking hiányával rengeteg játékos lemaradhat az endgame tartalom egyik legfőbb szeletéről. A játék egyik marketingese, Alexandre Guenounou szerint ugyanis vagy a klánrendszeren, vagy a barátlistánkon keresztül kell összehalásznunk az embereket, esetleg beszervezhetünk idegeneket, ha meglátjuk őket és felvesszük velük a kapcsolatot a játékon belül.

Az említett módszer egy MMO esetében egy ideig működőképes, a játékosszám fogyásával és a tartalom elévülésével azonban szomorú sorsra van ítélve. Vegyük csak a Blizzard és a World of Warcraft példáját, akik 15 évvel ezelőtt szintén matchmaking-eszközök nélkül indították el a szerepjátékot. Ott esetenként 40 főt kellett beszerveznünk a raidekre, ami már önmagában is hatalmas feladatnak bizonyult. A második kiegészítőre azonban bevezették a Dungeon Findert, később pedig a Raid Findert, amelyek máig a játék egyik legfontosabb, központi eszközeivé váltak. Ezzel hosszabb távon a korábbi tartalmak is relevánsak maradhattak, hiszen a fejlődő játékosok ezek segítségével juthatnak el az aktuális raidekig.

12.
12.
mhatrix
#11: közbe meglett a tier 4,450 vagyok
utolsó küldetés kell capitol building hard
de senki...senki nem csatlakozik...már 2 napja
11.
11.
NDee
#6: Igen, Tier 4. Ha van egy ismerősöd, aki 500 körül van, akkor 1 óra és megvan a 450+ :)
10.
10.
Nagyerecsakide
#8: A div1-ben is ott áll az ember mint egy prosti hátha felszedik. :)
Terminálban már ritka ha felszednek de a dlc-kben több az esély.
9.
9.
CitromH
#8: Hát ja, én is abbahagytam. Persze nem véglegesen, de nem mozgat jelenleg. Ennek egy oka van: a DZ egy rakás szar. És egyből van 3 rakás szar is a játékban teljesen feleslegesen. A Division 1-ben lévő feeling sehol sincs.
8.
8.
shooter1234
Én bent vagyok egy klánban, amikor belépegetek, van hogy rajtam kívül senki sincs fent, vagy csak ketten-hárman. Sokan abbahagyták a játékot, így kimarad a Raid nekem is, ha nem lesz matchmaking.
7.
7.
mhatrix
#6: egyébként kicsit már fölmegy ám a pumpa,kifizetek 10 akárhányat ezért a játékért,
azt mindennap vagy szerver karbantartás vagy kidobál vmi delta-6 kóddal
így nem lehet játszani...
6.
6.
mhatrix
#5: az tier 4 nem?
389 van nekem,akkor az még odébb van,de megpróbálom majd
köszi
5.
5.
NDee
Tartok tőle, hogy nagyon leesett a játékosok száma, azért nincs meccscsinálás benne...
Amúgy 450től a challenge is teljesíthető egyedül, mert arányosan kevesebb ellenfelet dob a gép
4.
4.
mhatrix
#3: ja én szeretném platinázni a játékot és nem tudom hogy köze van e ehhez a támához
de van egy trophy hogy az összes főküldit Hardba is meg kell csinálni,nos ez egyedül esélytelen, 15 küldi van strongholddal együtt,a fele megvan és matchmakinggel csinálom. olykor 10 perceket is várni kell míg valaki csatlakozik. nem értem miért
bár valaki segíthetne beszállni :P
3.
3.
Tbone1942
Szóval akkor akik magányos farkasként tolják mint én pl klán meg barátok nèlkül akkor az csak úgy juthat be a Raidbe ha találkozik valakivel az utcán akinek éppen véletlenül kialakulóban van a csapata és talán behiv talán nem...ez igen. naaa vegyèl be lègysziiii mint anno a WOW BC idején a Raidek bejárata előtt..nemigen gondolta át ezt az Ubisoft
2.
2.
gorbesz
#1: Ja es a guided game szrt sem er mert 1 orat kell varni hogy bedobjon tarsakat pfff
1.
1.
gorbesz
Azzal az ocska kifogassal nincs matchmaking destiny raidekben sem, miszerint nehez es csak baratokkal lehet tolni. Nemaaar. Igen osszerakhat idiotakjal, de jokkal is nem? Matematikai alapon. Utalom ezt a barom ideologiat. Itt is elcseszik gratulalok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...