The Division 2 - matchmaking nélkül jön az első raid

Holnap megérkezik a sokak által várt frissítés, amellyel élesedik a The Division 2 első raidje. Az Operation Dark Hours azonban bármiféle matchmaking-eszköz nélkül érkezik, így csakis nyolc előre megszervezett játékossal játszhatjuk majd azt.

Két hónapot kellett várnunk, de holnap végre megérkezik a Tom Clancy's The Division 2 első nyolcfős raidje, az Operation Dark Hours. A frissítés azonban már a megjelenése előtt felháborodást szított a játékosok körében, ugyanis a fejlesztők ígéreteinek ellentmondva a játékmód nem kap majd saját matchmaking toolt.

És hogy miért akkora probléma ez? Nos, az "ígéret szép szó" elven felül ez a döntés jócskán megrövidítheti a raid élettartamát, ráadásul a matchmaking hiányával rengeteg játékos lemaradhat az endgame tartalom egyik legfőbb szeletéről. A játék egyik marketingese, Alexandre Guenounou szerint ugyanis vagy a klánrendszeren, vagy a barátlistánkon keresztül kell összehalásznunk az embereket, esetleg beszervezhetünk idegeneket, ha meglátjuk őket és felvesszük velük a kapcsolatot a játékon belül.

Az említett módszer egy MMO esetében egy ideig működőképes, a játékosszám fogyásával és a tartalom elévülésével azonban szomorú sorsra van ítélve. Vegyük csak a Blizzard és a World of Warcraft példáját, akik 15 évvel ezelőtt szintén matchmaking-eszközök nélkül indították el a szerepjátékot. Ott esetenként 40 főt kellett beszerveznünk a raidekre, ami már önmagában is hatalmas feladatnak bizonyult. A második kiegészítőre azonban bevezették a Dungeon Findert, később pedig a Raid Findert, amelyek máig a játék egyik legfontosabb, központi eszközeivé váltak. Ezzel hosszabb távon a korábbi tartalmak is relevánsak maradhattak, hiszen a fejlődő játékosok ezek segítségével juthatnak el az aktuális raidekig.

12 komment - szólj hozzá!