Meglepő partnerséget kötött a Sony és a Microsoft

  • Írta: zoenn
  • 2019. május 17.
  • Bejelentés
Link másolása
Bizonyára sokan felkapják a fejüket annak hallatán, hogy a Sony és a Microsoft együttműködnek majd és közös fejlesztéseik lesznek a játékstreaming és a felhőszolgáltatások területén.

A Microsoft hivatalos honlapján megejtett bejelentés értelmében, a Sony és a redmondi vállalat a jövőben a felhőmegoldások fejlesztésében működik közre, hogy még jobb játékstreaming szolgáltatásokat kapjanak a felhasználók. Mindkét konzolgyártó ezentúl a Microsoft Azure technológiáját használja majd a játékstreaming területén. 

Habár rivális vállalatokról van szó, egymással kollaborálva még jobb élményt nyújthatnak majd a felhasználóik számára világszerte. Ezenkívül a mesterséges intelligencia terültére is kiterjed a partnerség - ritka az ilyen összefogás a játékiparban. 

Az Xbox fejese, Phil Spencer a Twitteren adott hangot örömének, és reméli, hogy az együttműködéssel csak jól járhatnak a játékosok a világ minden táján. 

Azt nem tudni, hogy milyen hatással lesz a Microsoft-féle Project xCloud, illetve a Sony-féle PlayStation Now jövőjére a bejelentés.

78.
78.
tsulok
#74: A Sony-nak kell egy cloud szolgáltattató. Azurt-t nem használhat mert Xbox, gondolom Google-t sem mert Stadia. Maradt az AWS (most is azt használja valamilyen szinten), de valójában az sem mert az Amazon is készít egy saját játékplatformot.
Tehát a Sony-nak önerőből kellene megoldania az infrastruktúrát, ami sok pénz és idő. (Ott a beszállítók tudnák, hogy szorult helyzetben van és ezt kis is használnák). Tehát végeredményben gyengébb/drágább lenne a PlayStation, de legalább teljesen szabad a piac. (A Sony azért használhatna Windows, Office-t stb.?)
77.
77.
#75: Na igen, az elég nyilvánvaló, hogy ez így nem a játékosok érdeke. Ez egy olyan dolog, hogy ha összejön nekik, kvázi csak a játékot kell elkészíteni, de azt sem sokszorosítani, sem hozzá hardvert fejleszteni nem kellene. Utána meg persze havidíj az egész szolgáltatás. Ezzel ők tetemesen kevesebbet költöttek, a játékos meg sokkal többet fog. Ennek a végére tényleg mindegy, hogy MS vagy Sony, vagy milyen gamepad van a kezedben és az is mindegy, hogy fizettél-e, amikor a kedvenc játék megjelent, mert ha most nem fizetsz, az sem lesz hozzáférhető.

És jöhetnek az Anthem féle streamelt játékok is alap verzióban a havidíjban, utána meg külön fizetős DLC-k és mikrotranzakciók az egészre.
75.
75.
HMoody
#73: Jogilag lehet, nem troszt, de pont leirtad, hogy miert fognak ossze. Es egyertelmu, hogy ez minden csak nem jo a jatekosoknak hosszu tavon.
74.
74.
HMoody
#72: Mar miert csokkentene a versenyt?
73.
73.
#70: Nem tröszt. Mind a kettőnek az a célja, hogy beszüntessék a használt játék adás-vételt, valamint a hardver árának megspórolására létrehoznak egy streaming rendszert. Ezt azért kell közösen, hogy mind a kettő ugyan úgy működjön, ezzel is egyszerűsítve, gyorsítva és olcsósítva a játékok megjelenését.
72.
72.
tsulok
#70: Itt nem PlayStation Xbox összeolvadásról van szó, hanem Sony Microsoft együttműködésről. Az jobb lenne, ha a Sony nem használhatná az Azur-t? Ez pont csökkentené a versenyt.
71.
71.
delphijos
#70: Az ilyen megállapodásokra nem terjednek ki azok a törvények. Ez nem felvásárlás vagy fúzió. Csak egy közös “projekt”. Ez nem tröszt.
70.
70.
HMoody
Az ilyen osszefogasokon es trosztalkotasokon nem kell orvendezni. A jatekosoknak a verseny jo, ezert is baromsag a fanboykodas. Minnel erosebb a konkurrencia, annal jobb lesz nekunk, akarmelyik platformot is hasznalunk. Remeljuk, az USA torvenyei majd beleszolnak ebbe a megallpodasba is.
68.
68.
delphijos
Nekem egy gondom van a box kontrollerrel. Vettem hozzá aksi pakkot (gyári) és a kontrolleren levő micro USB aljzat olyan vacak, hogy már attól kimozdul a kábel ha csak ránézek. 3 kontroller van ( az egyik elite ) és mindhárom ilyen....
64.
64.
Fata Morgana
#55: A DS4 bír több mint 9 órát???
Már bocs de ez nem igaz még vadi új korában sem bír 4-5óránál többet max rezgés nélkül talán 6-ot de nem esküdnék meg rá.
62.
62.
Mr.Dead
#61: Nekem két gyári volt, mindkettő kinyiffant két nen túl intenzív év után. A két analóg elszállt, nem lehet velük sprintelni a játékokban/a kamera forog úgy mint az őrült. Most vezetékes nacont használok, ha egy évig bírja nekem oké, legalább nem olyan rohadt drága mint a gyári ds4
61.
61.
Al365
Ha már szóba került a kontroller téma, megragadom az alkalmat. Interneten keresgélve, nem találtam olyan helyet,, ahol a PS4 kontroller problémákról lett volna szó.Előző genererációból volt 360-am és PS3-am is. Mindkét konzol kontrollerei jól vizsgáztak, nem volt velük problémám. Az XBOX-osnak a rengeteg használattól egy idő után tönkrement az analóg része, de tényleg sokat volt nyústölve. Szóval belefért.
Ellenben a PS4-em 3 éve van, ez alatt már a 4. kontrollert használom. Szerintem ez nem normális.
1. Sony gyári. L2-t nyomom (általában célzás) akkor automatikusan lassan megy előre a karakter. Ez már 2-3 hetes korában jelentkezett.
2. Sony gyári. Nincs L3 fél év után. Nem lehet vele futni.
3. Nacon vezetékes. Durván 3 hét után elromlott az R1.
4. Nacon vezetékes. Jól működik kb. 1 éve.
Másnak van ilyen tapasztalata, vagy csak engem szívatnak a kontrollerek?
Bocs a hosszúságért.
59.
59.
Ooorky
#58: Javítok, hivatalosan azóta támogatja :-)
58.
58.
DeKor
#56: Egy francot. Ezt honnan vetted? :D
56.
56.
Ooorky
#55: Steam csak 2,5 éve támogatja a PS4 kontrollert, Xbox-ossal lehetett használni 4 éve...
48.
48.
Jhonyy
Sziasztok.
Én úgy látom a jövőt, szóval a játékos iparban hogy lassan összeolvad minden,nagyon menő lesz a cloud gaming, persze ez lesz majd a jövő hosszútávon,nincs értelme hogy egyik tábor a másiknak támadjon, kritizáljon.
Nekünk mind játékosok örvendenünk kell hogy biztos lesznek jó exkluzív játékok mind sony és Microsoft felől is.
Ne feledjétek hogy 2020-tól kezdve nagyon majd hangsúlyban lesz a stream-game szolgáltatás,ennyit akartam csak írni.tovabbi jó vasárnapot mindenkinek.
44.
44.
Ooorky
#43: Ha egy szemétdombon laksz akkor meg tud sülni a rengeteg beszivott szeméttől, kontrollernek se tesz jót ha prosztata masszázsra használják..
40.
40.
Mondi21
#38: Amikor itt is néha elszabadulnak az indulatok csak fogom a fejem. Persze, amúgy itt mindenki nagy az arca meg a szája.
39.
39.
Ps fanboy
#36: Mert a tiéd minden energiáját felemészti.
38.
38.
Ps fanboy
#37: Ugyan már, nem kell ezt a két tábor közti szurkálódást annyira komolyan venni. Ez csak amolyan fórum hablagy.
37.
37.
Mondi21
#35: Szánom azokat az embereket akiknek az a legnagyobb büszkeség az életében hogy van egy PS/Xbox konzol otthon. Ráadásul fikázza a másét. Micsoda perverz örömet érezhet mikor jól megmondja a másiknak hogy az övé a legjobb, mindenki más egy kalap szar.. Írásoda reagálva, dícsérendő a hozzáállásod. Talán egyszer a két nagy tábor eljut érzelmileg oda hogy elfogadják a másikat. Hangsúlyozom "talán"
36.
36.
frankdelgado
#33: Nem a tied volt itt és panaszkodott, h apád nem tartja rendesen karban...
35.
35.
DeKor
Arról vagyok híres, hogy időnként megpróbálkozom a lehetetlennel, most is ez következik.
A cikk arról szól, hogy a Sony és a Microsoft összefognak. Találtak egy közös és igen félelmetes "ellenséget", amihez egyikük sem érzi elég keménynek magát, de közösen már igen.
A "rajongóik" viszont jelen cikk alatt is egymást szúrkálják. Én ehelyett azt mondom, hogy kedves Xboxos cimboráim, jól alágyújtottunk az utóbbi években egymásnak nem egyszer, és továbbra sem leszünk a legnagyobb barátok, de üdvözöllek titeket a csapatban. Köszi, hogy itt lehetek, és köszi, hogy itt vagytok, és lehet, hogy még 5 év múlva is létezni fog mndkettőnk kedvenc konzola a megszokott minőségű játékokkal.
33.
33.
Ps fanboy
#32: És miért hagytad abba a játékot, anyuci rádfegyelmezett? ;)
30.
30.
frankdelgado
Már látom lelki szemeimmel, ahogy ps exeket sztrimelek xboxra....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...